Isadora7 Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 [quote name='Wet-siostra']To może choć DT???Nie wiem...Ale jak mu się coś stanie,to ja...:placz::placz::placz:Ale ja nie mogę...[/quote] I tu wracamy do tego co ja dzisiaj uporczywie trąbię i trąbić będę. TO PIES MEDIALNY trzeba z nim sprytnie i mądrze dotrzeć do gazety. Nie jako ogłoszenie ale jako cover. Quote
maggiejan Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 A czy do osoby, która ma klucze do posesji nadal nie ma kontaktu? Żeby psiur chociaż z tego ogrodu nie wychodził. Może dali by klucz od furtki i można by jeść mu zanosić i załatać te dziurę w ogrodzeniu. Quote
maggiejan Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 [quote name='Wet-siostra']To nie takie proste,z tym wydaniem...Wiem,bo tamten "tomik"wydało mi jedno stowarzyszenie,w 15egzemplarzach,a i to z wielkimi problemami...A jedna przemyska poetka powiedziała,że ze mnie żaden poeta,żebym się nie ośmieszała...Bo za prosto piszę,bo teraz to się pisze inaczej...Tyle,że ja inaczej nie potrafię..,.Moje wiersze-o ile można je nazwać wierszami-są zawsze proste,łatwe,jak się czyta,od razu wiadomo,o co chodzi...A co fakt,to fakt,współczesna twórczość poetycka czasem jest nie do zrozumienia...Parę tomików mam i nie wszystkie wiersze rozumię...Tamta poetka powiedziała mi też,że właśnie o to chodzi,że czytelnik ma myśleć,o co poecie chodziło...Nie zgadzam się z tym stwierdzeniem... A wracając do Barego-jak się czuje nasza psina???[/quote] Nie znam się na współczesnej poezji i myślę, że większosć ludzi też nie dlatego tak trudno ją wydać :evil_lol:. Miałam na myśli wierszowane historie dla dzieci, wzruszające i zabawne i właśnie pisane prostym językiem. takie historie łatwiej wydać, bo ludzie je kupują, aby dzieciom bajki czytać, a przy okazji można pisząc takie historie nauczyć dzieci czegoś wartościowego. Tylko to nie w przemyslu Ci wydadzą, ale np. w W-wie, są wydawnictwa specjalizujące się w literaturze dziecięcej. A jak historia ma sens głębszy to i dorosły człowiek chętnie przeczyta pod pretekstem, że dziecku czyta ;). Quote
Cekinka13* Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 ojj, biedny Baruś.. jakiś zły dzień dziś miał :-(. A oddać go do schroniska to chyba nie jest najlepszy pomysł.... Quote
Martunia Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Ja też tak sądzę. A co do tej gazety, by napisać o tym, jak podobny jest Dżeki do Barego, to moim zdaniem bardzo dobry pomysł. ;) Quote
Isadora7 Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 [quote name='Martunia']Ja też tak sądzę. A co do tej gazety, by napisać o tym, jak podobny jest Dżeki do Barego, to moim zdaniem bardzo dobry pomysł. ;)[/quote] Żeby mnie dobrze zrozumieć... [B]nie można napisać, że Bary jest podobny do Dżekiego, to ma być gotowy felieton, reportaż, news [/B]itp pod np tytułem [B]"Warszawa ma swojego Dżekiego"[/B] i potem musi być napisana jego historia, że pani umarła a on dalej tam, że trzyma się tego miejsca, patrzy z utęsknieniem (tu jakiś opisik bardziej literacki i jako przerywnik np coś od Wet-siostry), że po paru dniach jak DIF przychodziła [I]"tęsknie patrzył za jej samochodem, stał długo i choć nie widać było ale wiadomo, DIF czuła to że podobnie jak ona Bary miał łzy w oczach". [/I]I dalej w tym stylu, przecież to prawda tylko trzeba ją sprzedać. I to ma być wysłane do [B]konkretnego Redaktora z imienia i nazwiska[/B], najlepiej z działu Warszawskiego. To nie jest problem się dowiedzieć. I załączyć zdjęcia do dogo i namiar na DIF, bo ona gra też pierwszą rolę obok Barego. Quote
Martunia Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 No ja to właśnie tak zrozumiałam. ;) Dobry pomysł. Quote
Hotel KADIF Posted March 29, 2008 Author Posted March 29, 2008 [B]Co mam powiedzieć, Baruniu?![/B] :-( [B][I]Krówcia znalazła swojego człowieka .... teraz czas na Ciebie!!!! Znajdziemy Ci dom......Taki prawdziwy... kochający!!!! Na zawsze.... :placz:[/I][/B] [B][SIZE=3][COLOR=Red] Jesteś pod opieką dogomaniaków, a my nie [I][COLOR=DarkRed]"opierdzielamy się w tańcu"[/COLOR] [/I][/COLOR][/SIZE][/B][COLOR=Red][COLOR=Black][B][SIZE=3][COLOR=Red]!!!! Znajdziemy Ci coś cudownego, wspaniałego......[/COLOR][/SIZE][/B]:-(:placz:[/COLOR][/COLOR] [B][SIZE=3]Poczekaj tylko ..... jeszcze chwilkę !!! :-([/SIZE][/B] Quote
Wet-siostra Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Bary,widzisz???Krówka będzie miała dom...Taki prawdziwy...DIF,a nie mówiłam,że DAMY RADĘ????Teraz czas na Barego!!!Ja złapałam doła po wizycie gospodyni,więc dziś już żadnej poezji nie będzie...:shake: Quote
Martunia Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Szkoda. :( Ale super, że Krówka już domek znalazła. ;) Teraz Bary. Musi domek odnaleźć! Quote
Cekinka13* Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Jutro przejdę się do Barusia... Hop, kochanie! Quote
Izabella Hossa Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Przepraszam ,bo nie mam czasu czytać całego wątku, ale bardzo bym chciał wiedzieć co z Barym. Czy ktoś się nim opiekuje, czy jest bezpieczny, czy jest szansa na dom tymczasowy, czy jest ogłaszany, ile to jest km.od Wa-wy ? Quote
Isadora7 Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Wygasło allegro Barego oto nowe: http://allegro.pl/show_item.php?item=338114199 Quote
Isadora7 Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 Bary twoja kumpela Krówka idzie do domu, teraz bierzemy się ostro za ciebie :loveu::loveu::loveu: Quote
Cekinka13* Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 Cześć Baruś! Może go dać do jakiejś gazety, co? Tylko do jakiej? Quote
Isadora7 Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 puk puk Bary pokaż się :loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts