Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Wet-siostra']To może choć DT???Nie wiem...Ale jak mu się coś stanie,to ja...:placz::placz::placz:Ale ja nie mogę...[/quote]

I tu wracamy do tego co ja dzisiaj uporczywie trąbię i trąbić będę. TO PIES MEDIALNY trzeba z nim sprytnie i mądrze dotrzeć do gazety. Nie jako ogłoszenie ale jako cover.

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A czy do osoby, która ma klucze do posesji nadal nie ma kontaktu? Żeby psiur chociaż z tego ogrodu nie wychodził. Może dali by klucz od furtki i można by jeść mu zanosić i załatać te dziurę w ogrodzeniu.

Posted

[quote name='Wet-siostra']To nie takie proste,z tym wydaniem...Wiem,bo tamten "tomik"wydało mi jedno stowarzyszenie,w 15egzemplarzach,a i to z wielkimi problemami...A jedna przemyska poetka powiedziała,że ze mnie żaden poeta,żebym się nie ośmieszała...Bo za prosto piszę,bo teraz to się pisze inaczej...Tyle,że ja inaczej nie potrafię..,.Moje wiersze-o ile można je nazwać wierszami-są zawsze proste,łatwe,jak się czyta,od razu wiadomo,o co chodzi...A co fakt,to fakt,współczesna twórczość poetycka czasem jest nie do zrozumienia...Parę tomików mam i nie wszystkie wiersze rozumię...Tamta poetka powiedziała mi też,że właśnie o to chodzi,że czytelnik ma myśleć,o co poecie chodziło...Nie zgadzam się z tym stwierdzeniem...
A wracając do Barego-jak się czuje nasza psina???[/quote]
Nie znam się na współczesnej poezji i myślę, że większosć ludzi też nie dlatego tak trudno ją wydać :evil_lol:. Miałam na myśli wierszowane historie dla dzieci, wzruszające i zabawne i właśnie pisane prostym językiem. takie historie łatwiej wydać, bo ludzie je kupują, aby dzieciom bajki czytać, a przy okazji można pisząc takie historie nauczyć dzieci czegoś wartościowego. Tylko to nie w przemyslu Ci wydadzą, ale np. w W-wie, są wydawnictwa specjalizujące się w literaturze dziecięcej. A jak historia ma sens głębszy to i dorosły człowiek chętnie przeczyta pod pretekstem, że dziecku czyta ;).

Posted

[quote name='Martunia']Ja też tak sądzę. A co do tej gazety, by napisać o tym, jak podobny jest Dżeki do Barego, to moim zdaniem bardzo dobry pomysł. ;)[/quote]

Żeby mnie dobrze zrozumieć... [B]nie można napisać, że Bary jest podobny do Dżekiego, to ma być gotowy felieton, reportaż, news [/B]itp pod np tytułem [B]"Warszawa ma swojego Dżekiego"[/B] i potem musi być napisana jego historia, że pani umarła a on dalej tam, że trzyma się tego miejsca, patrzy z utęsknieniem (tu jakiś opisik bardziej literacki i jako przerywnik np coś od Wet-siostry), że po paru dniach jak DIF przychodziła [I]"tęsknie patrzył za jej samochodem, stał długo i choć nie widać było ale wiadomo, DIF czuła to że podobnie jak ona Bary miał łzy w oczach". [/I]I dalej w tym stylu, przecież to prawda tylko trzeba ją sprzedać.

I to ma być wysłane do [B]konkretnego Redaktora z imienia i nazwiska[/B], najlepiej z działu Warszawskiego. To nie jest problem się dowiedzieć. I załączyć zdjęcia do dogo i namiar na DIF, bo ona gra też pierwszą rolę obok Barego.

Posted

[B]Co mam powiedzieć, Baruniu?![/B] :-(
[B][I]Krówcia znalazła swojego człowieka .... teraz czas na Ciebie!!!!
Znajdziemy Ci dom......Taki prawdziwy... kochający!!!! Na zawsze.... :placz:[/I][/B]

[B][SIZE=3][COLOR=Red]
Jesteś pod opieką dogomaniaków, a my nie [I][COLOR=DarkRed]"opierdzielamy się w tańcu"[/COLOR] [/I][/COLOR][/SIZE][/B][COLOR=Red][COLOR=Black][B][SIZE=3][COLOR=Red]!!!! Znajdziemy Ci coś cudownego, wspaniałego......[/COLOR][/SIZE][/B]:-(:placz:[/COLOR][/COLOR]

[B][SIZE=3]Poczekaj tylko ..... jeszcze chwilkę !!! :-([/SIZE][/B]

Posted

Bary,widzisz???Krówka będzie miała dom...Taki prawdziwy...DIF,a nie mówiłam,że DAMY RADĘ????Teraz czas na Barego!!!Ja złapałam doła po wizycie gospodyni,więc dziś już żadnej poezji nie będzie...:shake:

Posted

Przepraszam ,bo nie mam czasu czytać całego wątku, ale bardzo bym chciał wiedzieć co z Barym. Czy ktoś się nim opiekuje, czy jest bezpieczny, czy jest szansa na dom tymczasowy, czy jest ogłaszany, ile to jest km.od Wa-wy ?