Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wtam wszystkich! Niestety zachary ma rację-rzadko bywam na dogo:-(.
Ale wiem również, że dogomaniacki wywiad działa bardzo skutecznie i bardzo dziękuję Isadorce za telefon z info o chorobie Baruli.

Oczywiście skontaktowałam się z wmarkosem i niestety nie mam dobrych wiadomości, ale nie mam też najtragiczniejszych!

Bary ma ogromne problemy z poruszaniem się. Ma jakiś niedowład tylnych łapek. Nie wiadomo z czego on wynika, trzeba zrobić RTG i odpowiednie badania. Wet mówi, że po trochu reumatyzm, wiek oraz uraz którym Bary został zapewne "poczęstowany" w Halinowie. Pamiętacie jak mówiłam o tej jego tylnej łapie? Że go nagle zaczęła boleć i zaczął na nią kuleć?
No i waga :shake:! Wmarkosik przedobrzył z żarełkiem i Bary jest zdecydowanie za ciężki! Wszystko to składa sie na dolegliwości łapkowe. Raz jest lepiej raz jest gorzej.... Raz wmarkos musi wynosić Barego na dwór (bary śpi cały czas w domu :p) na siku, a innym razem Bary wychodzi sam i jak się rozrusza to nawet biega. Tak czy inaczej widać, że go bolą te łapki!

W każdym razie bez RTG ani rusz. Jest z tym niemały problem, bo najbliższa lecznica z RTG jest w Lublinie, czyli ok. 80 km od wmarkosa. Jutro wmarkos ma tam zadzwonić dowiedzieć się kiedy, jak i przede wszystkim za ile.
Pewnie trzeba będzie wykonać ze dwa prześwietlenia a to kosztuje :shake:!

Poza tym wmarkos jest chory (wysoka gorączka, antybiotyk itd) Tekila też chora, Bary chory a wokół nich krąży Mama wmarkosa i czuwa nad wszyskim.
Bary bardzo się z nimi zżył, wspaniale sygnalizuje, że chce wyjść na dwór, jak chce się poczochrać to podchodzi i noskiem podbija rękę coby go głaskać.
Na razie nic nie zrobimy. Trzeba psiaka prześwietlić. Mam nadzieję, że wmarkosik stanie na nogi i poleci z Barym na RTG.

Będę w stałym kontakcie z wmarkosem i będę Was informować!

Posted

Dzięki DIF za telefon do wmarkosa! Zasygnalizował problem choroby Barego i zamilkł:shake:.No cóż, życzymy zdrowia wszystkim mieszkańcom tego domu! A jak Barego uda się zdiagnozować, to później będziemy radzić co dalej, jeśli niezbędna będzie pomoc cioteczek.Tylko wmarkos-ie daj znać, co i jak? Czekamy!

Posted

I jeszcze dwa:

Barulek na dywaniku :p!!!
Pies który cały czas żył w budzie, na stare lata doczekał się własnego dywanu :evil_lol:. Bary wygląda ślicznie, widać, że jest szczęśliwy. Ale myślałam, że jest grubszy. W naszej rozmowie mówiłeś, że jest dwa razy taki jak był, ale dla mnie jest w sam raz! No może troszkę powinien się odchudzić.

Za to Tekilka bardzo się zmieniła. Schudła i ma jakoś mniej sierści, tak mi się wydaje.

Wmarkos! Czekamy na info jak z tym RTG!

Posted

Hoop,hoop, jak tam się miewa cały domek wmarkosa? Czy większość już zdrowa i może udać się do weta w celu zdiagnozowania stanu Barulka? Czy ta cisza wmarkosie oznacza,że nadal nie jest dobrze? Dlaczego nic nie napiszesz? :-(:-(:-(

Posted

DIF napisał(a):
(...) Bary ma ogromne problemy z poruszaniem się. Ma jakiś niedowład tylnych łapek. (...) Poza tym wmarkos jest chory (wysoka gorączka, antybiotyk itd) Tekila też chora (...) wmarkosik stanie na nogi i poleci z Barym na RTG.(...)

To rzeczywiście się porobiło. :-( Życzę zdrówka rodzince i przyłączam się do oczekujących na wynik RTG, oby udało się zrobić to badanie.

• 4 weeks later...
Posted

Wmarkosie, no przecież powszechnie na dogo wiadomo,że masz wielkie serducho! Popatrz więc sercem i odezwij się !!!!Co z Barulkiem?????????
Wmarkosie, jak łapy Barulka?

• 4 weeks later...
Posted

Dzwoniłam do wmarkosa w poniedziałek! We wtorek miałam "dziwne" połączenie które odrzuciłam, bo byłam na szkoleniu informatycznym a niestety nie oddzwaniam z uwagi na brak kasy. :oops::-(

Dzisiaj dzwoniłam do niego kilkakrotnie, ale cały czas miałam komunikat "abonent czasowo niedostępny".

Wmarkos!! Odezwij się do nas!!!! :modla:

Posted

Wmarkos, odezwij się proszę. Powiedz co u Was.

Ja ze swej strony chcę przeprosić za nieobecność. Życie zmajstrowało mi troszkę psikusów i sprawy się pokomplikowały, dlatego nie mogłam pojechać. Ania tak samo :( Przepraszam :roll: