Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ok to mamy klatke, szelki na Diane. Czyli brakuje nam szelek na dziadka i Sage lub Gipsona. Nie wiem które lepiej do klatki wsadzić. Chyba Gipsona on taki panikarz żeby nic nie wywijał. Szelki M ma Poker tylko przywieziesz je czy jak?? Szelki w galeri dla Ziutka widziałam za 16 zł. Także jemu kupie dziś a Poker czekam na wieści co z szelkami i jak je odebrać. Będziesz w schronie w niedziele??? Psy mają jechać o 3 więc ja koło 1 już będę by na spokojnie wypisać umowy i wyprowadzić psy.

A Ziutek zabieg już miał. Ładnie się wybudził czuje się i wygląda dobrze :multi::multi::multi: Także wszystko jest ok :lol:

• Replies 973
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny, sorry wczoraj po 22:00 wylogowałam się i padłam, dopiero teraz zaglądam... Moja propozycja już chyba nieaktualna i te pytania też? Tzn o szelki dla Dianki?
Bardzo się cieszę, że Ziutuś dobrze zniósł narkozę i czuje się ok :-) Jeżeli te szelki niepotrzebne to dołożę się w takim razie do leków, żeby zaopatrzyć Ziutka na dłuższy czas jeśli jest taka potrzeba - skonsultujcie z wetem jakie leki np na te nerki powinien zażywać, może niech wypisze receptę na później, jeśli to miałaby być dłuższa kuracja, to wykupimy tu w Polsce, żeby Reksia nie miała dodatkowych niepotrzebnie dużych wydatków, może wet poleci mu jakąś karmę dla chorych na nerki itd, dopytajcie plizzz

Posted

:multi::multi::multi::multi::multi:[B][SIZE=6][COLOR=Magenta]HURA:loveu::loveu::loveu::loveu:HURA!!!!:B-fly::B-fly::B-fly::B-fly:
I love you!!!Ziuteczku!!!:cunao::cunao::cunao:
udało się!!!
[IMG]http://img209.imageshack.us/img209/305/p3110124gv0.jpg[/IMG]
[/COLOR][/SIZE][/B]

Posted

[quote name='ecci']Isadoro! A jak mu się zmieni jak będzie w domku!!! W domku pieski przechodzą pełną metamorfozę!:loveu:[/quote]

Wiem i cholernie się z tego ciesze i oby wszystko do końca sie udało:loveu:

Posted

w schronisku planuję być jutro albo w niedzielę po jakiegoś psiaka.Szelki są do odebrania ode mnie w każdej chwili.
Dowiadujcie się jakie leki są potrzebne dla Ziutka,może część uda się kupić taniej.

Posted

Jak go wezmę na ręce to wycałuję i wtulę a do tego wygłaszczę za wszystkie czasy i za wszystkie ciotki...:loveu::loveu::loveu:
[SIZE=5][COLOR=RoyalBlue][B]Ziutek!!! trzymaj się chłopie![/B][/COLOR][/SIZE]

Posted

Cioteczki wracam właśnie od Ziuteczka.
Musiałam pojechać ,żeby naocznie zobaczyc naszego dziadzia i przede wszystkim
porozmawiać z doktorem.
Więc tak Ziutuś na oko wygląda bardzo dobrze jak po zabiegu , jest żwawy i wesoły.Nie bardzo mu odpowiada mała klatka na izolatce co głośno oznajmia całemu światu. Jak mnie zobaczył, wstał , dawał łepek do głaskania i merdał ogonem.

A teraz to co najważniejsze czyli rozmowa z lekarzem:

- z narkozy wybudził się bez problemów
- krążeniowo - całkowice wydolny czyli serducho ok!
Co do nerek:
Lekarz uważa , że są szanse na to ,że Ziutek w normalnym domu dojdzie do siebie i nerki zaczną normalnie funkcjonować . Czyli, że jest to przejściowe
i do wyleczenia.Być może jest to spowodowane warunkami schroniskowymi.Oczywiście gwarancji nie mamy żadnej , bo może sie okazać , że jest to już przewlekła niewydolność.

Plan leczenia wygląda następująco:

Ziutek dostanie ze schroniska antybiotyk na dwa tygodnie
W tym czasie powinien brać dodatkowo lek moczopędny LESPEWET
Oraz jeść karme dla nerkowców

Po 2 tygodniach - trzeba zrobic badanie krwi i ocenić kreatyninę i mocznik.
W zależności od wyniku - jeżeli wróci do normy to znaczy , ze jest ok .
Jeżeli natomiast wynik będzie zły to oznaczać to będzie chyba niestety
niewydolność nerkową.

Posted

cd. postu
Wtedy lekarz proponuje podawanie do tego wszystkiego dodatkowo Fortekoru.

Reasumując :
W tej chwili trzeba zaopatrzyc Ziutka w karmę dla nerkowców oraz lek
Lespewet !
Przed zrobieniem badan kontrolnych nie ma co kupować Fortekoru , bo może będzie niepotrzebny i w to trzeba wierzyć.
Z tego wszystkiego nie zapytalam o cenę leku:oops: ale bede niedlugo wiedziała.

Zaraz jak ciocia Isadora będzie tak dobra to prześlę zdjęcia i zobaczycie usmiechniętego Ziutka!
Poza tym teraz trzymac kciuki aby nic się nie pogorszylo w stanie obecnym
Ziuteczka , bo to dopiero 1. doba po zabiegu więc...

Posted

[SIZE=3]Świeżutkie jak gorące bułeczki zdjęcia Ziuteczka :loveu:

[IMG]http://images32.fotosik.pl/195/25459229e45f0bec.jpg[/IMG]

[IMG]http://images33.fotosik.pl/195/8705f00d9835dce9.jpg[/IMG]

[IMG]http://images33.fotosik.pl/195/790438d01ab7b26a.jpg[/IMG]

[IMG]http://images23.fotosik.pl/184/14aaa8afecadf82d.jpg[/IMG]

[/SIZE]

Posted

Iwa, wielkie dzięki za taka obszerną i rzeczową relację :Rose::Rose: Bardzo się cieszę, że wszytko z Ziuciem na chwilę obecną ok i zaciskam kciuki żeby bylo coraz lepiej :loveu: To co składka na biednego dziadka :evil_lol: :loveu: - tym razem na karmę i leki? Ile nam potrzeba??? I chyba potem trzeba będzie wesprzeć Reksię w tym badaniu krwi, bo coś pisała, że to u niej 150 Euro :crazyeye: Ale na razie na wór karmy, Ziutek nie jest duży starczy na długo... Mój patafian je leczniczą na problemy jelitowe (intestinal) i stąd wiem że lecznicze karmy które mają najlepszy stosunek ceny do jakości to Eukanuba, np coś takiego: [URL]http://animalia.pl/produkt.php?id=5447&kat=63[/URL]
Ale to tylko moja propozycja of course, jeśli wet poleci co innego to będziemy kupować co innego ;) Ziutuś zasługuje na najlepsze :loveu: Dość się Ziutuś nacierpiał :roll:

Posted

Sorry ,że sie tak rozpisałam - ale tak mi leży na sercu ten dziadziuś i chcę jak najlepiej dla niego i wydaje mi się wszystko ważne i dlatego tyle napisałam.
Nie gniewajcie się za ten długachny post :roll:

Posted

[quote name='Fasolka']Dziewczyno, co Ty piszesz, ja tam Ci dziękuję, teraz dokładnie wiemy co i jak, jeszcze raz :Rose::calus:[/quote]

Się podpisuję pod tym obiema łapkami i kopytkami.

:loveu::loveu::loveu:

Posted

Czasu mamy mało a dobrze byłoby , zeby Ziutek juz pojechal z lekami i karma .
Bo potem wysyłka do Niemiec to kolejne koszty - lepiej wydac na cos innego!
Nie wiem ile kosztuje karma czy Eukanuba czy Royal dla nerkowcow - na pewno większe opakowanie wychodzi taniej.Lek na szczęście nie jest tak strasznie drogi 18 zl /op.