iwa77 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 Reksiu przeczytaj prosze mój post nr.447. Quote
Reksiu21 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Nie, niemam konta w polsce:shake: Wiem ze przesylka pieniedzy to drogo, odnas juz nie ale chyba z polski to jeszcze kosztuje. To jak, zamawiac to royal? Itak niewiem czy do poniedzialku dojdzie........ Niewiem za bardzo jak to zrobic z tymi pieniedzmi. Leki to definitywnie tansze w Polsce, pozatym to mnie sama wizyta u weta zeby leki dal, to juz jakies 20-30 Euro kosztuje, a co dopiero leki... wiec lepiej z Polski, a karme kupie w takim razie tu. Royal, tak? A jakby mi kikou i ecci daly to co bedzie, tzn jezeli ktos moglby zalozyc, bo wiadomo ze przelewy juz niezdaza.... Quote
dorota412 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Nie moge znalezc nr konta:placz: niech mi ktos podpowie Reksiu, a te ceny to w euro:crazyeye: to zostaje royal, jak robimy z kasa? kto pozyczy? Quote
iwa77 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 Jak trzeba to ja znowu wyłożę kase tzn. te deklarowane 150 zl. To nie o to chodzi - tylko czy kupować aż tyle tego leku - bo to starczy na prawie 8 opakowań. Z drugiej strony to chyba trzeba się z tym liczyć , ze te leki beda dłuższy czas potrzebne.W ten sposób pomożemy chociaż w lekach , bo na karme to juz nie starczy.To co tak robimy ? Quote
iwa77 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 [B][COLOR="Red"]Moje konto podane jest na stronie 8 post nr 244[/COLOR][/B] Dorota 412, Fasolka i Jomar - wykładam za każdą z Was 50 zl czyli w sumie 150zl Licze na to , ze przelewy od Was będą u mnie na koncie na początku przyszłego tygodnia. Quote
dorota412 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Post 244, ale nie na stronie 8 tylko duzo dalszej Pieniazki wyslane. To moze kupic narazie 3,4 pudelka leku, a za reszte karme. A takie pudelko to na ile starczy, bo mozna wykupowac sukcesywnie i wysylac Quote
iwa77 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 Ale Reksiu pisała , ze karmę kupi sama i że lek zdecydowanie lepiej z Polski , bo za samą wizytę , żeby dostac recepte placi 20 - 30 Euro i do tego dopiero koszt leku.Własnie dokladnie nie wiem na ile starczy opakowanie - ale zapas musi być. Quote
Reksiu21 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 A moze dobrze by bylo sie dowiedziec na ile takie opakowanie wystarczy.... niewiem czy dobrze zrozumialam, ale jezeli ziutus sie przeziebil, to powinny antybiotyki zadzialac i niebedzie potrzebowal lekow do konca zycia. Jak zle zrozumialam to prosze poprawcie mnie. Jezeli takie opakowanie na miesiac wystarczy, to poco na poczatek kupowac tyle opakowan, lepiej czesc pieniedzy przeznaczyc na jedzenie, bo to musze odrazu kupic, a zamawiajac 14kg, bo sie najbardziej ten rozmiar oplaca, to place 58 Euro. Quote
Jomar Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Ja w poniedziałek robię przelew. Poza tym wydaje mi się, że chyba wet powie, jak długo Ziutek będzie potrzebował leku, czy tylko przez jakiś okres, czy już zawsze. Od tego zależy ile trzeba kupić, żeby był niewielki zapas na w razie czego. Jeżeli okazałoby się, że lek jest potrzebny tylko na jakiś czas, to może lepiej kupić tyle leku, ile trzeba, a za resztę karmę. Karma w Niemczech i w Polsce jest prawie w takiej samej cenie, a odejdą koszty przelewu do Niemiec. Quote
Reksiu21 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Jomar, ale z tego co zrozumialam to niema juz czasu zeby karme zamowic w polsce i zabrac, ale pare groszy ktore by zostaly, jezeli leku tyle niebedzie potrzebne, to mozna zabrac, a ja zamowie juz dzisiaj karme zeby jak najszybciej doszla. Quote
Jomar Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Jeżeli tak będzie i szybciej i wygodniej to nie sprawy. Za to co zostanie z leku najwyżej dziewczyny kupią euro i zabiorą ze sobą. A może do jutro jeszcze ktoś coś zadeklaruje. Quote
iwa77 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 Reksiu - tu nie chodzi o przeziębienie ! Ziutuś ma chore nerki i jest po zabiegu. Potrzebuje antybiotyku - z racji zabiegu ale tez i z racji na nerki. Nie wiemy czy jest to tylko zwykly stan zapalny nerek ktory po antybiotyku i leku moczopędnym i dobrej karmie przejdzie. Czy tez jest to juz przewlekla niewydolnośc nerek. Ten lek moczopędny raczej na 100 % bedzie trzeba dłuższy czas stosowac. Czasu na zamawianie karmy nie ma. Ja jutro pojade do schronu ( mam nadzieje ze bedzie doktor Ziutusiowy) i zapytam na jak dlugo wystarczy opakowanie, jak dlugo ma Ziutek brac ten lek. I odpowiednio do tego kupie ten lek. Jak nie trzeba bedzie duzo opakowan to co mam dac polskie pieniązde dziewczynom ktore jada? Quote
Reksiu21 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Nie, niezamieniajcie na Euro!!! Przeciez ja musze dac 500zl za droge, to niema sensu zamienac wy na euro, a ja na polskie, tak to na miejscu przeliczymy. Quote
Negri Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Reksiu kasa i8 tak Ci przyjdzie w euro. Jak Ty mi wysyłasz w euro czy Sylvia to ja i tak w złotówkach dostaje. Ziutkowi dziś kupiłam szelki. Czyli mam 1 szelki klatke zzelki dla Diany od Koperka no i są te od Poker. Poker będziesz w schronie w sobote czy w niedziele?? Bo ja nie mam jak po nie podjechać szczerze mówiąc :oops: Quote
iwa77 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 Reksiu ! Tak myślałam , że będziesz chciała złotówki. Czyli ostatecznie kupie za te 150 zl tyle leku ile powie lekarz, że trzeba ! Jak coś zostanie to złotówki jadą do ciebie. Koniec i kropka tak ? Quote
Poker Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 wpłaciłam obiecane 50 zł Nie moge się doprosić o nazwę odpowiednika leku dla ludzi albo chociaz nazwę chemiczną leku.Wtedy pomogę w tańszym zakupie. W schronie chcę być jutro ok. 10-11 ,jednak po sunię,mogę zostawić szelki,tylko u kogo,żeby nie zdematerializowały się. Quote
iwa77 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 [COLOR="Red"][SIZE="6"]Boże POKER ! Ja już Ci trzy razy pisałam o tym odpowiedniku.[/SIZE][/COLOR] To jest Furosemid ale lekarz go nie zaleca! Quote
ecci Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Kurcze! nie mogę znaleśc, jeszcze jutro poszukam dokładniej! Dzis jeszcze muszę zdjęcia powklejac i allegro zrobic! Quote
Negri Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Wiesz co.... zróbmy tak. Ja rano postaram się dodzwonić i powiem że przyniesiesz dla mnie szelki. Zostaw je proszę Pani która będzie akurat w biurze i powiedz < choć ja to powiem też ale dla wszelkiego ;p> że ja prosiłam żeby mi przechowały do jutra i schowały w zamykanej szafce tak by nie zginęły i bym ja mogła je jutro odebrać. może być?? Quote
iwa77 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 Kingo nie wiesz czy jutro będzie dr. Rak w schronie ? Quote
Negri Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Z tego co wiem to dr Nowak już wrócił ze zwolnienia. Więc idziemy normalnym rytmem. Sobota dr Nowak niedziela dr Rak lub Dominika:lol: Quote
iwa77 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 Wiesz co Reksiu ja chyba zaraz po wyjeżdzie psiakow zajme to miejsce po Ziutku w tej izolatce , bo zawał to chyba murowany. Ale chyba wszystko uzgodnione. Quote
ecci Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 przez te kartony to zapomniałam znów do Kasi zadzwonic! A ten lek jest bardzo drogi??? Bo ja tylko nazwę kojarzę:oops::roll::oops::roll::oops::roll: Quote
Poker Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Negri,może być,zostawię szelki.Tylko,żeby dziewczyny zabrały z powrotem. Iwa,niech mnie kule biją jak ja czytałam gdzieś Furosemid :oops: Ale dlaczego wet nie poleca go,jeżeli to ten sam jest? Quote
Recommended Posts