Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='BUDRYSEK']Jak znajdzie się hotelik lub domek to kaska tez sie znajdzie!!!
Ja też dorzuce pare zlotych[/quote]

Ja też.
Kolejarko, trzymaj się, jesteśmy z Tobą.

• Replies 494
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiosna pisze tak:

Witaj,

Widzę, że z suńką nie jest tak łatwo, szkoda.
Ja poki co większej ilości psów wziąść nie dam rady - miejsc hotelowych jest pięć, i jest to wszystko, co ja zrobić dam radę - poza hotelikiem mam siedem swoich psów i konia, a jeden jeszcze koń przyjedzie do mnie niedługo..
Napisała do mnie Lavinia, Gizmo znalazł nowy dom, ruszyła się więc w kolejka - oczekuje na dom Lucjusz, za nim jest Kolejarka. Lucjusz jest po wypadku, dlatego w jego przypadku jedynie dom wchodzi w grę, z jego adopcją też może być ciężko - wiadomo, każdy chce psa młodego, zdrowego i najlepiej jeszcze rasowego...

Ja narazie chcę wstrzymać się z decyzją odnośnie miejsca w domu - planowałam jedynie miejsca boksowe i 'budowe', właściwie całkiem niechcący wyszło to, że Eska jest w domu. Zobaczymy, jak będzie z moim czasem dla psów - dla tych zwłaszcza, które tego czasu wymagają więcej..

Poki co pozdrawiam ciepło,
wiosna

Rozumiem z tego, że:
1. Lucjusz jako pies powypadkowy i wymagający bardzo odpowiedzialnej, specjalistycznej opieki zapewne posiedzi w DT długo, długo... Kolejarka jest w kolejce tuż za nim, ale
2. Wiosna trochę się obawia opieki nad psami problematycznymi i chce zobaczyć jak da sobie radę z Lucjuszem, po czym się dopiero określi co do domowych DT, a szczególnie dla psów wymagających.

Czyli chwilowo i tak DT zajęty z powodu Lucjusza, a mam obawy, chyba słuszne, że prędko to on do domku nie pójdzie, biedak :(
Deklaracji pieniężnych nam powoli przybywa, i to jest budujące :) Mobilizujemy siły kochani i szukamy czegoś dla tej ślicznej suni.

PS. Cioteczki tyskie, a może choć kilka nowych foteczek?

Posted

Z panią kierownik umówiłam się na sobotnią sesję fotograficzną.
Będę fotografowała wszystkie tyskie psiaczki i mam nadzeję, że Kolejarka mi się nie schowa i będę mogła pstryknąć jej parę fotek.

Posted

ja nie umiem avatarkow robic, ale moze ktos by mogl, to wstawilabym sobie w podpis, taki na zamowienie:
jej zdjecie i napis DT (płatny) potrzebny na już
bede wdzieczna
moze wtedy cos sie ruszy, ajk ludzie slysza platny dt to swieca im sie oczy i jest to wieksza motywacja do wziecia psa. watek juz jakis czas jest i ludzie juz tak nie wchodza. o dt w tytule nie ma slowa, a tym bardziej o platnym.

czy ktos zrobilby taki banetek :)? ladnie prosze :)

Posted

irysek napisał(a):
ja nie umiem avatarkow robic, ale moze ktos by mogl, to wstawilabym sobie w podpis, taki na zamowienie:
jej zdjecie i napis DT (płatny) potrzebny na już
bede wdzieczna
moze wtedy cos sie ruszy, ajk ludzie slysza platny dt to swieca im sie oczy i jest to wieksza motywacja do wziecia psa. watek juz jakis czas jest i ludzie juz tak nie wchodza. o dt w tytule nie ma slowa, a tym bardziej o platnym.

czy ktos zrobilby taki banetek :)? ladnie prosze :)

Ja mogę jej zrobić dowolną ilość banerków, ogłoszeń i czego chcecie. Ale błagam - dajcie mi choć jedno porządne zdjęcie. Proszę o jej zdjęcia już od dawna, na allegro też ciągle jest to jedno zdjęcie, na którym jej prawie nie widać.

Posted

Zrobiłam trzy bannerki z prośbą o DT... Są minimalistyczne, chciałam, żeby jak najbardziej przemawiały tekstem i błagającymi oczyma Kolejarki.

100x100

200x100

300x100

Posted

Selenga napisał(a):

Ja mogę jej zrobić dowolną ilość banerków, ogłoszeń i czego chcecie. Ale błagam - dajcie mi choć jedno porządne zdjęcie. Proszę o jej zdjęcia już od dawna, na allegro też ciągle jest to jedno zdjęcie, na którym jej prawie nie widać.

to prawda. tylko jedno zdjęcie...w dodatku fatalnej jakości. Od lutego jest wątek-nie ma zdjęc jak tutaj psu na cito szukac domu bez zdjęc?:shake:
naprawdę nikt nie może jej zrobic porządnej "sesji"?:roll:

Posted

co do zdjec mam takie samo zdanie, przez 4 miesiace czyli 120dni, nikt nie mial czasu cyknac jej zdjecia dobrego?
nie mozna jej zabrac na spacer z tego boksu? na trawce zawsze jakos lepiej te psiaki wychodza.

Posted

Nie możemy zabierać psów na spacer, w schronisku jest za dużo psów żeby wyprowadzać, a zaraz wszystkie byłyby zazdrosne i dochodziłoby do pogryzień.

A jeżeli chodzi o zdjęcia, to jest dokładnie jedna osoba, kóra robi zdjęcia WSZYSTKIM psom - a jest ich ponad 140, i niestety też czasami nie może za często tam jeżdzić.

Druga dorosłą osobą w Tychach jestem ja - obfocam koty. Niestety nasze możliwości robienia tylu zdjęć są niesety ograniczone.

Może w przyszłości dołączą do nas inni dorośli dogomaniacy i pomoga, nie możemy się doczekać kiedy nasze młode dogomaniaczki osiągną pełnoletność :loveu:

Posted

oczywiście ze jest wiele psów ja też jeździłam gdzie było ponad 300 w Krzyczkach ale wybierałam te które ledwo stały-trzeba wybierac-ona ledwo żyje-wcześniej ktoś pisał że już się nie podnosi-nie wstaje tylko leży-pies w takim stanie nie do hoteliku tylko do kliniki na diagnostykę potem do hoteliku i to w warunkach domowych nie w kojcu.

Posted

dla chcacego nic trudnego. jesli ona jest w takiej potrzebie zostawia sie wszystkie inne i jej sie robi zdjecia. macie pieniadze, zeby zabrac ja do weta? nadal jestem za spacerem. we wroclawskim schronie dziewczyny na spacery wyprowadzaja i nigdy nie slyszalam o jakiej szazdrosci czy pogryzieniach z tego powodu. moze choc troche jej to zrobi jakiegos urozmaicenia w zyciu taki spacer pol czy godzinny. szkoda, ze mieszkam we wrocku. juz bym ja zabrala na spacer i porobila zdjecia...

Posted

oktawia6 napisał(a):
oczywiście ze jest wiele psów ja też jeździłam gdzie było ponad 300 w Krzyczkach ale wybierałam te które ledwo stały-trzeba wybierac-ona ledwo żyje-wcześniej ktoś pisał że już się nie podnosi-nie wstaje tylko leży-pies w takim stanie nie do hoteliku tylko do kliniki na diagnostykę potem do hoteliku i to w warunkach domowych nie w kojcu.

Pisałam już to dość dawno, ale na to dostałam odpowiedź, że w tym schronie są takie super warunki i opieka, że nie ma różnicy między pobytem psa u nich a w hoteliku.
No, dziwne to trochę. Hotelik ma 10, 20 miejsc a schron 300. Doba tu i tu trwa tylko 24 h. To chyba zasadnicza różnica..........

Posted

Jak widzę kierowników i dyrygentów niebrakuje. :diabloti:

Jeżeli dziewczyny chcecie pomagać i narzekać na mnie jaka to ja jestem niedobra i jaka leniwa to nie mam nic przeciwko temu, ale pod jednym warunkiem. Niech coś z waszego pisania poza narzekaniem wynika, bo na razie zaśmiecacie wątek i nie chcę prosić moderatora by zrobił z tym porządek.

Jeżeli chodzi o fotki to tak jak już powiedziała, będę w schronisku w sobotę to może uda mi się zrobić jej zdjęcia, ale nie obiecuję.
Na pewno z tego powodu nie będę na wasze życzenie wyciągać psa z boksu, który unika ludzi i ledwo chodzi.

Posted

Przepraszam, że zaśmiecam wątek.
Ale chodzenie to dla starszego psa rehabilitacja i dalsze życie. Mięśnie które nie pracują zanikają i pies przestaje chodzić. Stąd dziewczyny mówią o spacerkach. A szukanie domu dla psa leżącego graniczy z cudem.
Chyba, że masz na ten temat inne zdanie. A straszenie modem.......... no cóż zostawiam bez komentarza.

Posted

[quote name='oktawia6']oczywiście ze jest wiele psów ja też jeździłam gdzie było ponad 300 w Krzyczkach ale wybierałam te które ledwo stały-trzeba wybierac-ona ledwo żyje-wcześniej ktoś pisał że już się nie podnosi-nie wstaje tylko leży-pies w takim stanie nie do hoteliku tylko do kliniki na diagnostykę potem do hoteliku i to w warunkach domowych nie w kojcu.

Dokładnie tak jest, dlatego nie mam pojęcia, jak irysek wyobraża sobie spacerek Kolejarki, bo ja w ogóle?! I pomimo, iż jest tego świadoma, nadal na niego nalega... Spacer Kolejarki musiałby się odbyć na ludzkich rękach!
:shake: Aby wyprowadzać psy na spacer potrzebnych jest więcej pełnoletnich ludzi chętnych, psy z jednego boksu muszą być wyprowadzone na raz, a przede wszystkim musi być w naszym schronisku mniej psów!

irysek - piszesz, że dla chcącego, nic trudnego, ale chęci to nie wszystko. Potrzebny jest przede wszystkim CZAS! Jeżeli masz go wystarczająco, to odwiedź nasze zwierzaczki i zrób zdjęcia wystraszonej Kolejarce, która często kryje się w boksie i trzeba liczyć na szczęście, by ją uchwycić na zdjęciu. grazyna9915, naprawdę ma wiele innych obowiązków, którym musi poświecić czas i nie jest w stanie na każde zachcianki jeździć do schroniska i robić zdjęcia! Przypominam, że mamy w schronie ponad 140 psów i może ok. 60 zawątkowanych! Jeżeli na połowie tych wątków ktoś prosi o nowe zdjęcia, to jest to nie do wytrzymania!
Staramy się na miarę naszych możliwości, ale nie wszystko jesteśmy w stanie zrobić, tym bardziej, że nasza ekipa składa się w większości z osób niepełnoletnich.

Posted

EVA2406 napisał(a):
Przepraszam, że zaśmiecam wątek.
Ale chodzenie to dla starszego psa rehabilitacja i dalsze życie. Mięśnie które nie pracują zanikają i pies przestaje chodzić. Stąd dziewczyny mówią o spacerkach. A szukanie domu dla psa leżącego graniczy z cudem.
Chyba, że masz na ten temat inne zdanie. A straszenie modem.......... no cóż zostawiam bez komentarza.

Co może pomóc Kolejarce było już dokładnie napisane na wątku.

Jeżeli macie konkretne pomysły co zrobić to piszcie, jeżeli ma to być narzekanie i wytykanie to jest to dla mnie niepotrzebne zaśmiecanie wątku.

Posted

No więc jest taki oto domek dla Kolejarki: przedmieście Łodzi, duża działka, koty, kozy, pańcia do rany przyłóż. Pytanie1: czy Kolejarka może mieszkać na zewnątrz, w budzie (rzecz jasna, że nie na łańcuchu)? Bo w domu - przynajmniej na razie - raczej nie (Kaśka ma aktualnie 4 kocięta, a domek nie jest zbyt duży). Ewentualnie (ach, ten reumatyzm!) w przyczepie kempingowej z pańcią, która na czas letni wyniosła się z domu, żeby mieć trochę spokoju (w domu - oprócz 4 kociąt - 2 panienki w wieku powszechnie uznawanym za trudny). Pytanie2: "jak Kolejarka reaguje na koty?" nie ma sensu, bo z tego, co piszecie wynika, że sunia nie reaguje na nic, a poza tym nie ma jak sprawdzić. Ja się o koty nie boję (Kolejarka na pewno nie jest "kotobójczynią", a dobry kot poradzi sobie z każdym psem), ale Kaśka pytała, więc powtarzam. Myślę, że z kotami damy sobie radę. Ona jest w dość trudnej sytuacji finansowej, więc karmę specjalistyczną i leczenie wzięłabym na siebie, o ile nie przekroczy to moich możliwości. Nie mam pojęcia, ile będzie kosztować leczenie - pomożecie w razie czego? To tyle. Co wy na to? Jak macie jakieś wątpliwości - pytajcie.

Posted

ok, to ja juz watku nie zasmiecam. wierze, ze macie pod opieka duzop psow, nagleoprocz jedenj dogomaniaczki, ktora sie zajmuje psami pojawila sie druga. czyli sa juz dwoe, do tego kaja. razem 3. czy tak trudno jest zrobic durne zdjecie psu, ktory potrzebuje pomocy przez 4 miesiace. to jest 120 dni. chyba jeden dzien mozna bylo posiwecic na zrobienie zdjecia wlasnie jej. a ze lezy nie znaczy, ze ma tak byc. dlaczego ludzie chorzy chodza na rehabilitacje i sa zmuszani do chodzenia. wlasnie po to, zeby miesnie nie zanikly i zeby poprawic stan ogolny.
nie wiem, ale chyba dogo ciotki z wrocka sa bardziej obrotne. potrafia idac do schronu wyprowadzic kilka psow i porobic zdjecia z 20 psom. 1 dnia.
a tu problem z wyprowadzeniem i z durnym zdjeciem.
ja sie chociaz przysluzylam prosba o nowy banerek, bo tez miala ten sam od iks czau.
jesli zalezy wam na jej zdrowiu i zyciu to posluchajcie a nie sie upieracie przy swoim, ze spacer nie. ze zdjecie trudno zrobic.
NIE MA ZWROTU NIE MOZNA, NIE DA RADY = NIE CHCE MI SIE!!! kiedys ktos mi to powiedzial i trzymam sie tego, bo sprawdza sie w kazdje sytuacji.

Posted

super, teraz trzeba ja jak najszybciej wyciagnac i zawiezc tam. bedzie miala wiecej uwagi posiwecanej. super wiadomosc.
na poczatek doloze sie 50zl do suni. :)
dzialajmy :)