Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolejarka

Miała pana, przyjaciela...
Miała dom.
Wystarczyła jedna chwila.

Był piękny słoneczny dzień.
Razem z moim ukochanym niewidomym Panem i jego psem Przewodnikiem wyszliśmy na spacer. Mogłam biegać do woli, żal mi było tylko Przewodnika, który cały czas musiał pilnować mojego Pana. Byłam pełna podziwu, przecież nie da się oprzeć pokusie poganiania za motylem!
No właśnie... Zauważyłam, że Przewodnik zaczął się dziwnie zachowywać, natychmiast do nich podbiegłam. Ciągnął Pana w stronę torów i...
Usłyszałam stukot żeliwnych kół i hałas. Odskoczyłam.
Kiedy pociąg przejechał oglądnęłam się za siebie.
Na torach bezwładnie leżał mój Pan wraz z Przewodnikiem, tylko dlaczego się nie ruszali? "Pewnie się w coś bawią"- pomyślałam. Zaczęłam obu lizać, na pewno się nie oprą łaskotkom. Ale oni nadal leżeli nieruchomo...
Przecież to wcale nie jest śmieszne! Obudźcie się, proszę...

Kolejarka straciła swojego pana, który zginął wraz z psem przewodnikiem pod kołami pociągu. Jej jednej cudem udało się przeżyć.
Od tego dnia mieszka w schronisku, gdzie w krótkim czasie została poddana udanej operacji (dysplazja biodra).
Oprócz tego jest wysterylizowana, zaszczepiona i otrzymała numer ewidencyjny [SIZE=5]1627.
Stara się być niewidoczna, prawie nie wychodzi ze swojego boksu i zachowuje się tak, jakby nikomu nie chciała sprawiać problemu.
Po cichu, powoli odchodzi...
Dla niej nic już nie ma znaczenia.

Pomóż Jej zacząć nowe życie!

Miejskie Schronisko dla Zwierząt w Tychach
adres:
ul. Przejazdowa 101

telefon:

<FONT face="Palatino Linotype"><FONT size=4>

• Replies 494
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bidna... Na pewno wciąż ma przed oczami to, co sie stało... Kto wie, może czuje sie winna, dlatego jest taka wycofana, cichutka...

Potrzebny dom dla małej, ona naprawdę go potrzebuje...

Posted

Dziewczyny jakiej ona jest wielkości?
widzę na allegro, że na ogłoszenia o małych psach jest dużo więcej wejść, więc jesli ona jest mała to trzeba dodać tę informację