Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj, chciałabym ja mieć odrobinę miejsca! Albo znaleźć u rodziny czy znajomych. Wy pewnie też. Nie ma rady - trzeba ogłaszać (próbowałyście w Metrze?) i czekać na cud. Przecież wiadomo, że niewielu ludzi adoptuje starsze psy.

• Replies 494
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Selenga napisał(a):

Ona nie była przewodnikiem. Przewodnikiem był drugi pies, zginął razem ze swoim panem. Nikt nie wie dlaczego poprowadził pana pod pociąg. Nic o nich nie wiemy. Może to był już stary i przygłuchy przewodnik?
O rodzinie tez nic nie wiadomo. Wiadomo tylko, że ona trafiła po tym wypadku do schroniska, że jest w schronie już długo i że gaśnie powoli.

a może ten pies przewodnik ciągnął i chciał uratowac tego człowiek może on nie chciał przejśc....może to było samobójstwo...niewidomi mają bardzo wyczulony słuch o wiele bardziej ja przeciętny człowiek i słyszą prawie tak dobrze jak psy.

Kolejarka umiera-to widac jest w depresji-jeśli jej ktoś nie zabierze tam odejdzie i to szybko.

Posted

Z Kolejarką jest coraz gorzej. Podobno juz nie chce sama wstawać.

Rawa, może by zmienić tytuł na bardziej dramatyczny? "Kolekarka. Po śmierci Pana zaniemogła w schronisku - byc może to już jej ostatni tydzień - uratować ją może tylko nowy DOM!"

Posted

Tytuł zmieniłam. Niestety jest mała liczba znaków.
Oktawio, możemy tylko snuć domysły.
Kolejarko, daj radę, proszę... :(

Posted

A moze zlozymy sie na platny tymczas u kogos? Kto móglby zabrac babunie na platny tymczas do siebie?
Moze wet-siostra? Ona oferowala tymczasy, wiem ze nie kazdy zgodzi sié na to, ale jesli to jest jedyna szansa dla suni, to wezcie to pod rozwagé proszé.

Posted

allegro miała cały czas, w różnych wariantach wyróżniania i bez, też żadnego odzewu, raz ktoś obserwował, ale nic z tego nie wyniknęło

właśnie dzisiaj skończyła się kolejna tura, wznowić?

Posted

Przykre to, ale taka jest prawda - dla przeciętnego człowieka Kolejarka jest zwykłą, pospolicie wyglądającą kundelką jakich wiele:shake: Jej historia jest za to poruszająca, podejrzewam, że i charakter ma przemiły. Trzeba wypromować ją w miejscach, gdzie będzie dobrze widoczna i nie będzie miała konkurencji (czyli ogłoszeń innych, ładniejszych, młodszych psów). Kto na dogo robi ładne ogłoszenia papierowe? Może to nic nie da, ale chociaż spróbujmy.

A tak OT - pobierałam dziś pieniądze z bankomatu, na tym monitorku wyświetlają się różne napisy i reklamy, same wiecie. I w pewnym momencie aż mnie zamurowało - wyświetliło się ogłoszenie Fundacji "Sfinx" z prośbą o ofiarowanie 1% podatku i wpłaty na konto, okraszone zdjęciem dwóch kociaków:) Coś przesympatycznego, nie spodziewałam się czegoś takiego w takim miejscu. Może wkrótce plakaty organizacji prozwierzęcych zawisną na billboardach?;)

Posted

Lemoniada napisał(a):
Przykre to, ale taka jest prawda - dla przeciętnego człowieka Kolejarka jest zwykłą, pospolicie wyglądającą kundelką jakich wiele:shake: Jej historia jest za to poruszająca, podejrzewam, że i charakter ma przemiły. Trzeba wypromować ją w miejscach, gdzie będzie dobrze widoczna i nie będzie miała konkurencji (czyli ogłoszeń innych, ładniejszych, młodszych psów). Kto na dogo robi ładne ogłoszenia papierowe? Może to nic nie da, ale chociaż spróbujmy.

Ja mogę zrobić ogłoszenie do rozklejenia, ale błagam o jakies ładniejsze zdjęcie - jest tylko jedno i to takie na którym prawie nie widać jak wygląda