bea_m Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 :placz: jak wiel ludzi poruszł los tej małej. Bardzo sie cieszę z tego powodu. Ale dlaczego nikt Ewadr nie słucha? Psiak po leczeniu będzie w pełni zdrowy. To nie jakas staruszka z dozywtnimi problemami. Czy odpowiedzialny człowiek, posiadający dziecko, ogrod i stajnię nie może wejść w jej posiadanie? Czy takie warunki przekreślają posiadanie psa? Quote
xxxx52 Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 najlepszy dom staly ,moim zdaniem zapewnia tylko sprawdzone dogomanianki ,majace do czynienia z chorymi zwierzetami ale bez malych dzieci!!!!1 Quote
bea_m Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Ewa jest sprawdzną dogomaniaka która na włanym dzicku sprwadza psy. Quote
ulvhedinn Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 Jeszcze raz proszę, nie róbcie przepychanki. 5 lat to wstępna ocena schroniskowego weta, ja osobiście uznałam, że to górna granica mozliwego wieku. Po drugie- pisałam już chyba ze trzy razy, że stan oczu i wątroby Kiki poprawia się i jest szansa na normalne życie. Życie które ma przed soba, a wy piszecie o 5- letnim zwierzaku, jakby stał nad grobem. Toż to maleństwo, nie bernardyn!!!! Ona może żyć nawet naście lat. Co do dziecka. Ja akurat nie jestem przeciwniczką posiadania psów przez dzieci, jeśli tylko dziecko jest rozsądne, a pies dzieci lubi. Może dlatego, że jak już pisałam, swoją sunię dostała w wieku lat niespełna siedmiu, Koralia mnie wychowała na psiarza, przeżyłam z nią całe dzieciństwo i nastolatkowość, kiedy odeszła, byłam już dorosła. Miała wtedy 23 lata... Boże jak ja za nią tęsknię do dziś... Kiki, jesli trafi do "pana od koni", nie będzie mieszkała w poblizu stajni, no co Wy- wyobrażacie sobie, że takie maleństwo będzie luzem puszczane w okolice kopyt? A może w budzie, jak myslicie? ;) Quote
xxxx52 Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 dogomanianki ,czytajac te posty nie moge nic zrozumiec,moze wreszcie objektywnie ktos sie wypowie i opisze dokladnie pieska ,gdyz jak do tej pory jedne z was mowia ,ze pies nie widzi,jedne ,ze widzi,jedne ,ze ma chora watrobe itd. wlasciwie jak to jest z tym psem???? Jak tu mozna sie wypowiadac dostajac do poczytania rozbiezne informacje. Co do dzieci to ja nie adoptuje malutkich pieskow i szczeniakow rodzinom z dziecmi, wszystko jedno czy sa "kochane "Szczegolnie tak malych pieskow !!!ostatnio odmowilam osobie z dziecmi 7 i 10, co chciala pinczerka mix .Znam bardzo dobrze dzieci,nawet dzieci ,gdzie rodzice dobrze wychowuja,to sekudy nieuwagi prowadza do nieszczesc.W tym przypadku nieszczesciem dla psa.Adoptowalam wczoraj te 2 kg.dla rodziny (zawiozlam do domu i zrobilam zdjecia )gdzie sa wspaniali 14i 16. Dziecko jest dzieckiem !! Quote
Poker Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 ULV,podejmij w końcu ostateczną decyzję. Współczuję temu małżeństwu,które chce małą adoptować. Quote
ewadr Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Kikunia czuje się dużo lepiej, leki działają. Biega z psiakami i ciągle sie coś od nich uczy, łapi piłeczkę, przeciaga sznur i szczeka za pięciu. Quote
lovefigaro Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Witam serdecznie Prosze o inforamcje, czy jest juz ktoś, kto na pewno zajmie się Kiki. Mam juz w domciu psa, yorka, ktoremu strasznie dokucza samotność. Zaden pies nie chce sie z nim bawic, bo jest zbyt mały. NIedawno pisałam, iz moge zaadoptowac małą sunie.. Ktos polecil mi Foksie z Krzyczek.. Tak wiec pojechalam i na miejscu okazalo sie, ze to pies.. Zabrałam go mimo to, ale biedaczek byl bardzo chory.. umarł na SGGW:-( Prosze o pilna odpowiedz. Mam doswiadczenie z chorymi psiakami. Mój psiak ma niewydolność nerek, zatem specjalne karmy Royala to u nas codzienność. Toffi jest bardzo opiekuńczy w stosunku do suniek. Prosze o pilną odpowiedz. Z gory dziekuje. KAsia Quote
lovefigaro Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Najlepiej prosze o numer telefonu osoby opiekującej sie KIKI na priv, abym mogla zadzownic i wypytać o wszystko. Z góry dziękuję. Quote
lovefigaro Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Witam ponownie. Ponieważ nikt nie odpisuje, zostawiam swój numer telefonu, na wypadek gdyby ktos chciał sie ze mna skontaktować. 0505 838 749 Pozdrawiam Quote
enia Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Lovefigaro chyba musisz poszukać innej suni bo ta ma zdaje sie 2 domy do wyboru....... Quote
lovefigaro Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 enia napisał(a):Lovefigaro chyba musisz poszukać innej suni bo ta ma zdaje sie 2 domy do wyboru....... No trudno, dziękuje za odpowiedz.. Jeżeli jednak z jakichś przyczyn tamte domki odmówią, bardzo proszę się ze mną skontaktować. Bardzo mi zależy. Quote
enia Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Jeśli zależy Ci na małej suni zobacz Florę z Palucha http://www.psy.warszawa.pl/ Quote
lovefigaro Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 [quote name='enia']Jeśli zależy Ci na małej suni zobacz Florę z Palucha http://www.psy.warszawa.pl/ szukam szukam i nie moge znaleźć.. gdzie mam szukac tej Florki dokladnie? Quote
Selenga Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Albo Lusię - maleństwo w budzie na łańcuchu... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105504 Quote
lovefigaro Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Lusia jest troszkę za duza..Tofi waży 1,5 kg, dla niego nawet pies jego rasy jest czasem za duzy. Tofi jest bardzo samotny, dlatego postanowiłam poszukać mu koleżankę.. Warunkiem jest jednak waga, tzn jej wielkość.. Nie może być duzo wieksza od Tofisia, bo go zdominuje, a wtedy nici z ich przyjaźni.. Juz próbowałam z większymi psiakami, ale nic z tego.. Dziewczyny, jesli macie informacje o jakims maleństwie do 3kg, to prosze dajcie mi znac.. to moj tel na wszelki wypadek 0505 838 749 z gory dziekuje i pozdrawiam Quote
wanda szostek Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 lovefigaro napisał(a):Lusia jest troszkę za duza..Tofi waży 1,5 kg, dla niego nawet pies jego rasy jest czasem za duzy. Tofi jest bardzo samotny, dlatego postanowiłam poszukać mu koleżankę.. Warunkiem jest jednak waga, tzn jej wielkość.. Nie może być duzo wieksza od Tofisia, bo go zdominuje, a wtedy nici z ich przyjaźni.. Juz próbowałam z większymi psiakami, ale nic z tego.. Dziewczyny, jesli macie informacje o jakims maleństwie do 3kg, to prosze dajcie mi znac.. to moj tel na wszelki wypadek 0505 838 749 z gory dziekuje i pozdrawiam Czy tylko sunie Cię interesują? Czy może być kundelek? Czy piesek Twój wykastrowany? Quote
Selenga Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 [quote name='lovefigaro']Lusia jest troszkę za duza..Tofi waży 1,5 kg, dla niego nawet pies jego rasy jest czasem za duzy. Tofi jest bardzo samotny, dlatego postanowiłam poszukać mu koleżankę.. Warunkiem jest jednak waga, tzn jej wielkość.. Nie może być duzo wieksza od Tofisia, bo go zdominuje, a wtedy nici z ich przyjaźni.. Juz próbowałam z większymi psiakami, ale nic z tego.. Dziewczyny, jesli macie informacje o jakims maleństwie do 3kg, to prosze dajcie mi znac.. to moj tel na wszelki wypadek 0505 838 749 z gory dziekuje i pozdrawiam To może Bułeczka? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75246 Quote
lovefigaro Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 fona napisał(a):a w jaki sposób próbowałaś? Mamy u teściów posokowca bawarskiego suczkę, która niestety jest mało delikatna w stosunku do Toffiego i on po prostu unika z nią kontaktu.. Nasi znajomi mają też inne psy więc namawialiśmy ich na wspólne spacery.. Niestety Tofi boi się większych od siebie psów i tym samym unika zabawy z nimi.. MOja koleżanka ma Yorka, ale jest on większy od naszego i tu również wystąpiły drobne problemy.. Quote
lovefigaro Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 wanda szostek napisał(a):Czy tylko sunie Cię interesują? Czy może być kundelek? Czy piesek Twój wykastrowany? Tylko sunia, ponieważ mój zazdrośnik jak tylko wyczuje psa, z zazdrości potrafi osikać mi całe mieszkanie. NA suczki tak nie reaguje.. Może to być jaknajbardziej kundelek. Mój piesek nie jest wykastrowany, ale suczka, którą weźmiemy może być wysterylizowana. Quote
BIANKA1 Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 lovefigaro napisał(a):Mamy u teściów posokowca bawarskiego suczkę, która niestety jest mało delikatna w stosunku do Toffiego i on po prostu unika z nią kontaktu.. Nasi znajomi mają też inne psy więc namawialiśmy ich na wspólne spacery.. Niestety Tofi boi się większych od siebie psów i tym samym unika zabawy z nimi.. MOja koleżanka ma Yorka, ale jest on większy od naszego i tu również wystąpiły drobne problemy.. Może te problemy nie wynikają z wielkości kolegów do zabawy , tylko tkwią w yoreczku , który boi się psów,. Mój dobek ślicznie bawi się na spacerze z kilkoma yorkami . Quote
lovefigaro Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 [quote name='Selenga']To może Bułeczka? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75246 Musze wiedzieć dokładnie jaka jest duża, ile waży.. I jak zachowuje sie w stosunku do innych psiaków. Quote
lovefigaro Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 BIANKA1 napisał(a):Może te problemy nie wynikają z wielkości kolegów do zabawy , tylko tkwią w yoreczku , który boi się psów,. Mój dobek ślicznie bawi się na spacerze z kilkoma yorkami . Mój na widok dobermana robi taakie oczy:crazyeye: i juz po chwili go nie widać.. Stoi za moimi nogami.. Ale są też psiaki, z którymi chętnie się bawi.. Są to albo szczenięta albo pieski jego gabarytów.. Quote
Recommended Posts