Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no ja tez czekalam co wyjdzie z tym domkiem... i na jakis odzew...
hopsianiem to on domu nie znajdzie, ja jak mialam szczeniaki jamnikowate na tymczasie to z plakatow mialam mnostwo telefonow...
ja nie rozwieszalam bo nie jestem w stanie fizycznie.
a allegro zrobie jak tylko znajde chwilke...

• Replies 947
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja do czwartku nie dam rady z plakatami. ale już w czwartek postaram się zadziałać. Czy mogę prosić o podobną akcję w innym miastach ??

Nie uwierzycie ,,. u mnie w domku mały szpitalik. Moja Ruda ma anginę. :( Mały jest nadal na antybiotyku więc podobno nic mu nie zagraża,

Posted

haank napisał(a):
A czy wiadomo coś o allegro Krakersa??

Co do plakatu to ja go nie rozwieszałam jeszcze. Szczerze mówiąc to miałam nadzieje, że wyjdzie z domkiem Akitki ...
No ale chyba trzeba będzie zrobić ostrzejszą promocję malca. Jest już u mnie prawie 3 tyg, a o domku ani słychu,,,,

Przykro mi... Też się strasznie już ucieszyłam, że Maluch będzie miał dom. Ale nie wyszło... Niech się Ci ludzie wstydzą. Skoro są dorośli, to mogliby chociaż napisać, że niestety nie dadzą rady go adoptować. A nie tak się jak dziecko nie odzywać. :cool1:

Posted

na "nasze jamniki" padlo pytanie:

"Co się dzieje z tym biednym maluszkiem? Ktoś wie? Czy ten nużeniec to 100% diagnoza?
Większość forumowiczów ma psa lub psy i to jest bariera..., a tu jeszcze ten niebezpieczny pasożyt... "

Posted

No nie taki niebezpieczny. Przecież u haank jest takze jej sunia której stan się nie pogorszył :-) . Nużyca jest groźna tylko dla osłabionych niedorzywionych zwierząt. Można by zresztą powiedzieć że jedno z drugim generalnie w parze chodzi.

Posted

No Ruda nużycy nie złapała. A do tego maluch już jest dość długo leczony (prawie miesiąc) i teraz możliwość zarażenia jest bliska zeru. Jak się ktoś boi o swojego psiaka to może założyć obróżkę preventics (nie wiem jak sie to pisze) - podobno zabezpiecza psiaka przed nużeńcem.

Posted

ja tez pamiętam i jestem w szoku ze tak długo on juz u ciebie Hannk siedzi - mam nadzieje ze nie masz mi tego za złe:oops:

a z tym allegro i plakatami 3ba podzialac - tylko moze na allegro nie pisac ze taki chory tylko ze leczenie dobiega konca itp...
gdzie ten plakacik?

Posted

No nie ma go :(

A ja już załamuję ręce bo nie wiem czy na 2 miesiące do wawy nie będę wyjeżdżać. Musi sie znaleźć domek.
Jutro plakaty będę drukować i rozwieszać.

Deer-1987 dzięki za zaangażowanie na forum jamniczym chociaż tam co chwilę ktoś ma jakieś dziwne posty.
Tak jak ten, że dziewczyna dziwi sie ze maly nie nosi obroży preventic. On dostał advocate i dostaje ivermectyne. I wety nie widzą potrzeby, żeby preventic nosił. A do tego to chyba ona może być noszona od 4 miesiąca a mały jeszcze tyle nie ma.
Co do grzybka który może pojawić się przy nużycy to na to też jest leczony. I z tego co widzę to skóra mu sie bardzo poprawiła. I nie jestem pewna czy miał grzybka bo za szybko się poprawiła. Raczek miał jakieś powikłania bakteryjne i na to dostawał antybiotyk..

Posted

Kurde nooooooo!
Do mnie odezwały się jeszcze 2 osoby w sprawie Hektora - ale on ma już DS. Informuję ich o Krakersiku ale nikt jak widać się nie deklaruje żeby go adoptować :-(

Posted

Zaczyna mnie to przytłaczać bo ja go nie mogę zostawić mimo, iż bardzo bym chciała. Mam troszkę nieunormowaną sytuacje na tę chwilę i co innego z jednym psiakiem, a co innego z dwoma. :(
Mały jest cudownym jamniorkiem. Obserwując wątki na dogo dziwi mnie, ze nie znalazł domku. Sporo bardzo chorych piesków znajduje bardzo szybko domek. A tego słodziaka nikt nie chce. No nic może jak mały wyzdrowieje to będzie łatwiej ... nie wiem już sama.

Posted

natknęłam się na wątek jamniczka przez przypadek-ktoś wypowiadał się na innym wątku i zobaczyłam waszego glutka w podpisie:razz:

w jakim on teraz jest wieku i jaki jest jego stan?
jest pod stalą opieką weta, tak?jakie są rokowania?
sąsiadowi mojej koleżanki zmarł niedawno po 20:crazyeye:latach jamnik-czarny podpalany piesek, facet zastanawia sie nad zaopiekowaniem się kolejnym psiakiem ale koniecznie musi być czarny, więc wasz spełnia oczekiwania:cool3:

to nic pewnego ale w razie co ta osoba u której jest maluch może podać mi namiary na siebie na pw?
może warto pokazać temu Panu Krakersa?

Posted

Już odpisałam na pw

A co do rokowań to psiak już zaczął zarastać futerkiem, nie drapie się i wygląda na to , że już niedługo będzie po tym paskudnym nużeńcu. Resztę mogę napisać na pw albo wyjaśnić w trakcie rozmowy.