haank Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Na razie zaraz idzie do weterynarza ;) a teraz pałaszuje miseczkę jedzonka :) Quote
lewkonia Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=76051139&v=2&s=0 Trzeba tylko wypytać i przekonać, że nie takie podróże dogomania organizowała Quote
Akitka Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 [quote name='amikat']HURA!!! Akitko - dzięuje!!! Super domek wynalazłaś. No jeszcze nie dziękuj... Na razie nie ma za co. ;) [quote name='lewkonia']http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=76051139&v=2&s=0 Trzeba tylko wypytać i przekonać, że nie takie podróże dogomania organizowała Z tego co wiem to potencjalny domek dla Krakersa jest w Piekarach Śląskich i mam go w niedzielę wizytować. Quote
lewkonia Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 To świetnie, że Piekary są OK, ale zawsze trzeba mieć coś w zanadrzu. Nie takie rzeczy miały miejsce na dogo. Trzymam za Piekary kciuki. Podrzucajcie pod tamten adres linki jamnikowych biedactw. A co z Bea??? Jamnikową czarodziejką? Quote
monita Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Czyli dzisiaj ostateczna decyzja :razz: Quote
Isadora7 Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 haank jak to wszystko "odpali" to zrobisz mu jeszcze jakieś zdjątka? Proszę... Quote
haank Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Chyba najpierw wizyta przedadopcyjna :) Ambra - czy masz jakiś pomysł na tą mała budkę, którą dostał Krakers od Pani weterynarz ?? Trzeba dać komuś kto potrzebuje. On ją traktuje tylko jako zabawkę a śpi w dużej budce mojej suni albo w jej legowisku. Od razu zaanektował coś wiekszego, dzie sie może swobodnie poprzeciągać.. Dłuuuuugiiiii będzie ten jamniorek :) Quote
Neigh Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 No i proszę - niewiele było trzeba, a tu się już domki o psa biją....:-) Quote
haank Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Podniosę Krakersa Offkiem http://www.allegro.pl/item315334936_beagle_suka_hodowlana.html "czlowiek" który ją wystawił najpierw chciał 1800 a teraz zszedł do 500 i dopisał ze następna cieczka na wiosnę oraz ze może wymienić na inna sunie nawet bez rodowodu. Suczka miała już 3 razy szczeniaki. Jest suczką hodowlaną. Nie znacie kogoś kto by chciał takie niekochane ale za to wykorzystywane suczysko?? Może wtedy jakaś zbiórka na wykup. Ja bym się dołożyła byleby nie trafiła do pseudohodowcy ... Quote
Isadora7 Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Cześć Krakers, dużo dzisiaj rozrabiałeś? Quote
Ambra Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 podesłałam do grazynki ona siedzi w beaglach moze warto by wrzucic jeszcze na forum beagli?:shake: Quote
Neigh Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Ambra napisał(a):podesłałam do grazynki ona siedzi w beaglach moze warto by wrzucic jeszcze na forum beagli?:shake: Mogę się z nim zamienić na skorpiona np.......bez rodowodu, ale ponoć bywa kurcze skuteczny.Wiecie co? Czasem się zastanawiam czy większy problem polega na tym, że takich debili się nie ściga......nie wiem US czy coś - w końcu to źródło dochodu jest. Czy durniejsi ci ludzie co kupują i pozwalają, by interes kwitł. No a beagle się popularne stały........ Quote
Akitka Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 lewkonia napisał(a):To świetnie, że Piekary są OK, ale zawsze trzeba mieć coś w zanadrzu. Nie takie rzeczy miały miejsce na dogo. Trzymam za Piekary kciuki. Podrzucajcie pod tamten adres linki jamnikowych biedactw. A co z Bea??? Jamnikową czarodziejką? Oczywiście, że trzeba mieć coś w zanadrzu. Ale akurat to ogłoszenie z gazety wydało mi się podejrzane "suczkę i szybko". :cool1: Ech... Chyba jestem zarażona myślą o pseudohodowcach. Quote
haank Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Akitka ja miałam te same przeczucia :shake: A co do suczki beagla to od grudnia śledzę jej los. Tragedia ... takie rzeczy powinny być uregulowane. I macie racje US powinien sie tym zainteresować. Ale dziwnym trafem US czepiają sie jakiś debilnych rzeczy jak np czy kart czipowe na cole w firmie powinny być wliczane do przychodów pracownika :shake:o Ta sunia musi być nieszczęśliwa... Wracając do Krakersa to właśnie byłam na obiadku u moich "teściów" i wzięłam go żeby zobaczyć jak reaguje na nowych ludzi i nowe otoczenie. Miodzio. Był wszystkim zainteresowany, chodził oglądał, zaczepiał, robił kółka w ogrodzie... :) Myślałam, że teraz padnie po powrocie do domku a tu maleństwo z moja sunką dalej się bawi, która o dziwo nie wiedziała kogo ma witać w pierwszej kolejności - czy mnie czy małego.:angryy: Quote
Neigh Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Co się złoscisz:-) ma suka dobre serducho i widać lubi dzieci:-). A ja dalszy ciąg offa. Gdyby był obowiązek chipowania i sterylizacji ( czyli to o co bezskutecznie walczymy od lat) problem pseudohodowli rozwiazałby sie jakgdyby przy okazji. Chcesz miec hodowlę? Musisz ją zarejestrować! - płacić podatki itp. A tak to podziemie rozmnażaczy kwitnie w najlepsze.... Quote
haank Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Nie złoszczę się. Wiesz tak z przekory ta minka była. Przydałyby się restrykcyjne i jasne uregulowania prawne co do hodowli psów. Fiskus dostałby swoje a psiaki miałyby lepszą opiekę, pod kontrolą by było ich rozmnażanie, warunki itd. Muszą kiedyś coś z tym zrobić. Niestety nigdy żadne propozycje sie nie pojawiają. Pseudohodowcy mają świetne biznesy, fiskus nie ma z tego kasy, psiaki cierpią i umieraja a ludziska wydają często wiecej na leczenie takiego psiaka niż za pieska z hodowli. A już tragiczne jest jak hodowcy z papierami i niby pod kontrolą zwiazku robią takie numery. Quote
Ambra Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 Neigh ale urzedasy maja to głęboko :angryy: co ich opbchodzi podziemny swiatek pseudohodowli! nie maja pojecia - nie sa pewnie nawet swiadomi co sie dzieje - i to jest tragiczne - ze ludzie tacy nieswiadomi....głupiiiii a 3/4 spoleczenstaw nie widzi nic złego w kupowaniu psa na allegro z pseudo albo z innego zrodła.....a jak nawet widzi i na miejscu sie dowieduje ze to pseudoh. to szkoda jej psa - i kupuje zeby mu zycie uratowac - błędne koło - sama tak zrobiłam niedawno - zeby tylko pies przezył...ehhh:shake: Hannk a tak sie martwiłaś jak Twoja pannica go zaakceptuje! a tu taka sielanka:loveu: i co w Piekarach słychać? bezchmurne niebo czy moze mrzawka:razz: Quote
haank Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 No martwiłam się bo najpierw były straszne ząbki, małe sznity i obrażanie się. A teraz tylko czasem jej sie zdarza być zazdrosną pindą ale małemu nic już nie robi,. Non stop sie z nim bawi :) Quote
Akitka Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 haank napisał(a):Akitka ja miałam te same przeczucia :shake: No właśnie... :cool1: Ambra napisał(a):i co w Piekarach słychać? bezchmurne niebo czy moze mrzawka:razz: Zobaczymy w niedzielę jaka pogoda w Piekarach. Na razie siedzę z moimi zwierzami w Zawierciu. Pogoda ładna... :p Quote
Isadora7 Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 haank napisał(a):[...ciach...] Wracając do Krakersa to właśnie byłam na obiadku u moich "teściów" i wzięłam go żeby zobaczyć jak reaguje na nowych ludzi i nowe otoczenie. Miodzio. Był wszystkim zainteresowany, chodził oglądał, zaczepiał, robił kółka w ogrodzie... :) Myślałam, że teraz padnie po powrocie do domku a tu maleństwo z moja sunką dalej się bawi, która o dziwo nie wiedziała kogo ma witać w pierwszej kolejności - czy mnie czy małego.:angryy: Niespożyta energia drzemie w tym dzieciaku. A patrzenie na zabawy suni z nim to musi być rozczulający widok.:loveu: Quote
haank Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 :) Krakersik śpi jak niemowlę. bo ostro szalał od rana :) Moja sunia dziś nie jest szczęśliwa bo oprócz jej budki Krakers właśnie zaanektował jej legowisko. Jedyne pozytywy to że w zamian za to Ruda siedzi ze mną na łóżku. :evil_lol: Quote
Wisełka Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Na łóżeczku na pewno zdecydowanie jej wygodniej - przy Pańci :p Quote
Recommended Posts