Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 947
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Proszę jeśli możecie to rozwieście chociaż kilka plakatów w Waszych miastach. Ja jutro rozwieszę w kilku miejscach. Jeśli tylko będę się czuła troszkę lepiej niż dzisiaj :(
Na 100% Krakers jutro musi iść do weta więc napiszę jak sie ma maluszek po wizycie.

Posted

[quote name='deer_1987']Isadora szkoda ze u Ciebie albo kogos kto juz mial/ma jamnika nie moze domu znalesc :(
Wiem ja naprawdę bym go wzięła, ale raczej będę suni (wysterylizowanej) szukać. Mam jamolka tez chłopczyka. Jest bardzo towarzyski i otwarty na znajomości z innymi pieskami. Kilka lat mieszkał z nami jeszcze boksio. Rzecz w tym ze glutek jest też chłopakiem i nie wiem jak będzie za jakiś czas. Rambo ma padaczkę i mam niedobre doświadczenia z innym przygarniętym pieskiem, chcącym dominować nad Rambo i to powiem bardzo ostro. Skończyło się serią ataków padaczki. Ale wierz mi ze mi żal tyłek ściska i aż mnie nosi za tym maluchem. Co ja zrobię że uwielbiam jamole i jestem z nimi od wieków :)

Powiem nawet że nawet konsultowałam jeszcze zanim trafił Krakers do DT ze swoim alergologiem. Jestem alergikiem, od zawsze zresztą. To co wywołuje nużeńca to rodzaj roztocza i tu jest ból. Choć przyznam że zdecydowałabym sie nawet na zwiększoną porcję leków (i tak cześć roku latam na sterydach) potraktowałabym jako rodzaj autoszczepionki, często tak działa.. I tak naprawdę jedynym powodem ze nie zdecydowałam się na Krakersika to złe doświadczenia z poprzednio przygarniętym pieskiem i reakcjami Rambiego na dominację. Ale żal d... ściska oj ściska.

Posted

Też jestem alergikiem :cool3:
I nic mi się nie dzieję. Z reszta i tak 90 % psiaków ma nużeńca na sierści :)

U mnie moja mama zakochała się w psiaku.Zwłaszcza, że czarny jamol jak nasz poprzednia sunka. I bardzo by go chciała ale mój ojczymek nie jest za i ja im Krakersa na silę nie będę wciskać. :shake:

Posted

koleżanka rozmawiała z tym Panem, przedstawiła mu sytuację krakersa i dala na mnie namiary
jak się zdecyduje albo będzie miał jeszcze jakieś pytania to ma do mnie dzwonić;)
na tym etapie więc nie pozostaje mi nic innego jak mieć nadzieję, że nie wystraszył się choroby krakersika i się zdecyduje:cool3:

Posted

Beatka a czy Twoja koleżanka powiedziała mu ze maly jest już leczony miesiąc i niedługo będzie zdrowy ??
Mówiła coś czy pan jest zainteresowany ?? w sensie czy wykazywał zainteresowanie ??

Posted

nie wytrzymałam i sama zadzwoniłam, więc sprawa wygląda tak:

koleżanka mówiła, ze powiedziała Panu o chorobie, mi powiedział, że nic o niej nie wie...:mad:
no więc wytłumaczyłam co i jak, powiedziałam jakie są koszty itp
Pan mówił z jednej strony, ze ma doświadczenie w opiece nad jamnikami bo miał już dwa ale z drugiej strony, ze nie będzie chyba miał czasu, bo jest starszy i ma starszą osobę pod opieką i generalnie coś zaczął kręcić, a że ja jestem przeczulona na kręcenie się to....przestał mi się ten Pan podobać:shake:

podałam mu twój numer, ciekawe czy zadzwoni, ale prze magluj go porządnie jeszcze raz, może ja mam wygórowane ambicje na nowe domy ale jak ktoś najpierw zapewnia, że ma dużo czasu a potem mówi że dużo podróżuje w związku z pracą to chyba zły kandydat...
ale może przy rozmowie z Tobą okaże się inny
jak zadzwoni to daj znać jaki jest efekt ;)

Posted

Ja uważam, że jeśli ktoś jest starszy i opiekuje się do tego starszą osobą to nie powinien brać szczeniaka a dorosłego psa.

Opadam z sił. Sama już nie wiem jak to rozwiązać. Maluch nie może u mnie zostać a chętnych na psiaka nie ma.

Posted

A możesz ??

Ja właśnie zmieniam coś z plakatem żeby inne zdjęcia były. Nie wiem czy widziałaś ale na 64 są zdjęcia które pokazują ze malemu sierść odrasta.