Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 947
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

moze byc taki tekst na plakat i allegro?

To rozkoszne, kilkutygodniowe jamnicze dziecię zostało znalezione na początku lutego na śmietniku… Miał na sobie szeleczki, pozostawiono mu także jedzenie, aby nie umarł z głodu. Wyrzucono go jak stara zepsutą zabawkę, kiedy okazało się że jest chory. Choroba skóry, na którą cierpi to nużyca, która powoduje, że wypada sierść i trochę się przy tym łuszczy. Piesek jest w trakcie leczenia i w niedługim czasie sierść zacznie odrastać. Nie ma możliwości przeniesienia choroby na człowieka. U szczeniaków nużyca jest wynikiem przetrzymywania w złych warunkach i chorują na nią osobniki słabsze, niedożywione, więc można się tylko domyślać ile zła to maleństwo doznało w swoim krótkim życiu…
Krakers, bo takie tymczasowo nadano mu imię, jest bardzo miłym i cudownym szczeniaczkiem, rozbrykanym jak każde dziecko. Jest wesoły, bardzo towarzyski i mądry. Załatwia się na dworze, nie grymasi przy jedzeniu i przejawia wszelkie cechy charakteru prawdziwego jamnika. Bardzo dobrze dogaduje się z psami i kotami. Jest karny i bardzo pojętny, szybko przyswaja wszelkie nauki.

Szukamy dla Krakersa domu, który pokocha go takim jakim jest, gdzie dozna wiele ciepła i miłości. Nowi właściciele otrzymają wszelkie lekarstwa, aby mógł przeistoczyć się z „brzydkiego kaczątka” w pięknego… jamnika J

Posted

Wpadłam przypadkiem i się zakochałam. Malec jest śliczny :). Gdyby nie to, że rodzina juz się na psa nie zgadza to napewno bym go zaadoptowała. Tak czy siak mogę go pohopać w górę i załączyć bannerek :).

Posted

[quote name='Psiutka380']To są właśnie "ludzie". Pozwólcie ze wkleję wam kawełek mojej rozmowy z kol. Alą przez gg. Temat:psy
dla ciebie się liczą zwierzęta pewnie ludzie umrą małe dzieci wiesz jakie one mają sklepane dzieciństwo nigdy nikt ich nie pokocha nie będą mieć rodziny. Gdybyś ty nie miała rodziny i byś była chora to co by było ludzie by ci pomagali a ty im nie!

Po pierwsze
Z naszych doświadczeń ( m.in lekko przymusowych zbiórek :evil_lol: jedzonka w pracy ) Wynika że taka postawa jest czysto deklaratywna. Ludzie nie skorzy do pomocy zwierzętom nie pomagają także innym ludziom. Nie potrafią się podzielić ani ze zwierzakiem ani z psem.
Po drugie
Od pomocy ludziom jest
a) państwo które ma wpisane to do konstytucji (m.in ochrona zdrowia ,życia i mienia)
b) masa organizacji charytatywnych
c) najbliźsi
Zwierzętom pomagają tylko ci którzy otrafią je pokochać. Ustawa o ochronie....Nie wiem czy nie stworzyła więcej patologii niż poprawiłą sytuację.

Przepraszam za długawego offa :-)
Krakersiku jak najszybciej do domku :-)

Posted

ja tez proponuje te zdjecia na allegro przy dobce widac jaki to koordupel a na raszcie jaki słodziak i wesołek!
Hannk a co z ta Twoja kolezanką? rozmysliła się?

tak jest Psiutka, spotkasz sie jeszcze z setkami osób na swojej drodze z takimi pogladami - lepiej z nimi o tym nie gadac bo tylko nerwy stracisz a ciemnoty nie uswiadomisz - jak ktos nie czuje takiej empati w stos. do zwierzat to nie ma co szczepić jezyka, żeby tylko w spokoju zostawił i nie krzywdził!!!
a swoja szanowna koleżankę zapytaj jak planuje pomóc dzieciom, co zrobiła w tym kierunku bo ludzie wlasnie mowia ---e psom pomagasz bleee dzieciom bys pomogła - ja psom ty mozesz dzieciom pole do popisu masz prosze bardzo:shake:

Posted

O matko jakie piękne dzieciątko... Jak on mógł jeszcze domu nie znaleźć...? Postaram się powiedzieć komu tylko mogę... Popytam. Już puściłam wici. Biedny maluszku szukaj domku... :loveu:

Posted

Kurcze nie mogłam się zalogować...
Przepraszam za nieobecność ale byłam na pogrzebie w Skarżysku ( za kielcami ) i żywcem nie dało się nic napisać..
Mój mail : [email protected]

Co do zdjęć to może jakieś jaśniejsze wyjdą jutro. Sama coś porobię. Ale te co zaproponowała Wisełka są ok.

Ambra- moja koleżanka raczej nie da rady. Ona np w poniedziałek jest poza domem od 7 do 21. i nie ma nikogo kto by mógł z małym wyjść, a już nie wspomnę, że to maleństwo nie powinno tyle siedzieć samo.