Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 526
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

iwa77 napisał(a):
ja rowniez podtrzymuje swoja deklaracje wplat co miesiac : 40 zl (jak sie da to i ciut wiecej):oops:

Ja także podtrzymuję swoje 50zł co miesiąc. Na ten pierwszy misiąc od razu mogę 70zł wysłać. Tylko błagam, nie czekajmy bo może się okazać że jest źle z Nim.Oczywiście jeśli będzie trzeba na weta to też cos doślę.
On nie ma czasu!:placz:
Trzeba go tylko "odchuchać" i napewno ktos się w Nim szybko zakocha

Posted

dziewczyny sytuacja wyglada tak. Mozemy mu dac tymczas ale ja mam psa , ktory nie lubi niektorych samcow. Nigdy nie wiem ktorego nie polubi a ktorego zaakceptuje. Mialam w domu na tymczasie przez ostani czas 5 samocow z czego nienawidzil sie z 1.
Pufi moze przyjechac ale jesli sie okaze , ze Zet (dzentelmen z avatarka) go nie trawi musicie mu szukac innego domu bo niestety w piekle z 2 nienawidzacymi sie psami zyc sie nie da. Jednak poniewaz mam warunki nie musialybyscie szukac zastepczego tymczasu na juz!!! spokojnie przez jakis czas mozna psy izolowac.

Pies moze przyjechac tak jak jest nie kapany, nie strzyzony. Nawet prosze zeby go nie strzyc moze uda sie go fajnie sciac ;-)
A z kasa to nie wiem jak czy na moje konto czy jakos inaczej chcialybyscie zrobic? Trzeba bedzie pewnie tez na weta, odrobaczanie szczepienia o ile nie mial.

Posted

Był na pewno szczepiony od wścieklizny, odrobaczany (tu by się jednak przydała powtórka od robali) a przedwczoraj dodatkowo posypany odpchlaczem po wierzchu. Wyjdzie ze schroniska ze swoją kartą z ewidencji i tam będą daty. Kierownik mówi, że nie jest wybredny i wcina bez problemów schroniskowe żarcie (najczęściej zupa na kościach i ochłapach z kaszą, makaronem, chlebem itp.). Sprawia wrażenie ciapowatego i dlatego jest w boksie z małymi, spokojnymi psami.
Pati: w sprawie Pufiego Mycha rządzi.

Posted

pati napisał(a):
dziewczyny sytuacja wyglada tak. Mozemy mu dac tymczas ale ja mam psa , ktory nie lubi niektorych samcow. Nigdy nie wiem ktorego nie polubi a ktorego zaakceptuje. Mialam w domu na tymczasie przez ostani czas 5 samocow z czego nienawidzil sie z 1.
Pufi moze przyjechac ale jesli sie okaze , ze Zet (dzentelmen z avatarka) go nie trawi musicie mu szukac innego domu bo niestety w piekle z 2 nienawidzacymi sie psami zyc sie nie da. Jednak poniewaz mam warunki nie musialybyscie szukac zastepczego tymczasu na juz!!! spokojnie przez jakis czas mozna psy izolowac.

Pies moze przyjechac tak jak jest nie kapany, nie strzyzony. Nawet prosze zeby go nie strzyc moze uda sie go fajnie sciac ;-)
A z kasa to nie wiem jak czy na moje konto czy jakos inaczej chcialybyscie zrobic? Trzeba bedzie pewnie tez na weta, odrobaczanie szczepienia o ile nie mial.

Jest to jakieś wyjście, ale w razie czego to spory kawałek i psa trzeba by przerzucać a zawsze to kłopot i koszt.

Posted

Pati dając Pufiemu tymczas ratujesz mu życie ! Dziekuje Ci z calego serca .
To dla niego jedyna szansa . Jezeli beda jakies zatargi - bedziemy dzialac awaryjnie - ale ta szanse trzeba wykorzystac, bo potem nie bedzie juz czego ratowac!

Posted

pati napisał(a):

Pati, naprawdę jestes aniołem!:loveu: Mysle że kaska na Twoje konto, mi mozesz juz wysłać konto na pw. Co do tego gdyby sie psy nie dogadały i musiałby Bieduś iść gdzie indziej i to nie na cito to i tak uważam że watro zaryzykować. Cioteczki każdy dzień spędzony przez Niego w schronie to mniejsze szanse na zycie...

Posted

Właśnie nie wiem, co jest grane. Była moja propozycja dwudniowego tymczasu, była propozycja hoteliku, była propozycja Pati i cisza.
Nie wiem szukać dalej, czy nie.

Posted

Cioteczko Jomar mam nadzieje , ze Mycha sie pojawi i w koncu cos sie
rozstrzygnie . Propozycja Pati jest wybawieniem dla Pufiego i nie ma co chyba kombinowac , bo koniec w koncu nic z tego nie bedzie - a straci na tym tylko Pufi!

Posted

Wiem, że jest wybawieniem dla niego, tylko trochę się dnerwuję, bo mógłby juz być poza schronem. Chociaż może faktycznie niepotrzebnie, bo może on właśnie jedzie do domku tymczasowego.