Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

PUFI MA SIę CORAZ LEPIEJ, BIEGA Z INNYMI PSIAKAMI, KOCHA CAłYM SERCEM I CZEKA NA PRAWDZIWY DOM. JUż CHYBA NAJWYżSZA PORA USTąPIć TYMCZAS INNEMU BIEDAKOWI:cool3:

PUFI JEST BEZPIECZNY W DT, ALE JEST BARDZO WYNISZCZONY I WYMAGA LECZENIA. POTRZEBUJEMY WSPARCIA FINANSOWEGO, MOżE JAKIEś SPECJALISTYCZNE KARMY. PATI, KTóRA WZIęłA PUFIEGO NA TYMCZAS MA W SUMIE 5 PSóW I PUFIEGO I łATWO NIE JEST. JEśLI KTOKOLWIEK CHCIAłBY WSPOMóC PUFIEGO, PRZYśLę NR KONTA NA PW.

Z GóRY BARDZO WSZYSTKIM DZIęKUJę:loveu:

DZIęKI WSPANIAłEJ OPIECE PUFI WYGLąDA TERAZ TAK:

Zobaczyłam go przez okno dokładnie 27.12.07, wtedy były mrozy, a on biegał z nosem przy ziemi, cały w soplach, przemarznięty. Zbiegłam ze smakołykiem, ale ten nie reagował, ani na wołania, ani na zapach jedzenia, cały czas tylko wąchał. W końcu prawie na siłę włożyłam mu kęsik kiełbasy do pysia, chwila zainteresowania i znowu wąchanie. Przyniosłam smycz, i chwilę obserwowałam, spadł z górki, zachowywał się jak ślepy psiak. Złapałam na smycz, podniosłam sierść z oczu i on miał taką białą powłokę na oczach, stąd podejrzenia, że nie widzi, albo niedowidzi. Nie jest już pierwszej młodości 6-8 lat (chociaż ja się nie znam, ale miał bardzo brzydkie zęby i kły starte). Zaprowadziłam go do siebie na klatkę, położyłam dywanik, przywiązałam do kaloryfera i tam czekał, aż przyjadą ze schronu go zabrać. Zjadł z apetytem, ale z ręki, zachowywał się bardzo grzecznie, zero agresji. Po schodach też się bał zejść i wejść.
Przyjechali i zabrali go do gorszego świata. Tak bardzo mi zapadł w pamięć, że nie mogłam go tu nie zamieścić, mając cichą nadzieję, że ktoś się zlituje i weźmie go choćby na tymczas.
Przebywa w schronie koło Ciechanowa i zobaczcie sami jak wygląda:shake: Niestety strzyżenie w schronie teraz odpada, bo troszę za zimno.

• Replies 526
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja się nie znam, może i sznaucerowaty, chociaż sierść tak kręcona jak u pudla. Myślę, że ktoś go wyrzucił. Jeśłi by się zgubił, to ktoś by go szukał, a tu cisza:-(

Posted

Siedzi w spokojnym boksie tylko z jednym psiakiem ale schronisko to nie jest dla niego najlepsze wyjście. Potrzebne mu obcięcie zdredziałej i sfilcowanej sierści oraz porządna kąpiel a w schronisku to niemożliwe

Posted

mycha101 napisał(a):
Pufi w schronisku jest cały przemoczony, trzęsie się z zimna i wygląda okropnie. Domku znajdź się:-(

Żeby się nie rozchorował:( :shake:

Posted

Pufi wygląda strasznie, to jest fotka zrobiona w sobotę telefonem. Maluch się trzęsie, dorzucił mu pracownik słomy, ale tylko domek mógłby go uratować. Obawiam się, że w warunkach schroniskowych Pufi długo nie pożyje.