Marzena&Gusti Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Jeśli chodzi o ten płatny tymczas to dochodzi jeszcze wyżywienie....200 + karma. Quote
iwa77 Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Boże toż to czarna rozpacz - nie wiem juz jak pomoc temu biednemu cierpiącemu psu.Boje sie o niego i martwię. Czemu nikt sie nie wpisuje z deklaracja wplat (wczesniej takie byly) aby wiedziec na ile mozemy sobie pozwolic . W tej chwili to tak naprawdę nie wiemy nic ani o psie i jego stanie , ani o tym co sie z nim dzieje teraz i co dalej bedzie .... Prosze tylko o jedno nie rezygnujmy i sprobujmy mu jakos pomoc , prosze....:-( Quote
Edi100 Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Ja podtrzymuję moją deklarację. Mogę jeszcze coś wysłac na bazerek ( jakąś nową myszkę kopmuterową i jeszcze cosik wymyslę) Ciotki HELP:( Quote
iwa77 Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 EDI dziekuje , ze sie odezwalas - bo ja mam załamke totalną . Juz nie wiem jak mu pomoc ,no!!!! Quote
Edi100 Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 iwa77 napisał(a):EDI dziekuje , ze sie odezwalas - bo ja mam załamke totalną . Juz nie wiem jak mu pomoc ,no!!!! Może cegiełki na allegro? Czas leci....:placz: Quote
Edi100 Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Serce mi pęka. Na ten moment mogę przelać 50zł.Tyle deklaruję w lutym i później jesli Biduś będzie w hotelu czy Dt. To jednak zbyt mało:(:oops::placz: Quote
mycha101 Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 Ja też deklaruję 50 zł miesięcznie. Niestety do środy niczego się nie dowiem. Kierownik schroniska nieobecny, a tylko on ma dostęp do papierów psiaków. Nawet nie ma szans, żeby dowiedzieć sie czy z nim wszystko ok.:shake: Quote
Jomar Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Ja po 25 lutego deklaruję 100 zł miesiecznie na DT lub dom tymczasowy, a poza tym w razie czego mogę go przetrzymać jak pisałam od piątku po 17.00 do niedzieli ew. do poniedziałku w ciągu dnia, gdyby znalazł się DT lub hotel od poniedziałku, a trzeba by go było odebrać w piątek lub sobotę. W poniedziałek sąsiadka mogłaby go pzrekazać komuś w ciągu dnia - na kilka godzin od 8.00 mógłby sobie poczekać w przedpokoju, gdyby był problem z moją suką. Quote
Marzena&Gusti Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Poczekajcie z deklaracji jest już 200-jeszcze na karme trzeba zebrac-lub kupić.Dowiadywać się o ten płatny tymczas czy aktualene? Quote
Jomar Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Na karmę napewno się zbierze. W razie czego oddam część karmy mojej suki na początek, dostaje Eukanubę Intestinal. Quote
mycha101 Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 Myślę, że warto się dowiedzieć o ten tymczas. Nie ukrywam, że wolałabym psa od razu na tymczas zawieźć. Zawożenie psa na weekend do domu, potem przerzucanie w inne miejsce nie podoba mi się. Pies i tak będzie zestresowany. Jeśli ten płatny tymczas jest aktualny to nie ma co kombinować. Na karmę uzbieramy i jakoś to będzie. Poza tym może jak go doprowadzimy do porządku, to szybko znajdzie nowy dom. Co wy na to? Quote
Marzena&Gusti Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Tylko jest taka sprawa-kto go będzie odwiedzał?Dziś się dowiem czy tymczas aktualny i podam Tobie mycha101 numer. przydałoby się sprawdzić czy pies wyje jak jest sam w domu-jak tak odpada:( Quote
Jomar Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Jeżeli znalazłby się tymczas, to pewnie ze nie ma co psa wozić, lepiej żeby odrazu jechał na tymczas. Moja propozycja dotyczy sytuacji gdyby konieczne było zabranie psa w piątek, a tymczas od poniedziałku. A jeżeli jest tymczas, a psa nie potrzeba zabierać wcześniej, to nie ma co stresować i przenosić z jednego domu do drugiego. Quote
Marzena&Gusti Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Więc ten płatny o którym pisałam jest pod wielkim znakiem zapytania:( Quote
iwa77 Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Ojej to niedobrze , ze ten tymczas pod znakiem zapytania. Ja zadeklarowałam 40 zl miesiecznie (nie doliczylyscie tego) to w sumie daje nam 240 zl poki co -o hotelu nie ma co marzyc z taka kasa.:-( I nawet nie mozemy sie niczego dowiedziec co u biedaka ....:placz: Quote
mycha101 Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 Kochani, szukamy dalej, ja jeden sprawdziłam, ale zapsiony. Coś znajdziemy. Quote
Edi100 Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Dzis dopiero poniedziałek, do środy hm, dwa dni i dwie nocy. Jestem niespokojna. Taki ziąb, a jesli on przeziębiony? Cioteczki może hotel na cito, żeby od razu Go zabrać ze schronu a potem na spokojnie szukać DT? Jejku, sama juz nie wiem, a ten okropny ziąb i deszcz:placz: Quote
Jomar Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Problem tylko, że tak naprwadę nic o nim nie wiemy. Moze by ktoś zrobił ogłoszenie. Ja niestety nie potrafię. Żeby rozsyłać po znajomych lepiej byłoby mieć ogłoszenie żeby załaczyć plik do poczty. W tym ogłoszeniu musi byc podana jakaś informacja o tym psiaku, a przede wszystkim w jakim on jest teraz stanie, czy się nadaje do DT, hotelu czy (oby nie) do lecznicy. Nie wiem, kto mógłby podejść do tego schroniska i chociaż go zobaczyć, nawet, jeżeli nie ma kierownika. Kto jest z okolicy Ciechanowa? Quote
mycha101 Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 Ja jestem z Ciechanowa, ale w tygodniu nie mam czasu. Ja tego psiaka znalazłam, byłam kilka razy w schronie od momentu keidy on tam jest. Jest bardzo spokojny i niekonfliktowy. Przez jakiś czas był w boksie z malutkim psiakiem (jest na pierwszej stronie na zdjęciu), to widziałam jak spały razem w budzie i sie ogrzewały. Ten pies był chowany w domu, bo miał na szyi starą obrożę przeciwpchelną. Jeśli nie miałabym psa, to na pewno bym go wzięła na tymczas. Ale po pierwsze pies, a po drugie praca, która zabiera mi razem z dojazdem 12 godzin. Szukajmy miejsca dla niego. Zaraz przejżę mapę dogo. Quote
Edi100 Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 To juz wiemy że niekonfliktowy. To juz coś! Quote
iwa77 Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 I co cioteczki robimy ? Pufi biedaku ...... Quote
Edi100 Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 iwa77 napisał(a):I co cioteczki robimy ? Pufi biedaku ...... Ja na razie nic więcej nie wymyslę:placz: Quote
iwa77 Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Udalo sie moze cos znalezc mam na mysli tymczas ? O ile dobrze zrozumialam to teraz musimy czekac az do srody na powrot kierownika schronu , zeby sie dowiedziec co sie dzieje z Pufim? Jejku to kolejne dni cierpienia dla Pufiego! Ja juz nie wiem czy on tyle wytrzyma?:-( Quote
iwa77 Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Mycha czy tylko Ty jestes z Ciechanowa czy moze jeszcze jest ktos? Quote
Recommended Posts