weszka Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 To jeszcze pani nie skreślamy ;) Zobaczymy jakie będzie drugie wrażenie! Quote
madziamn Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 no nie ma co jej jeszcze skreślac. Quote
Yorija Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 no tak - niedziela to już jutro - jadę jutro do Poznania :-) Mogę lustrację jakąś zrobić. Gdyby Benek chciał się przejechać to też zapraszam. A może jakaś cioteczka ma ochotę na kilka dni w stolicy Pyrlandii? Zabrać Benjika i na wyprawę zapraszam :-) Quote
weszka Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Niestety póki co nie ma Benio po co jechać na wycieczkę... Quote
AMIGA Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Dostałam odpowiedź od babki z Poznania. Okazuje się, że to ja nie dostałam jej odpowiedzi. Przysłała teraz drugą "Tak, ta dotarła :) A ja na nią odpisałam, że mam w domu jeszcze jednego psa też sznaucera. I Czy myśli pani że dało by się przyzwyczaić bendżi do 2 psa? Jeśli chodzi o rodzinę to bardzo chętnie przyjmą go. Mieszkam w mieszkaniu ponad 100 metrowym także miejsca jest full ;) W zasadzie mieszkanie znajduje się w centum poznania ale jest duzo parków gdzie pies mógłby się wylatac. I jest chodiz o leczenie no to skoro była bym chetna go przyjąc to o leczeniu i innych odpowiedzialnościach tez jest mowa prawda?:)" No i znowu pies w domu!!!!:-( Zeby to chociaz była suczka! Quote
j3nny Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 pani jest dość konkretna chyba... tyle pisze, to może faktycznie jej zależy. ale ja nie mam doświadczenia, mogę się mylić Quote
malawaszka Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 ja nie wiem jaki jest Bendżi - jak on się zachowuje do innych psów w hotelu? Quote
AMIGA Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Bendżi został oddany do hotelu z "wizytówką", że nie zgadza się z innymi psami. Na poczatku jego pobytu w hotelu, kiedy Benio był jeszcze strasznie ogłupiały, chodziłyśmy na współne spacery z innymi psami. Wtedy właściwie było zero agresji z jego strony. Ale jak dziadzio nam się zadomowił w hotelu, to wyskakuje z zabkami w kierunku innych psów. Nie miałam odwagi sprawdzić tak całkiem z bliska jak by takie spotkanie nos w nos wyglądało:shake: Quote
weszka Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Ja mam z kolei zapytanie od pani która ma dobermankę.... suczkę łagodną i uległą i znów pytanie jakby tu było? Kurcze przydałoby się wiedziec czy ten domek od października realny... Quote
AMIGA Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Do dziewczynek to Benio wypręża się jak jakiś młodzieniec. A co do październikowej adopcji, to dowiedziałam się, że jest pod wielkim znakiem zapytania niestety:-( Quote
malawaszka Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 kurcze z tą łagodną Dobcią mogłoby być fajnie! Weszko a skąd ten domek? Benio lubi dziewczynki i odmłodniałby :cool3: Quote
AMIGA Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Własnie jeszcze nie wiadomo skąd jest Pani od dobki. Weszka odpisała i czekamy na odpowiedź Quote
AMIGA Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Ja też wciąż myśle, że może to TO. Az sie nie mogę skupić na pracy :shake: Mamy w zamyśle jednak pokazać Benia w programie "Kundel bury..." al;e nei wśród innych psów, tylko mam nadzieję, że AgaG namówi panią Magdę, która przygotowuje ten program na wycieczkę do hotelu. A wtedy chce namówić tych chłopaków, których Benio najbardziej lubi. Zawze to widok psa z dzieckiem najbardziej chwyta za serce. No i myślimy o następnym kroku, gdyby to wszystko nie wypaliło, ale to narazie sfera daleeeekobieżnych planów - tfu tfu żeby nie zapeszyć. W każdym razie moim celem przewodnim jest to, żeby Bendżi już absolutnie nie spędził następnej zimy w hotelu. Quote
AMIGA Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Dostalam odpowiedź z Poznania "Ojej...no to bardzo mi przykro bo zależało mi na tym piesku. No ale cóż mam nadzieje że ktoś inny go uratuje i zapewni ciepły dom. Odwiedze Poznańskie schronisko może tam będzie jakis odpowiedni piesek :) Pozdrawiam Magda Andrzejewska" Odpisałam i podałam jej linka do strony malawaszki o sznauciach w potrzebie:-) Quote
malawaszka Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 TAK!!! niech pojedzie do Poznania do schronu - każdy psiak zabrany z tej mordowni to wielkie szczęście!!! Quote
AnkaG Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Oby się szczęście w końcu do psinka uśmiechnęło. To przecież taki fajny psiak Quote
weszka Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Nie mam żadnej odpowiedzi do pani z dobką. Będę sie przypominać ;) Quote
AMIGA Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Weszko litości, bo ja caly czas trzymam kciuki. Jak można pracować z pozaciskanymi kciukami??? Quote
malawaszka Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Beniusiiu niech się do Ciebie uśmiechnie szczęście! Quote
AMIGA Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Byłam dzisiaj wymiziać Benia. Wydarłam go na siłę na spacer. Obżarł się pysznych żołądeczków - ten facet ma spust!. Jejku jaki on już jest zarośnięty. Niedługo będzie miał po bokach szyji grzywę jak lew! :evil_lol: Quote
malawaszka Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 fotko fotki - dowody pokazywać :loveu::multi: Quote
AMIGA Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 malawaszka napisał(a):fotko fotki - dowody pokazywać :loveu::multi: Od trzech tygodni u nas nie było promyczka słońca więc nie za bardzo by te fotki były dobre. Ale obiecuję, obiecuję. Nad ogonkiejm została już maleńka plamka łysinki. Na karku jeszcze jest łysinka, ale stanowczo o wiele mniejsza, no a pozostałe włoski rosną jak najęte. W końcu Benio już tyle miesięcy nie był ani trymowany, ani strzyżony:shake: Quote
Recommended Posts