weszka Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Też myślę, że to zbyt duże ryzyko że Benio będzie miał kłopot z akceptacją pozostałych zwierząt. A do października już blisko... tak bym chciała żeby się udało! Quote
AMIGA Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Napisałam tej babce. która chciała przygarnąć Benia, że on niestety się nie zgadza z innymi psami i że to jest za duże ryzyko wieźć go taki kawał świata i ewentualnie potem znowu do hotelu pod Kraków. Dostałam taką odpowiedż "ja niestety nie mam wpływu na Wasza decyzje.Ale licze na jak najlepsza decyzje dla Bendżiego.Mimo wszystko zalezy mi na tym aby trafil do dobrego domu i do dobrych ludzi.Także czekam za odpowiedzią.Pozdrawiam Sonia Basińska :)" Mam jej definitywnie podziękować za chęć przygarnięcia Benia? Czy może namówić ją na jakiegoś pieska z bliższej jej okolicy? Bo nie wiem, czy ona chciała go przygarnąć, bo po prostu Benio trafił ją w samo serce, czy w ogóle chciała przygarnąć jakiegoś pieska Quote
AMIGA Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 [quote name='AnkaG']Dobrze, że Bonio ok się miewa. Super, że kaska została. Fajny ten pan Tomek. :lol: Ja pod koniec miesiąca tradycyjnie cztery dyszki przeleję. Aniu wieeeelkie dzięki:loveu: Cioteczki, co ja bym bez Was zrobiła??? Quote
maciaszek Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 Amigo, zaproponuj jej inne psiaki. Może się zdecyduje na jakąś inną bidę? Quote
AMIGA Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Zaproponuję, tylko przydałoby się jej dac namiary na jakąś dogomaniaczkę z jej okolicy. A ja jestem "noga" w szukaniu:shake: Quote
madziamn Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 własnie dobry pomysł szkoda domku jak jest dobry a tyle bidulek jeszcze szuka byle tylko Bendziemu się ten z Krakowa poszczescił. Quote
maciaszek Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 A ta kobitka mieszka dokładnie w Ostrowie Wielkopolskim? Patrzyłaś na mapę dogo? Może ktoś by się znalazł z okolicy... Quote
weszka Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Ja kilka postów temu wkleiłam osoby z mapy dogo z Wielkopolski - żadnej akurat konkretnie z Ostrowa nie ma ale można podać namiar bo a nóż jakaś będzie z okolicy. Pytanie tylko czy Pani chce innego pieska czy akurat Benia wybrała. Jeśli chce przygarnąć bide to szkoda byłoby ją stracić. Quote
malawaszka Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 zapraszam na bazarek dla Benjika http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10889158#post10889158 Quote
AMIGA Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Napisałam do tej babki, która chciała przygarnąć Benia. Zaproponowałam jej pomoc w przygarnieciu jakiejś innej biedy. Ale jak narazie nic mi nie odpowiedziała :shake: Quote
AMIGA Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Jedziemy dzisiaj po południu do hotelu. Mam nadzieję, że w tą pogode Benio sobie znowu nie przeziębi pęcherza. :shake: Quote
AMIGA Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Dostałam takie zapytanie z allegro Wiadomość od: Magdalenaand (13) , Treść wiadomości: Witam. Strasznie zależało by mi na psie który został porzucony... jednak chyba raczej sie nie da przetransportować go jakoś? bo z Poznania do Krakowa troche jest daleko... I co Wy na to? Wiem, nie ma jeszcze żadnych szczegółów. Dzisiaj kończy się następne allegro, było ponad 1777 wejść:crazyeye: i 1 obserwator Quote
maciaszek Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 Na pierwszy rzut oka wygląda tak sobie..., ale nie należy oceniać po pierwszym wrażeniu, więc dopytaj o szczegóły. Quote
malawaszka Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 dokładnie - trzeba się dowiedzieć co to za osoba - ja sięjuz nauczyłam, że pierwsze wrażenie nie musi być dobre (często to pomaga w decyzji, ale nie zawsze), bo miałam już dwie sytuacje, że nawet pokłóciłam się z osobą chętną na sznupka - a potem mail za mailem sobie wszystko wyjaśniliśmy i do teraz mamy kontakt, a sunia ma wspaniały kochajacy domek :lol: Quote
j3nny Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 no proszę ! trzymam kciuki, żeby to była rozsądna osoba. Quote
weszka Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Pierwsze wrażenie kiepskie ale nie każdy jest mistrzem pierwszego wrażenia. Dajmy osobie szansę - niech napisze coś więcej i się zobaczy ;) Quote
madziamn Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Pewnie ja tez bym pozwoliła sie tej osobie wykazac bo czasem ludzie nie bardzo wiedzą jak zaczac a potem dobry domek może z tego wyjsc. Quote
AMIGA Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Niestety, jak narazie pani nie odpowiedziala. Dzisiaj skończyło się znowu allegro Benia. Odnowiłam je - tym razem na 14 dni http://www.allegro.pl/show_item.php?item=440964446 Quote
AMIGA Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 No i pani z Poznania się nadal nie odzywa. Może ją wystraszyłam tym, że napisałam, że Beniko nie zgadza się z innymi psami? Ale przecież musze to mówić! :-( Quote
malawaszka Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 tak to już jest z ludźmi - robią nadzieję i znikają :roll: Quote
AnkaG Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Ech Benio kto cię przed zimą przygarnie ... Quote
AMIGA Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Napisała jednak ta osoba z Poznania. Wygląda na to, ze ona nie dostała mojej odpowiedzi, bo pyta mnie, czy doczeka się mojej odpowiedzi :crazyeye: Ja jej wysłałam odpowiedź poprzez allegro i dostałam informację, że moja wiadomosć została wysłana Teraz już napisała do mnie z poczty i jaj jej zaraz odpisałam. Czekamy co będzie dalej Quote
malawaszka Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 o cholercia! allegro coś ostatnio szwankowało więc może to dlatego Quote
AMIGA Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 malawaszka napisał(a):o cholercia! allegro coś ostatnio szwankowało więc może to dlatego Dobrze, ze nie dala za wygraną i jeszcze raz napisała. A tamta poprzednia babka. kktórej miałam nadzieję wcisnąć jakiegoś innego potrzebującego - juz nie odpisała:shake: Quote
Recommended Posts