Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agamika napisał(a):

wieczorem jak będe w domu to go wrzuce na kilka portali :oops: najwyzej zdubluje weszke :diabloti:

no własnie bo ja wrzuciłam go na alegratkę a potem znalazłam, że weszka go tam dała już - no ale moje jest wyróżnione na samej górze :lol:

Weszkaaaaaaaaaaaaa wkleiłabyś linki gdzie Benji już jest ogłoszony!!!

Posted

[quote name='agamika'] Bendżi znowu żwawo z budy wyskoczył i dopominał sie uwagi :razz: , wydaje mi sie ze nie jest juz tak wycofany jak był na początku :-(. Nie jest moze jakos specjalnie wylewny, ale wg mnie powoli psychicznie dochodzi do siebie .

Agamiko, nawet nie wiesz, jak się cieszę. Bo w sobotę było strasznie zimno jak tam byłysmy i Bendżi właściwie nie mial ochoty wystawiać nosa z budy. I martwilam się bardzo, że on dalej taki załamany.
Ale panie, które codziennie wyprowadzają pieski na siusianko twierdziły, że Bendżi w ogóle nie za chętnie spaceruje gdzieś dalej. Podobno załatwia co trzeba (bo koopencji on w boksie wcale nie robi) i daje wsteczny i chce zaraz wracać

Posted

Dostałam takiego aila z Artwetu z Wieliczki

Właściciel / Owner ?Pys ?Numer identyfikacyjny / Order ID ?91857217Zwierzę / Animal ?Dog ?Numer laboratoryjny / Laboratory No. ?VM598407/15.02.2008Test ?Wynik / Result ?Sign ?Wartość referencyjna / Reference value ?Jednostka / Unit ?Uwagi /
RemarkT4 (total T4) ?22 ? ? 19 - 58 ? nmol/l ? 1)FT4 (free T4) ?10.6 ? ? 7.7 - 47.6 ? pmol/l ? Canine TSH ?0.34 ? ? < 0.5 ? ng/ml ? Interpretacja /
Interpretation:1) Thyroxine, free thyroxine and TSH concentrations are within normal range. Hyper- or hypothyroidism is unlikely.***

Wynik końcowy / Final report *** validated by Dr. WeißTo wyniki tarczycowe, zupełnie prawidłowe

Posted

I następny mail

Witam
Zgodnie z ustaleniami przesyłam kwote za wykonane badania + advocat oraz numer konta czy faktura ma byc wystawiona na Pani nazwisko?

kwota 284 zł

Tu następuje nr konta

i dalej

Myślę,że dobrze byłoby go wspomóc w keirunku tej skóry( nienasycone kwasy tłuszczowe), ewentualnie zrobić badanie zeskrobiny- mykologiczne i parazytologiczne badanie.Zaszczepic przeciwko podstawowym chorobom wirusowym i rozważyc kastrację pozdrawiam Agnieszka Wrona

Posted

[quote name='AMIGA']Dostałam takiego aila z Artwetu z Wieliczki

Wynik końcowy / Final report *** validated by Dr. WeißTo wyniki tarczycowe, zupełnie prawidłowe

Z tego się trzeba , no cieszyć.

Posted

284 zł :mdleje: mamy w ogóle tyle? :placz:

czy zeskrobiny robić? hmmm mam wątpliwości czy bym robiła bo nie pisałyście, żeby skóra wyglądała na zagrzybioną - wg mnie najważniejsza kastracja

Posted

Mamy tyle, bo już wcześniej pisałam, że mamy uzbierane 400 zł, a weszka jeszcze pisała, że ma 150zł.
Ja rozawiałam z wetka i ona mi już wcześniej mówiła, że powinno się pobrać zeskrobiny tej skóry. Ja jej opowiadałam, a zresztą ona sama przecież widziała Bedżiego i twierdzila, że przy grzybicy czy innych infekcjach wcale nie muszą byc jakieś ewidentne zaczerwienienia, czy zmiany ropne, czy coś w tym rodzaju.
Ale dostalam wczoraj na priva informację od Faro ze w krakowskim Krakvecie ceny i badań i leczenia i zabiegów są mniejsze niż w Arce i z porównania ceny tych naszych badań, to tez są mniejsze od cen w Artwecie w Wieliczce. W Krakvecie też jest taka moliwość, żeby pies zaraz po zabiegu mógł tam zostać na, powedzmy dwa dni. Może najpierw się zorientuję jak by to wyglądało i zdam relację

Posted

Właśnie codziennie sprawdzam swoje konto w banku i - o zgrozo - ostatnią aktualizację mam z 14 lutego a do tego czasu jeszcze nie doszła Twoja maciaszek wpłata:shake:

Posted

mar.gajko napisał(a):
Hmmmmmmmmm.
Hmmmmmmmmm.

Ja się naprawdę cieszę, chociaż już nie wiem co lepsze - choroba tarczycy, którą można lekami wyprowadzić, czy rak jąder???
A możesz tak trochę dokładniej napisać, co się mieści pod tym "hmmmmmmmmm" :p

Posted

Ufff wreszcie zaktualizowali moje konto - no i doszło kilka wpłat na Bendżika
Zaraz tu wypiszę
Tomaszek Katarzyna - na hotelik dla Bendżiego - 105 zł (czy dobrze podejrzewam, że to właśnie jest wpłata od maciaszek? (sory nie potrafię połączyć wszystkich nicków z nazwiskami:oops:)
Mariola Czarnecka-Szyp - na leczenie Bendżiego - 25 zł
i Edyta Edikom-Karpienko - dla Bendżiego - 20 zł (i tu chyba się doyślam, że to wplata od Edi100 ??

Mamy więc teraz razem 550 zł

Baaardzo Wam Wszystkim dziękuję w imieniu Bendżiego
Zaraz wpłacę ten rachunek w Artwecie, żebyśy wiedziały na czym stoimy

Posted

Hej ciotki! Wpadam szybko bo myślę o tym "naszym" Bendżim a czasu nie mam żeby się więcej zajmować :shake: Piszę ze służbowego laptopa a nie mam tu gg więc AMIGA nie wiem co do mnie pisałaś bo prywatnego kompa nawet nie mam jak i kiedy odpalić.
No więc co do ogłoszeń to odnowiłam allegro, jest też na zwierzakiwkrakowie i na adopcje.org i chyba też na ale.gratce ale widziałam że tam i Malawaszka zrobiła. Niestety nie miałam ani jednego zapytania :-(:shake:

Posted

Dzięki weszko - właśnie to pisałam do Ciebie - tzn prosiłam, żebyś nam powiediala gdzie są już ogłosenia o Bendżim. Wydaje mi sie, że trzeba od nowa wstawić ogłoszenia wszędzie, gdzie sie da. Przecież ten biedak nie może dożywotnio siedzieć w hotelu:shake:

Posted

no zaraz mnie szlag trafi - nie mogę się zalogować na gazecie a chciałam Benjego tam na forach poogłaszać :angryy::angryy::angryy:

wysłałam ogłoszenie do wyborczej na żółte strony a dopiero potem zauważyłam, że to do wydania stołecznego :ooops: no ale w Stolycy Benji też może znaleźc dom ;)

Posted

Jesteście kohchane Cioteczki. Podziwiam, jak Wy ze wszystkim nadążacie, bo ja już dostaję zadyszki. Na szczęście dzisiaj jadą goście i będę mogła znowu się mocniej sprawą zająć. No zresztą co ja się zastanawiam, że Wy macie tyle energii - wiek, po prostu wiek robi swoje.:-(

Posted

Ufffffffffffff wreszcie mam internet!! A strasznie mi potrzeba Waszego zdania.
Dzwonilam do Krakvetu. No i jest światełko - kastracja Bendżiego kosztowalaby 150 zł. Wiadomo, ze trżeba mu potem podać leki, to miałoby kosztować kilknaście zł. A więc kastracja by kosztowała tyle, co w lecznicy w Wielicżce. Z tym, że w Krakvecie jest możliwość pozostawienia Bendżiego na dwie, trzy doby - doba kosztuje 20 zł! Jesli bym się bardzo szybko zdecydowała, to w następny piątek byłoby możliwe, żeby Bendżim zajął się dr Orzeł, ktory jest w Krakvecie (z tego co się orientuję) najlepszym lekarzem. Ale muszę się szybko decydować, bo na piątek jest tylko jedno miejsce wolne do dr Orła