Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 469
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hubert już w Krakowie. Własnie bratowa dzwoniła.

Posted

Hubert jest słaby ale zaintersowany tym, co się dzieje, teraz spi w ciepełku.

Posted

Jak się biedaczek miewa? Powiem szczerze, nie wierzyłam, że uda się znaleźć Hubertowi tymczas :oops: bo nie dość, że niemłody, to jeszcze nienajmniejszy.
Dlatego mega buziak dla Was wszystkich dziewczyny :p

Posted

Hubert całą drogę próbował stać lub siedzieć, niestety był za słaby, całą drogę męczył się , leżał w wymiotach, posikany w kale :(
Zatrzymywałyśmy się żeby mu pozmieć ręczniki i ilekroć zdawało nam się że przestaje odddychać.
Monika z którą pojechałam zfinansowała całą podróż i dla niej wielkie podziękowanie!
Przyjęto nas bardzo serdecznie , Hubert miał już przygotowane posłanie mimo że przyjechał ze swoją pościelą, chciał za nami wyjść :( ale wiem że został w dobrych rękach ! Aga dziękuję za szybką akcję za troskę i pomoc Hubertowi, podziękuj proszę rodzinie są niesamowici.

Posted

ciesze sie ze dojechał. Ola Wojtek miał wątpliwości czy on da radę przeżyć tą podróż, bardzo się martwiłam..:-( cieszę się że jest w porządku, o ile można tak powiedzieć w jego stanie...
trzymam kciuki...

Posted

Mam pierwsze informacje, hubert jest zagłodzony, rzuca się na jedzienie, po południu będą wyniki badań, został odrobaczony, jutro czeka go kąpiel>

Żyje!!!!!!! To wspaniała wieść!

Posted

Nie jest najgorzej. na razie morfologia tylko - zupełnie przyzwoita jak powiedział doktór biorąc pod uwagę jego przejscia i zagłodzenie. Wyniki badan organow wewnętrznych na podstwie krwi będę mam nadzieję wieczór. Doktor będzie dzwonił do mnie. Rany po pogryzieniach są zaopatrzone, dostał specjalny preparat do przemywania ich, szampon myjąco dezynfekujący, bo jest cały w kupkach. Został też odrobaczony.
Piesek jak się wyspał w cieple, zjadł, od razu się lepiej poczuł. Dziś były dwie kupy i każda prawidłowa. Siusiał tez ładnie na polu. Ponieważ bratowa ma duzą sukę wilczycę która nie przepada za psami a hubert nie loubi ich bardzo dostał na razie duzą łazienkę z oknem, śpi sobie na kołdrze. osobiście mu podawałam tabletki na odrobaczenie w puszce animondy i mało mi reki nie zjadł, a potem zjadł dwie miski suchej karmy. bardzo nie lubi psów. szczeka na nie. Doktor stwierdził zagłodzenie, resztę powiedzą wyniki.

To miły kochany piesek.Moim zdaniem on się już bierze do życia :loveu:daje się wziąć na ręce. wazy teraz 16. 20 a to wilkowaty zwierzak, więc niedowaga jest ogromna. dziś moja bratowa ze swoja znajomą będą go kąpać.

Kupiłam mu szelki bezpieczne tzn z zapieciem na klamerkę metalową i podwójną regulacją, by wychodzenie na spacer nie wiązało się z jakimś zagrozeniem, że się wysmyknie z obroży, ma też już długą smycz. Rozliczenia zrobię później bo padam :lol: