Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 469
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

athlonea napisał(a):
Z jedzeniem to pewnie trzeba by uwazac... Tzn. jesli pies byl zaglodzony, to raczej powinno sie podawac jedzonko kilka razy dziennie, w niewielkich ilosciach...

to były małe miseczki, gdzies są na fotach, które wieczorem prześlę... a puszka animondy mini mini (taki raczej pasztecik) :pkupiona w celu podania leków.

Posted

AgaG napisał(a):
to były małe miseczki, gdzies są na fotach, które wieczorem prześlę... a puszka animondy mini mini (taki raczej pasztecik) :pkupiona w celu podania leków.

Tak, tak - moje poschroniskowce też jadły razem z ręką i opakowaniem :evil_lol:

Posted

Własnie dzwonił doktor Słowiński. Wyniki krwi pozostałe - kompletne są już i wszystkie całkiem dobre.pies nie wymaga poza tym, co dzis dostał żadnego na razie leczenia, no chyba że wyjdzie coś co poprzez te wyniki nie może być stwierdzone. teraz trzeba by jadł dobrze i odpoczywał.

dziś długo rozmawiałam z osobami, do których w czwartek zawożę z Olą Brunia niewidomego.
Gdybym ten dom oceniła jako idealny (a mam nadzieję, ze tak będzie) to może uda się ubłagać Ewę, która ma Brunia na tymczasie, by wzięła na tymczas po tym tygodniu i już do momentu znalezienia mu domu Huberta. Jak wspominałam, w innym przypadku Hubert muwsiałby iść od niedzieli do hotelu tyle ze do boksu w środku. mam nadzieje, że się uda to wszystko, bo własnie dostałam telefon o suce rudej małej znalezionej w lesie przywiżanej, ma wielką rane na szyji i jest bardzo chuda. trzeba ją w piątek dac do hotelu, bo do tego czasu ci ludzie którzy ją znaleźli przetrzymają ją.

Posted

na razie na wszystkie badania i kompletna biochemią krwi, szelki, smycz, szampon, preparaty na skórę poszło 200. wziełam fakturę na AFN choć dziewczyny z Zywca zostawiły dla niego 300, ale gdyby były potrzebne fundusze na hotel to faktura się przyda, bo faktury za hotel są zawsze później i róznie z tym bywa. mam jednak nadzieję, że nie będzie musiał isc do hotelu jesli powiedzie się adopcja Brunia.

Posted

on musi przytyć z 10 kilo, odbudowac sierść, skórę i powinno być dobrze...

Posted

ocelot napisał(a):
A wiadomo, jak trafił do schroniska. Znana jest ta smutna historia?

to pies z łańcucha.. ze sladami łańcucha na szyji. tyle wiem, tym bardziej godne podziwu, że siku czasem zrobi na polku...

Posted

Czyli jednak nie było tak źle, jak nam się wydawało. Najważniejsze, że Hubert jest bezpieczny, z daleka od schroniskowego chłodu i brudu. I że z każdym dniem będzie coraz lepiej!

Trzymam kciuki za psiaka i za ten tymczasik!

Posted

Hubert już wykapany, bal się ale był grzeczniutki i nie siusia w domu!!! ideał. Gosia mu dała na kolację kurczka z makaronem:razz:! Foty z dt wysłałam do fizi z prosbą o wstawienie. Robiłam je po wizycie u weta i wczesniejszym wyspaniu się przez Hubertusia. :p

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Pan jaki odświeżony... :)

Ale ślepka te same :loveu: :loveu: :loveu:

Hi hi hi tu jeszcze był śmierdxzacy i brudny
ale pogodny już bo wygłaskany :p

Posted

na tej focie widać cała jego misiowata słodycz:

Posted

[quote name='AgaG']to pies z łańcucha.. ze sladami łańcucha na szyji. tyle wiem, tym bardziej godne podziwu, że siku czasem zrobi na polku...

tak dokładnie to pies z łańcucha..

a fotki super! Widać że czuje się lepiej. Bardzo się cieszę . Wiedziałam że psiak się nie podda.

Posted

Hubert do schronu przyszedł z łańcucha, sama zdejmowałam mu to co miał na szyjce :( metalowe duże koło do którego musiał być przypięty :( ale koło było na normalnej skórzanej obroży, może wcześniej mieszkał w domu? zastanawiałam się nad tym już w schronisku.