Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 469
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy on ma allegro? albo plakaty? może ktos pomoże ... napisałam taki tekst do ogłoszeń. No pokłamałam że widziałam go tylko w gabinecie, ale jak ktos przeczyta że ma tymczas to uzna że pomagać nie trzeba, a poza tym ten tymczas chyba straci...

To ogłoszenie uważam za jedyną szansę dla Misiaczka – niepozornego kundelka. Może wreszcie ktoś o Dobrym Sercu go zauważy. On tak długo czeka na szczęście. Miał dotychczas bardzo smutne życie. Najpierw był przykuty do budy, nie dojadał, marzł. Potem trafił do schroniska. Psy go gryzły, nie dopuszczały do miski. Pewnego dnia poszarpały mu ucho i pokłuły zębami łapę i wtedy Misiaczek załamał się. Nie wchodził nawet do budy. Zwinięty w kłębek całymi dniami leżał na betonie. Misiaczka może uratować tylko Miłość Człowieka. Wiem to po jego zachowaniu w zaprzyjaźnionym gabinecie weterynaryjnym, gdzie mieszkał na czas gojenia ran. Od razu odżył, wszystkich witał wylewnie, zaglądając do toreb : a może coś tam jest dobrego? Do znajomych osób podbiegał z przymilnym merdaniem i ciekawym wszystkiego spojrzeniem, a gdy wychodziły, najpierw biegł za nimi ile sił w wychudzonym ciele, a gdy zamykały się za nimi szklane drzwi patrzył, aż nie stracił z oczu Szczęścia. Bo dla Misiaczka Człowiek to Szczęście. W schronisku, w warunkach wspólnych boksów, nie jest w stanie sobie poradzić. Piesek ten pokocha całym sercem. Ładnie chodzi na smyczy, potrafi zachowywać czystość, lubi koty.

Posted

poprosiłam foksię byśmy się zamieniły miejscami w "Kundlu" by w tym tygodniu szedł i Hubert i kora i jeszcze pies którego ola w garażu, jeszcze nie wiem, czy sie uda czy red. magda da nam tyle miejsc.. ale staram się

Posted

fiziu cz zamist fot z mieszkania Ewy da się wstawić te ze schronu np. to: i jeszcze inne: powiekszone foty pogryzionych łap ? :razz::

Posted

FIZIA WIELKIE DZIĘKI ZA OGŁASZANIE!!!:loveu::loveu::loveu:

Posted

Uf Aga jakie dobre wieści, siedzą jak na szpilkach, podbijam i aktualizuję bazarki i boję się wchodzić na wątki :( tyle teraz kŁopotów :( TRZYMAM ZA WASZ WYSTĘP!

Posted

mam taki plan... tylko nie wiem czy się powiedzie. Brunek do gabinetu Gosi, tylko żeby nie szczekał!! i nie wiem, czy Gosia się zgodzi... będę klęczeć przed nią,,,,a Hubert nadal u Ewy. ona z nim znow była u weta, miał robione z uszami.. itd...

Posted

2 kilogramy więcej :multi::multi::multi: super wieści :) zaraz go obejrzę w telewizji. Aga wczoraj nie mogłam odebrać , rozmawiałaś z bubu jechałyśmy z przedadopcyjnej bardzo dziękuję że tak szybko dałaś znać. To był dzięki temu spokojny wieczór!