Mada:) Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 TIMUŚKU, w górę! DT chociażby... :placz: Quote
Onaa Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Jaki jest Timo w stosunku do dzieci? A do innych psów, kotów? Quote
Mada:) Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 Dogo07 napisał(a):Jaki jest Timo w stosunku do dzieci? A do innych psów, kotów? Timo jest w schronisku. Tam nie sprawdza się stosunku psa do kotów i do dzieci. Do żadnego człowieka, z jakim miał kontakt, nie wykazał agresji. Do psów jest uległy. To taka łagodna ciapcia... :shake: Quote
Gogonek Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Łagodna kochana ciapcia, taki Misiu do przytulania i kochania ale w schronisku właśnie ta łagodność go gubi:placz: Mada, czy on dalej w szpitaliku? Jak mocno go pogryzły te psiaki? Jak on się czuje fizycznie, bo psychicznie wiem, że strasznie:-( Quote
Onaa Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Wiem że Timuś jest w schronisku i że tam trudno ocenić charakter psa ale sami wiecie że ludzie jak biorą sobie psa, zwłaszcza ze schroniska to chcą wiedzieć jaki jest taki piesek bo np. jak ktoś kto ma w domu dzieci to trudno żeby brał psa, który źle reaguje na dzieci (a pewnie zdarzają się takie sytuacje i później biedny pies jest zwracany do schroniska). Dlatego ważne jest żeby zgromadzić o psie jak najwięcej informacji, które pomogą mu w znalezieniu dobrych opiekunów. Mam jeszcze pytanie - dlaczego w tym schronisku psy nie chodzą na spacery, nie mam tam wystarczającej liczby osób które się zajmują psami. Nie wyobrażam sobie jak pies może nie chodzić na spacer, chociażby raz na jakiś czas. Rozumiem też że wszytskie swoje potrzeby fizjologiczne pies załatwia w boksie a później jest to sprzątane. Właściwie taki pies nie ma co robić cały dzień. Nigdy nie byłam w psim schronisku ale jak sobie uzmysławiam jakie tam warunki panują to robi mi się bardzo przykro. Biedne te wszytskie schroniskowe psiaki !:placz: Quote
Mada:) Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 Dogo07 napisał(a):Wiem że Timuś jest w schronisku i że tam trudno ocenić charakter psa ale sami wiecie że ludzie jak biorą sobie psa, zwłaszcza ze schroniska to chcą wiedzieć jaki jest taki piesek bo np. jak ktoś kto ma w domu dzieci to trudno żeby brał psa, który źle reaguje na dzieci (a pewnie zdarzają się takie sytuacje i później biedny pies jest zwracany do schroniska). Dlatego ważne jest żeby zgromadzić o psie jak najwięcej informacji, które pomogą mu w znalezieniu dobrych opiekunów. Mam jeszcze pytanie - dlaczego w tym schronisku psy nie chodzą na spacery, nie mam tam wystarczającej liczby osób które się zajmują psami. Nie wyobrażam sobie jak pies może nie chodzić na spacer, chociażby raz na jakiś czas. Rozumiem też że wszytskie swoje potrzeby fizjologiczne pies załatwia w boksie a później jest to sprzątane. Właściwie taki pies nie ma co robić cały dzień. Nigdy nie byłam w psim schronisku ale jak sobie uzmysławiam jakie tam warunki panują to robi mi się bardzo przykro. Biedne te wszytskie schroniskowe psiaki !:placz: Wszystko, co o psiaku wiem, umieściłam w pierwszym poście. Osoba adoptująca psa powinna liczyć się z tym, że nie znany jest jego stosunek do kotów, dzieci. Niestety to tylko schronisko, nie hotel, czy DT. :shake: Psów jest ponad 130. W schronisku nie ma wystarczającej liczby osób, by wyprowadzać psy. Boksy natomiast są codziennie sprzątane. Poza tym nie ma co narzekać na schroniska, takie, jak nasze tyskie. Psiaki i kociaki mają tam naprawdę dobre warunki. Zwierzaki są chipowane, sterylizowane, szczepione, leczone, itp. Czasami warto zastanowić się, co by było, gdyby schronisk nie było w ogóle... :shake: Po Nowym Roku dowiem się, co u Timka słychać. ;) Tymczasem podnosimy go! :multi: Quote
Mada:) Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 HA! Właśnie dowiedziałam się czegoś...! :evil_lol: Jakaś pani z ogłoszenia dzwoniła dziś do schroniska wypytać o naszego Timka. Dzwoniła, rozmawiała z weterynarzem, z pracownikami i... ...TIMO MA DOM W GLIWICACH!!! :loveu: ALE JESTEM SZCZĘŚLIWA!! :laola: :klacz::klacz::klacz: DZIĘKI OGROMNE WSZYSTKIM, którzy poświęcili się i szukali wytrwale domku dla Timka!! WIELKIE DZIĘKI!! :loveu: :lol: :loveu: Quote
nika28 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Ale super !!! :multi: :multi: :multi: Popłakałam się :placz: Quote
Olena84 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 O w mordkę, niesamowite :crazyeye: ale się cieszę :multi: Timo ściskam Cię w myślach :calus: teraz już będziesz miał własne spacerki, a nie wirtualne :painting: owszem, trzymałam kciuki :happy1: już widzę jak sobie biegasz :Dog_run:dziękujemy za domek :modla: znowu skaczę ze szczęścia :sweetCyb: tak, tak, tak, na pewno trzymałam kciuki :kciuki: kolejny taniec :bigcool: w ogóle to prawie zemdlałam jak zobaczyła tytuł wątku :mdleje: kwiaty dla tej Pani :B-fly:to chyba prezent od spóźnionego Mikołaja :x-mas: piję zdrowie Wasze :knajpa:i zatańczę :cunao: wszyscy razem :laola:nie na pewno się upiję :drink1: oklaski :klacz: mój piesiu też się cieszy :dog: ta Pani to anioł :lilangel:zgłupiałam ze szczęścia :laugh2_2: kochany Timuś :iloveyou: buziaczki :buzi: chyba gadam głupoty :niewiem: ale siłę mam pomachać do Tima jeszcze choć późna pora :hand: faktycznie śmieszne głupoty :turn-l: to chyba jednak moje kciuki cuda zdziałały :thumbs: :cool2: buźka dla dziewczyn i kwiaty:Rose: tak to już koniec moich wypocin :fadein:. Quote
magda222 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 [quote name='Mada:)']HA! Właśnie dowiedziałam się czegoś...! :evil_lol: Jakaś pani z ogłoszenia dzwoniła dziś do schroniska wypytać o naszego Timka. Dzwoniła, rozmawiała z weterynarzem, z pracownikami i... ...TIMO MA DOM W GLIWICACH!!! :loveu: ALE JESTEM SZCZĘŚLIWA!! :laola: :klacz::klacz::klacz: DZIĘKI OGROMNE WSZYSTKIM, którzy poświęcili się i szukali wytrwale domku dla Timka!! WIELKIE DZIĘKI!! :loveu: :lol: :loveu: Co?! :crazyeye: Serio?! :crazyeye: Boże dzięki Ci!!! :multi: Quote
Doda_ Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Huraaa:multi: Timo, życze Ci duzo szczęśćia w nowym domku !!!!!!!!!!!:loveu: nika28 napisał(a): Popłakałam się :placz: Kurcze, ja tez :placz: Quote
agata51 Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Olena84 napisał(a):O w mordkę, niesamowite :crazyeye: ale się cieszę :multi: Timo ściskam Cię w myślach :calus: teraz już będziesz miał własne spacerki, a nie wirtualne :painting: owszem, trzymałam kciuki :happy1: już widzę jak sobie biegasz :Dog_run:dziękujemy za domek :modla: znowu skaczę ze szczęścia :sweetCyb: tak, tak, tak, na pewno trzymałam kciuki :kciuki: kolejny taniec :bigcool: w ogóle to prawie zemdlałam jak zobaczyła tytuł wątku :mdleje: kwiaty dla tej Pani :B-fly:to chyba prezent od spóźnionego Mikołaja :x-mas: piję zdrowie Wasze :knajpa:i zatańczę :cunao: wszyscy razem :laola:nie na pewno się upiję :drink1: oklaski :klacz: mój piesiu też się cieszy :dog: ta Pani to anioł :lilangel:zgłupiałam ze szczęścia :laugh2_2: kochany Timuś :iloveyou: buziaczki :buzi: chyba gadam głupoty :niewiem: ale siłę mam pomachać do Tima jeszcze choć późna pora :hand: faktycznie śmieszne głupoty :turn-l: to chyba jednak moje kciuki cuda zdziałały :thumbs: :cool2: buźka dla dziewczyn i kwiaty:Rose: tak to już koniec moich wypocin :fadein:. To ja już nic nie będę wypacać. Mogę się podpisać pod twoimi, Olenko? Quote
pixie Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Timus...badz szczesliwy i kochaj bezgrancznie Pancie swoja bedzie Ciebie kochac takze Quote
madcat1981 Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Najpierw podskoczyłam pod sufit z radości a potem zaczęłam szukać wpisu Oleny, dzięki której tu trafiłam:) I znalazłam ten wpis... nie dało się nie zauważyć:) :loveu::laola: Quote
Onaa Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Przed chwilą włączyłam komputer i biegnę na dogomanię, zobaczyć jak się mają "moje" psiaczki i co można dla nich dzisiaj zrobić , patrzę i oczom nie wierzę gdy czytam tytuł wątku "kochany TIMO znalazł dom dzieki ogłoszeniom! ZNALAZŁ MIŁOŚĆ !!:)" :multi::lol::mdrmed::cool2::Rose::Rose::Rose::angel::angel::angel::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::kciuki::bigcool::bigcool::bigcool::Cool!::cunao::laola::BIG::klacz::multi::multi: No właśnie tak bardzo się cieszę że Timuś ma dom i kogoś kto będzie go kochał na zawsze !!!!!!! A wszystkim na tym wątku, którzy wspierali Timusia życzę żeby NOWY 2009 ROK był naprawdę baaardzo szczęśliwy !!! Czyż można sobie wymarzyć lepszy początek roku dla Timusia niż domek i miłość ?! Quote
Olena84 Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 A ja życzę wszystkim zdrowia, oby dopisało, bo wtedy więcej sił na pomoc zwierzakom, a zwierzakom życzę tego by rok, który nadejdzie był ostatnim jaki spędziły w schronisku i cierpieniu i oby znalazły domu jak najszybciej. Quote
Gogonek Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 :multi::multi::multi:Mada, więcej takich info prosimy :evil_lol::laugh2_2::bigcool::Cool!::klacz::ylsuper::jumpie::BIG::laola::cunao::iloveyou::happy1: TIMUSIU kochany, udało się w końcu!!!!!!! :cunao: TIMO MA DOM :cunao: A domek ok? jest szansa na jakieś wieści potem? była przedadopcyjna? Quote
Mada:) Posted December 31, 2008 Author Posted December 31, 2008 Adopcja odbyła się wprost ze schroniska, więc wizyty przedadopcyjnej nie było. Jednak czuję, że to wspaniały domek!! :multi: Ach, by tak radośnie przez cały 2009 było... :p :loveu: Tym bardziej, że prócz Timka, domek znalazł też starszy Hektorek! :loveu: :multi: :loveu: :multi: Quote
Onaa Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 A Fuks i Boston nadal samotni ...bez miłości i własnego domu ...:( ...zapraszają na swoje wątki http://www.dogomania.pl/forum/f28/sznaucer-olbrzymi-czeka-na-dom-trzeba-sie-spieszyc-bo-zniknie-127762/ http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-blakal-sie-kika-miesiecy-zaniedbany-12letni-staruszek-szuka-domu-126848/ Quote
Gogonek Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 To cudownie, ze Hektorkowi też się udało:multi:., To w takim razie Timusiu, Hektorku, szczęśliwego Nowego Roku w nowych domkach. Oby inne psiaki poszły waszymi śladami:loveu: Quote
Recommended Posts