Jump to content
Dogomania

Cierpiał potwornie! Był w hoteliku. Teraz ma DOM ten jeden jedyny!! HURAAA!!!

Recommended Posts

Posted

A jest miejsce np u Murki lub wiosny? zapytam, tam chyba taniej jest. Ja tez sie deklaruje, ale dopiero jak jeden piesek znajdzie domek przerzuce 30 zl na Tima, oby tamten znalazl go szybko.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rzeczywiście wzrok ma bardzo zrezygnowany :-(

a może zebrać się na ogłoszenie w jakiejś prasie może lokalnej lub w "moim psie", albo w rozgłośni lokalnej to najskuteczniejsze

czy któraś z was zna dobrze angielski? można spróbować na portalu zagranicznym :oops:

Posted

Napisałam do Murki i wiosny. Murka ma długą kolejkę do siebie, a wiosna może będzie miała miejsce, ale nie wiadomo, czy nie przybędzie do niej pies w krytycznej sytuacji. Napisałam jej co nieco o Timie.
Mada;) jak będziesz miała chwilkę napisz o wzroście, nawykach i zachowaniu Tima do wiosny, najwyżej będziemy pierwsi na liscie oczekujących do hotelu. Tak cenowo nienajgorzej, więc było by super.

Posted

[quote name='Beata19']Zaznaczam sobie watek...:shake:

też sobie zaznaczam wątek.
nie mogę uwierzyć, że siknięcie w domu, może skutkować ponownym oddaniem psa do schronu!:-o:angryy::mad::-(

oby się znalazł ja najszybciej DT lub hotelik, od razu wpłacę kaskę. Obiecuję!

BOŻE, ŻEBY DT SIĘ SZYBKO ZNALAZŁ!!!!!!!!:placz::placz::placz:

Posted

Cioteczki ja też będę pomagać finansowo - wiem, że to nie dużo, ale dopóki nie znajdzie domku daję na hotelik 10 zł co miesiąc. Więcej nie mogę bo pomagam tak też innemu pieskowi:shake:

Posted

Znalazło się miejsce w dobrym hoteliku, Timo może jechać chyba na już! Zaraz się dopytam co do ceny. Jeśli nie będzie aż tak wysoka, jestem w stanie sie zapozyczyc i oplacic pierwszy miesiac i mozna by bylo zbierac wplaty na drugi miesiac, moze w tym okresie dwoch miesiecy Timowi uda znalezc sie dom wiec nawet nie trzeba bedzie stalych wplat. Juz nie wiem co robic.
Timo jest wykastrowany, bo juz nie pamietam? Jak reaguje na male psy?

Posted

ala123 napisał(a):
Ja też pomogę finansowo. Gdzie ten hotelik i ile będzie kosztować miesięcznie?

Zanim zadeklaruję pomoc też chciałabym wiedzieć gdzie ten hotelik i jakie są koszty?

Posted

Noi nie wiem czy mam mowić czy czekać na Made.
Ja znalazłam miejsce u wiosny, którą znam jakis czas na dogo i uważam, że to dobry hotelik. Kosztowałby 300zł/miesiąc czyli i tak mało w porownaniu do innych. Timo byłby w boksie z małym pieskiem staruszkiem, ale byłby uczony także zachowywania czystości w domu. Transport można zorganizowac z wiosną.

Posted

Wszystko, co na temat Tima wiem, znajduje się w pierwszym poście! Nie jest wykastrowany, dogaduje się z psami. Jest uległy.
Jeśli chodzi o hotelik, ja nie bardzo jestem w stanie pomóc finansowo. Jeśli miejsce jest i wszystko gra, myślę, że można by było spróbować. Jednak z hotelikiem zdaję się dziewczyny na Was.
Info o Timku wysyłam do WIOSNY, chyba, że któraś z Was już to zrobiła? ;)

Posted

:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Co widzę... Timo "wrócił":-(:-(:-( żesz k... ludzie serca nie mają!!! Piesek żyje więc i.... sika. Ta osoba chyba się biologii nie uczyła:angryy: Takie rzeczy się zdarzają zwłaszcza psiakowi który wyszedł ze schroniska:roll: TYlko po co się męczyć??? Lepiej psu stres zafundować:angryy::angryy::angryy:

Dobrze że ma takie wspaniałe osoby po swojej stronie...

Posted

Jaki jest numer ewidencyjny Tima? Zdaje się, że miał być wstawiony...

Powtórzę pytanie: czy Timo ma allegro? (to zasadnicza kwestia, a u Tima z tym było przez cały jego wątek różnie...teraz szukam i nie widzę, ale czy jest ktoś, kto koordynuje całą akcją znalezienia domu Timusiowi, kto ma takie info?)

Chciałabym pomóc konkretnie, może właśnie wyróżnione allegro... Hotel jest bardzo dobrym i pilnym pomysłem i super, że znalazła się taka osoba jak Olena, która działa konkretnie...będę w tym partycypować, ale przecież najważniejsze jest to, żeby znaleźć mu dobry i odpowiedzialny dom.

p.s. może ja juz za stara jestem i mało tolerancyjna, ale hopanie i cytowanie bez większego sensu, zwłaszcza w takiej sytuacji, jakiej jest Timo, mierzi mnie.

Posted

Wysłałam rozne info wiosnie o Timo, ale oprocz kastrowania. Jesli masz czas napisz i od siebie, bo ja wlasnie musze wyjsc z domu i wroce ok 21. Allegro robilam ja a potem ktos wyroznione bardziej i potem od razu chyba znalazl dom. Moge mu zrobic ale niestety nie wyroznione.

Posted

bumel - serdecznie podziękowania za allegro. Czy jednak nie lepiej byłoby wkleić tam cały tekst z pierwszego postu? Pominiętych jest wiele informacji. Jeśli to nie problem? :oops:
Nie znam się na allegro, nie wiem jak wystawianie aukcji wygląda, więc pytam. ;)

Posted

Witajcie ;)

Info o Timku dostałam, dziękuję.
Tak jak chyba wspomniała Olena - zgłosiły się do mnie w jednym czasie dwa psy w trudnej sytuacji, a kojec pozostał już tylko jeden.
Jeśli Timo dogada się z Rudzikiem, mogłyby mieszkać razem. Jeśli będą jakieś problemy, weźmiemy jakiegoś psa do domu i rozdzielimy tak, aby problemów uniknąć.
Na wątku Rudzika zapytałam o zgodę na to, aby Timo stał się jego współlokatorem, i jeśli nie będą się chciały gryźć, nie ma nic naprzeciw.

Cuż więcej mogę napisać? Jeśli jest potrzebny transport, możemy pojechać za zwrotem kosztów.

Posted

Jestem już. Ja mogę jutro zrobić allegro niewyróżnione, żeby i tak były dwa i jakos częściej niż zwykle wznawiać, niech będzie ich więcej.
To jak transportujemy Tima do Wiosny? Z tego co wiem, można na już to zorganizować, na dniach.

Posted

Olena - dobry pomysł z drugim allegro, myślę, że ogłoszeń nigdy za wiele...

Mada - zmieniłam zgodnie z Twoją sugestią opis na allegro. Nie zgodzę się tylko z jednym - Timo nie jest staruszkiem, on ma zaledwie 8 lat...;)

Jak rozumiem, pytanie Oleny o to, co dalej, skierowane jest m.in. do Ciebie, osoby najbliżej Timka. Zarówno Ty jak i inne osoby, mające z nim kontakt, pisaliście wielokrotnie na tym wątku, w jak złej kondycji psychicznej jest Timuś. Więc myślę, że nie ma co się zastanawiać, tylko rozpocząć akcję pt. transport jak najszybciej...

Co dalej, doświadczeni Dogomaniacy?