Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 978
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co za cudowne wiesci :-) Ciesze sie ogromnie .Fantastycznie ,ze on jest taki przyjacielski .Na jednym zdjeciu glaskany tak schyla glowke ,moja Zuzanka robi identycznie ,starsznie mi ja przypomina.
To wogole kawal psa jest ,az dziwne ,ze taki piekny sznaucer ,taki w typie, zostal wywalony na ulice i nikt go nie szukal.
Mam nadzieje ,ze jego dalsze losy beda optymistyczne.
To wspaniale co zrobiliscie dla tego psa .
Mam nadzieje ,ze jakis raporcik z nowego domu sie tu znajdzie :-)

Posted

Jeszcze Was dziewczyny trochę pomęczę...

GoniaP - Weronika bardzo rozsądna i fajna...:loveu: Jestem spokojna...

Rozmawiałam jeszcze z Weroniką...
Sznupcio jest psem "domowym", nie jest idealnie posłuszny, ale jest MĄDRY. Wie np. gdzie jest jego miejsce, ale wystarczy, że się nie patrzy i już jest na kanapie, robi krewetkę i śpi... Weronika czuwa jednak nad jego dobrym wychowaniem i nie ma zmiłuj... Pies ma swoje miejsce...:cool3:
Sznupcio zjadł kolacyjkę (ryżyk z marchewką i kurczakiem). Nie był jeszcze na spacerze, bo do końca nie był suchy...

Plan mam taki - jutro chcę koniecznie zabrać sznupcia na spacer. Weronika pozwoliła... Myślę, że uda mi się po południu.
W piątek - fachowe mycie, test na dzieci i koty :cool3: i spacer (nie wiem w jakiej kolejności), a w sobotę o 9.00 kastracja. Pies po zabiegu wyjdzie o własnych siłach - weterynarz obiecał (to dobry lekarz od "piesów" - jestem spokojna).

Posted

Normalnie zaraz oszaleję ze szczęścia :multi::multi::multi: Chandler :loveu: cudowna relacja z przejścia do normalnego świata. Dla wszystkich - szacuneczek za wspaniałą akcję :loveu:
Mam nadzieję że nowy domek będzie właśnie TYM domkiem.
Sznupcio jest absolutnie bosssski :loveu: i oby się dogadał z małymi domownikami. Tak czy siak teraz będzie już tylko lepiej.
Co do transportu - można zapytać mrowę - ona śmiga po Polsce :cool3:

Posted

gratuluje Wam udanej akcji i brodatemu nowego zycia:loveu:

to, co moge dodac od siebie.. zawsze bierzcie pod uwage, ze to sredniak, a sredniaki to diableta..:evil_lol: Forescinek tez byl przekochany, przeprzytulasty, przekanapowy i przelagodny:loveu: a potem /w ciagu miesiaca/ pokazal takie rogi, ze naprawde wiele zdrowia nas kosztowalo wyprowadzenie tego wszystkiego na prosta..:mad::cool3: wiec dajcie mu mnostwo milosci, ale zachowajcie czujnosc-moj piesek z kazdej nowej osoby, ktora z takimi psimi osobowosciami nie ma doswiadczenia, w 5minut zrobi jelenia:evil_lol:

asia i forest /tez z okolic Poznania/

Posted

Chandler napisał(a):
GoniaP - Weronika bardzo rozsądna i fajna...:loveu: Jestem spokojna...
Mówiłam, WYLUZUJ :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Chandler napisał(a):
Plan mam taki - jutro chcę koniecznie zabrać sznupcia na spacer. Weronika pozwoliła... Myślę, że uda mi się po południu.
W piątek - fachowe mycie, test na dzieci i koty :cool3: i spacer (nie wiem w jakiej kolejności), a w sobotę o 9.00 kastracja. Pies po zabiegu wyjdzie o własnych siłach - weterynarz obiecał (to dobry lekarz od "piesów" - jestem spokojna).
Wiecie co to bed& breakfast, albo half board??? No... to dt u Weroniki jest tzw. pół DT :diabloti: Właściwie nic nie musi robić przy psie, tylko przenocować i ewentualnie wyjść na spacer :diabloti: Bo Chandler zadbała o resztę :diabloti: Ugotowało gar jedzonka, załatwia spacery, dzieci i koty do pożarcia :cool1:, wreszcie go wykąpie i jeszcze obetnie mu jajka :cool1::diabloti::diabloti:

jo_ann napisał(a):
gratuluje Wam udanej akcji i brodatemu nowego zycia:loveu:

to, co moge dodac od siebie.. zawsze bierzcie pod uwage, ze to sredniak, a sredniaki to diableta..:evil_lol: Forescinek tez byl przekochany, przeprzytulasty, przekanapowy i przelagodny:loveu: a potem /w ciagu miesiaca/ pokazal takie rogi, ze naprawde wiele zdrowia nas kosztowalo wyprowadzenie tego wszystkiego na prosta..:mad::cool3: wiec dajcie mu mnostwo milosci, ale zachowajcie czujnosc-moj piesek z kazdej nowej osoby, ktora z takimi psimi osobowosciami nie ma doswiadczenia, w 5minut zrobi jelenia:evil_lol:

asia i forest /tez z okolic Poznania/
Dobrze, że Weronika wzięła Sznupka, bo go ustawi...
A ja postaram się przestrzec Panią Anię by zaprojektowała Sznupkowi rytynę... I jestem pewna, że ta rutyna zagwarantuje im ich wspólne, szczęśliwe i długie życie ;)

Posted

GoniaP napisał(a):
Mówiłam, WYLUZUJ :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Wiecie co to bed& breakfast, albo half board??? No... to dt u Weroniki jest tzw. pół DT :diabloti: Właściwie nic nie musi robić przy psie, tylko przenocować i ewentualnie wyjść na spacer :diabloti: Bo Chandler zadbała o resztę :diabloti: Ugotowało gar jedzonka, załatwia spacery, dzieci i koty do pożarcia :cool1:, wreszcie go wykąpie i jeszcze obetnie mu jajka :cool1::diabloti::diabloti:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: racja!!! Chandler jest niesamowita :loveu::multi: naprawdę WIELKIE :klacz: za pierwszą akcję!!!

Posted

Sluchajcie! Mój Tz bedzie jechał do Wrocławia dopiero za tydzień. DT obecny jest do niedzieli lub poniedziałku. Szkoda byłoby przenosić Sznupcia do innego dt, skoro dom juz na niego czeka. Kombinujcie jak by tu go dostarczyć do Wrocławia w niedzielę lub poniedziałek!!!

Posted

mrówka23 - dzięki :loveu:. malawaszko - jesteś niezastąpiona...:loveu:
Piszę krótko (nie mam w tej chwili czasu) - za sznupkiem wszystko OK. Wybrane przez Anię imię - AMADEUSZ. Teraz dużo się dzieje. Aktualnie Amadeusz jest u fryzjera...:evil_lol: Wieczorem zapraszam na zdjęcia i więcej napiszę - co i jak...

PS
Wczoraj byłam z nim na dłuuugim spacerze - jest kochany...

Posted

[quote name='Chandler']mrówka23 - dzięki :loveu:. malawaszko - jesteś niezastąpiona...:loveu:
Piszę krótko (nie mam w tej chwili czasu) - za sznupkiem wszystko OK. Wybrane przez Anię imię - AMADEUSZ. Teraz dużo się dzieje. Aktualnie Amadeusz jest u fryzjera...:evil_lol: Wieczorem zapraszam na zdjęcia i więcej napiszę - co i jak...

PS
Wczoraj byłam z nim na dłuuugim spacerze - jest kochany...
Wow! Super super super!:multi::loveu:

Posted

W tempie ekspresowym melduję, że Ania chce Mozarta już w niedzielę, i pewnie przyjedzie po niego sama! AAAAAAAAAAAAAAAA, za szybko to się wszystko dzieje :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

GoniaP napisał(a):
W tempie ekspresowym melduję, że Ania chce Mozarta już w niedzielę, i pewnie przyjedzie po niego sama! AAAAAAAAAAAAAAAA, za szybko to się wszystko dzieje :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Cudnie cudnie cudnie:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

GoniaP napisał(a):

:crazyeye: ale kiedy z Nią gadałaś???? bo ja koło 13 i ustaliłyśmy, że jak jest transport to woli żeby psiaka przywieźć - nie będzie musiała wszystkiego rzucać

:lol: ale tak czy tak jest dobrze :loveu:

Posted

malawaszka napisał(a):
:crazyeye: ale kiedy z Nią gadałaś???? bo ja koło 13 i ustaliłyśmy, że jak jest transport to woli żeby psiaka przywieźć - nie będzie musiała wszystkiego rzucać

:lol: ale tak czy tak jest dobrze :loveu:
Ja chyba wcześniej.... dla mnie ważny jest szczęsliwy finał. O której Mrówa by jechała?

Posted

Jestem...
Mamy dużo zdjęć, ale dzisiaj będzie jedno - ALE JAKIE... Mój mąż, jak pojechał do Amadeusza o 10.00 tak dopiero wrócił... Dzisiaj nie mam serca go męczyć - niech odpocznie chłopak...:lol: Więcej zdjęć być może jutro (bo pamiętacie - kastracja), a jak nie wyjdzie, to na pewno w niedzielę.

Najpierw dla przypomnienia sznupeczek w schronisku...

Czy ktoś chce zobaczyć zdjęcie zrobione dzisiaj...?