enia Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 malawaszka napisał(a):Słuchajcie kochane ciotki - chyba mam dom dla Sznupka :loveu: dzwoniła do mnie bardzo fajna Pani, kocha zwierzaki - ma dwa maine coony i synka 2,5 letniego - więc dobrze by było sprawdzić jak on reaguje na koty i dzieci - czy byłaby taka możliwość w piątek lub sobotę??? Rozmawiałam z tą Panią prawie pół godziny - o kotach swoich może opowiadać i opowiadać :lol: zaraz poszukam kogoś z Opola żeby podskoczył na wizytę przedadopcyjną. No i ewentualny transport - Poznań-Wrocław - znacie kogoś kto jeździ tą trasę??? Pani mieszka Pod Opolem, ale do Pozka nie może pojechać ze względu na synka, do Wrocławia natomiast bez problemu podjedzie - oczywiście zwraca koszty transportu. I co Wy na to???? a kastracja??? Quote
Chandler Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 enia napisał(a):a kastracja??? Nadal aktualny termin w sobotę. Quote
malawaszka Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 wszystko zostanie załatwione wg planu - kastracja też dzięki Chandler :Rose: :loveu: Jaki jest do dzieci Chandler też sprawdzi, może koty też się uda - Pani która chce psiaka adoptować jest bardzo rozsądna i na wypadek jakby było coś nie tak będzie miała w ogrodzie budę gdzie psiak będzie mógł być odizolowany a my będziemy mieć czas na spokojnie, żeby zabrać go - ale to jest ostateczność bo Pani jest przekonana, że uda sięsznupka pogodzić z domownikami i stadem. Jak jest szansa na naprawdę dobry dom to nie widzę powodu, żeby go targać po całej Polsce w różne miejsca - a ja jestem przekonana, że to jest dobry dom. Oczywiście jakby się okazało u Chandler, że pies jest wrogo do dzieci nastawiony to pojedzie do Wandy na tymczas. Quote
Romas Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Bosz..trzymam kciuki z calych sil ,choc bardzo sie boje ,ze jednak pomysl brania nieufnego psa do malutkiego dziecka jest zbyt pochopny.To raczej sadzac z opisu pies zle nastawiony do obcych,moze nawet bojacy sie obcych jak to sznaucery czesto maja.Przycisniety moze uzyc zebow,tak by zrobila moja sznaucerka gdyby dziecko,obce ,na sile chcialo ja poglaskac.Czy mozna wyjasnic dwulatkowi zeby nie dotykal pieska? Mam dzieci wiec wiem ,ze nie mozna. Osoba ktora pojedzie zobaczyc ten domek i porozmawiac z pania powinna zwrocic uwage na ten fakt ,ze pies potrzebuje czasu ,no i ,ze to sznaucer i bedzie potrzebowal duzo ruchu i rownie duzo kontroli. Ja nie chce byc malkontentka ale poprostu wydaje mi sie ,ze trzeba tu miec maks zdrowego rozsadku zeby oszczedzic temu psu tulaczki.Wszyscy chcemy zeby on wyszedl ze schronu ale nic nie wiemy o tym psie ,nie mozna chyba go polecac kazdemu jako idealnego psa domowego i do dziecka. Chandler jestes wspaniala osoba :-) Quote
malawaszka Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Można 2,5 letniemu dziecku wytłumaczyć że nie wolno psa naciskać - mam w domu dziecko w tym samym wieku i Oliwia doskonale wie że nie można np Luny zapędzać "w kozi róg" bo ona też ugryzie. Ta Pani mnie przekonała swoim naprawdę rozsądnym podejściem - ja nie lubię skreślania domów bo jest dziecko - dzieci się wspaniale wychowują z psami i potem wyrastają na naszych następców ;) - pies nie będzie do niczego zmuszany - jak będzie się czuł bardzo niepewnie to będzie miał do dyspozycji budę w ogrodzie - jak będzie chciał się odizolować, ale generalnie ma być członkiem rodziny. NO I NIE ZAPOMINAJCIE O TYM, żE ON TAM POJEDZIE TYLKO I WYłąCZNIE PO TYM JAK ZOSTANIE SPRAWDZONY PRZEZ CHANDLER Z DZIEćMI I JAK NIE BęDZIE AGRESYWNY - bo mam wrażenie że pomijacie ten fakt... Wydaje mi się że to rozsądne rozwiązanie. Quote
xxxx52 Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 :shake:to moje nigdy niesluchaly:shake: moglam mowic i mowic i tak jedna sekuda nieuwagi i ....cisza byla sygnalem dla mnie do wykonania kontroli ,gdyz nawet 6 latki maja swoja twarda glowe(dzieci poszly do lazienki i probowaly kota umyc,albo draznil moj syn mojego jamnika itd) To sa tylko sekundy. Takich pieskow jak ten sredniaczek nie adoptowalabym do dzieci ponizej 10 lat.Kot moze uciec na szafe ,a dziecko? Quote
Edi100 Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Dumam i dumam. :roll:Mam nadzieję że zachowanie tego sznupeczka jest spowodowane "niecodziennym" jego pobytem w schronie:( Jest zagubiony i nastawiony na "obronę" bo jest zdezorientowany. Przyznaję, że zanim kupilismy Drosika ( sznupek mini) to szukaliśmy rasy ze względu na dziecko i padło właśnie na niego. Wszystkie rodziny które znam, to są rodziny z dziećmi ( małymi) i sznupeczki sa dla nich cudowne i nigdy nie ugryzły domownika. Mam nadzieję, że sznupcio kiedy zorientuje się że mu nic nie grozi, odwdzięczny się wilką miłością i zaufaniem! Uważam także, że sprawdzenie w schronie reakcji dziecko-sznupek, będzie na nic, bo dla tego biedaka to nienaturalne środowisko ( schron) i nie pokaże się jaki jest naprawdę, bo jest nastawiony na obrone siebie:( Quote
xxxx52 Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 moja sznaucerka min-9 lat nigdy nie przepadala za dziecmi . Quote
Chandler Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Edi100 napisał(a):Dumam i dumam. :roll:Mam nadzieję że zachowanie tego sznupeczka jest spowodowane "niecodziennym" jego pobytem w schronie:( Jest zagubiony i nastawiony na "obronę" bo jest zdezorientowany. Przyznaję, że zanim kupilismy Drosika ( sznupek mini) to szukaliśmy rasy ze względu na dziecko i padło właśnie na niego. Wszystkie rodziny które znam, to są rodziny z dziećmi ( małymi) i sznupeczki sa dla nich cudowne i nigdy nie ugryzły domownika. Mam nadzieję, że sznupcio kiedy zorientuje się że mu nic nie grozi, odwdzięczny się wilką miłością i zaufaniem! Uważam także, że sprawdzenie w schronie reakcji dziecko-sznupek, będzie na nic, bo dla tego biedaka to nienaturalne środowisko ( schron) i nie pokaże się jaki jest naprawdę, bo jest nastawiony na obrone siebie:( Według stanu na obecną chwilę (jednak ciągle życie coś zmienia - nowa szansa dla sznupcia pojawiła się dzisiaj) sznupcia wyciągamy tak, czy siak w piątek z "więźnia"... Nie będzie "próbowany" w schronisku... Oczywiście wszystko mogę odwołać, zmienić... Na razie plany są takie, że wychodzi w piątek, kastracja w sobotę... Quote
Edi100 Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 w Zmigrodzie jest moda na sznupeczki. Ja byłam pierwsza. Moja Kamila kiedy go kupilismy miała Pięć lat. Teraz sznupeczków jest więcej, wszędzie są dzieci. Znam tych ludzi i te sznupki w relacjach z dziecmi są delikatne. Sa takie że nawet pilnuja ich, kiedy pojawia się obcy a pies jest na smyczy i jest tez dziecko to zwyczajnie szczekają odstraszając. Mój dropsik, nigdy nawet nie zawarczał na nikogo w domu ani na nikogo kto nas odwiedza. jest tez tolerancyjny dla Żmigrodzkiej Foki ) mix sznupka), która jest "psychiczna" a On jej ustepuje. Taki Gentelmen:loveu: Ja nadal mam nadzieję że On jest jednak z tych czułych sznupeczków:loveu: Gdybym nie miała Foki ( nadpalnowa), wzieła bym Go na stałe:( Quote
malawaszka Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 nie ma co gdybać - bo od gdybania domku nie będzie :roll: to jakie każdy z nas ma doświadczenia ze sznupami nie świadczy o tym, że wszystkie takie są - widać to już po Waszych opisach - każdy inny, mini są też inne niż średniaki - im mniejszy rozmiar tym więcej emocji w głowie; dopóki Chandler nie sprawdzi (nie będzie to test w schronie) nie będziemy wiedzieć NIC Quote
Edi100 Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 malawaszka napisał(a):nie ma co gdybać - bo od gdybania domku nie będzie :roll: to jakie każdy z nas ma doświadczenia ze sznupami nie świadczy o tym, że wszystkie takie są - widać to już po Waszych opisach - każdy inny, mini są też inne niż średniaki - im mniejszy rozmiar tym więcej emocji w głowie; dopóki Chandler nie sprawdzi (nie będzie to test w schronie) nie będziemy wiedzieć NIC Prawda.Chyba stanełam zbyt mocno w jego obronie:oops: Wierzę że sie uda i trzymam kciuki!!!!! Quote
xxxx52 Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 oby w nowym domu nie zrobil wstydu:shake: :kciuki::kciuki::Dog_run::kciuki::kciuki: www.zwierzakiuwandy.ovh.org Quote
malawaszka Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 przed chwilą znowu dzwoniła do mnie Pani która chce go adoptować i ja naprawdę jestem dobrej myśli - to rozsądna kobieta - na początku pies będzie z Nią przebywał bardzo dużo w pracowni i powoli będzie poznawany z dzieciakiem i z kotami - a jakby było bardzo źle to ja już będę miała do nich blisko i w razie krytycznej sytuacji go zabiorę natychmiast, ale takowych nie przewidujemy :cool1: Quote
Chandler Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 malawaszka - a Pani "zapisze się" na dogo...?:cool3: A zdjęcia sznupcia będzie wklejać...? A relacje będą...? To nieodzowny element adopcji...;) Quote
malawaszka Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 nie wiem czy zapisze się na dogo, ale relacje będą bankowo ;) już ja się o to postaram :razz: Quote
wanda szostek Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 malawaszka napisał(a):nie wiem czy zapisze się na dogo, ale relacje będą bankowo ;) już ja się o to postaram :razz: Jeżeli Pani wypatrzyła sznupka na necie, to ma dostęp do internetu i powinna na wątku się zalogować. Ja przy swoich adopcjach tego wymagam jako jeden z punktów adopcji. Zbyt wiele psów nam ginie z oczu i nie wiemy co się z nimi dzieje. Quote
malawaszka Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 nie no - ja nie mogę wymagać od nikogo, żeby się logował na forum - nie każdy lubi, a to, że ktoś się zaloguje nie jest przecież gwarancją, że nagle nie zniknie - oczywiście zaproponuję, ale wymagać nie mogę - poczekajmy najpierw do weekendu jak psiak się będzie zachowywał i czy w ogóle pojedzie do tej Pani - bo przecież nadal może być tak, że pojedzie do Ciebie Wandziu Quote
GoniaP Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 Rozmawiałam dziś z Panią potencjalną sznupkową... Jestem zachwycona ;) Kombinuję jak tu wyciągnąć go jak najszybciej, by nasze plany przypadkiem nie wzięły w łeb... Quote
Chandler Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 [quote name='GoniaP']Rozmawiałam dziś z Panią potencjalną sznupkową... Jestem zachwycona ;) Kombinuję jak tu wyciągnąć go jak najszybciej, by nasze plany przypadkiem nie wzięły w łeb... Jesteś zachwycona - :multi: No i co wymyśliłaś...? Dzisiaj sznupek był - piątek za dwa dni... Chcesz jeszcze szybciej...? Quote
GoniaP Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 Chandler napisał(a):Jesteś zachwycona - :multi: No i co wymyśliłaś...? Dzisiaj sznupek był - piątek za dwa dni... Chcesz jeszcze szybciej...? Jeden z moich potencjalnych ds, zdecydował, że na razie chce być dt. Może, jeśli się zdecydują, sznupek wyjdzie wcześniej?? Quote
Chandler Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 GoniaP napisał(a):Jeden z moich potencjalnych ds, zdecydował, że na razie chce być dt. Może, jeśli się zdecydują, sznupek wyjdzie wcześniej?? No wyduś jeszcze trochę...;) Kiedy będzie wiadomo...? PS I co z kastracją? Mam odmówić? Quote
GoniaP Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 Chandler napisał(a):No wyduś jeszcze trochę...;) Kiedy będzie wiadomo...? PS I co z kastracją? Mam odmówić? Jutro będzie wiadomo... Oczywiście, że kastracja w sobotę stoi. Quote
Chandler Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 GoniaP napisał(a):Jutro będzie wiadomo... Oczywiście, że kastracja w sobotę stoi. Trzymam kciuki...:smile: Daj znać... Aaaa.. Jeszcze mam zamówioną kąpiel sznupcia... Też muszę wiedzieć, żeby ewentualnie odmówić... Ale generalnie :multi:, chyba nie zasnę z tego wszystkiego... :evil_lol: Quote
Recommended Posts