Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chandler napisał(a):
Trzymam kciuki...:smile: Daj znać...
Aaaa.. Jeszcze mam zamówioną kąpiel sznupcia... Też muszę wiedzieć, żeby ewentualnie odmówić...
Ale generalnie :multi:, chyba nie zasnę z tego wszystkiego... :evil_lol:
No wlaśnie, dużo się dzieje... Sznupcio, Baki, Daisy, Bella, Vovvan, Kajtek, Biala, Cudak, Muszka, Sonia...
a dziś jak wracałam do domu, około 21, samochód przede mną potrącił kota....:placz::placz::placz:
Kot dostał w tył, w szoku rzucał się, ale i tak odnalzał furtkę do działek pracowniczych i ukrył się w ciemności. Nie wyobrażam sobie jak musi cierpieć... Zatrzymałam się, ale nie mialam jak mu pomóc. Jutro o 8 rano akcja. Może ktoś z Poznania się dołączy??

• Replies 978
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

GoniaP napisał(a):
No wlaśnie, dużo się dzieje... Sznupcio, Baki, Daisy, Bella...
a dziś jak wracałam do domu, około 21, samochód przede mną potrącił kota....:placz::placz::placz:
Kot dostał w tył, w szoku rzucał się, ale i tak odnalzał furtkę do działek pracowniczych i ukrył się w ciemności. Nie wyobrażam sobie jak musi cierpieć... Zatrzymałam się, ale nie mialam jak mu pomóc. Jutro o 8 rano akcja. Może ktoś z Poznania się dołączy??

Oooo, tak mi przykro z powodu kici...:-( Trochę późno piszesz - sama o 8 nie mogę i za późno już żebym pytała znajomych... Ale może napisz gdzie jest zbiórka, ktoś z Poznania przeczyta i dołączy...

Posted

Chandler napisał(a):
Oooo, tak mi przykro z powodu kici...:-( Trochę późno piszesz - sama o 8 nie mogę i za późno już żebym pytała znajomych... Ale może napisz gdzie jest zbiórka, ktoś z Poznania przeczyta i dołączy...
Na Leśnych Skrzatów, w połowie ulicy, o 8.10..........

Posted

GoniaP - pisałaś o innych psiakach, no więc zajrzałam do wątków, rety - tyle tych schroniskowych biedaków... Będę śledziła wątki - może w którymś momencie będę mogła pomóc...

Przepraszam, ale muszę odreagować - GoniaP -my nie mamy sztucznej ręki dla sznupcia...:evil_lol: i co teraz będzie...? ;)

Posted

Chandler napisał(a):
Przepraszam, ale muszę odreagować - GoniaP -my nie mamy sztucznej ręki dla sznupcia...:evil_lol: i co teraz będzie...? ;)
Nie martw się, znam dobrego chirurga :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
:multi: Gonia pisz pisz - gdzie, co, jak????? :loveu::multi::multi::multi: jaki jest???
Jest łagodny. Więcej napisze Chandler.

Posted

GoniaP napisał(a):
Sznupcio właśnie opuścił schronisko :)

Pani Marto, również Panią pozdrawiam bardzo serdecznie ;)

Jesoo. jak cudnie!
Czekam na relacje:loveu:

Posted

Normalnie nie wiem od czego zacząć...:multi:

Przede wszystkim - dziękuję Ci GoniaP za przeorganizowanie nam dzisiejszego dnia :megagrin::megagrin::megagrin:.

Do rzeczy. Sznupcio R E W E L A C Y J N Y... Gdyby nie to, że moje psy się nie zgadzają :evil_lol:, wzięłabym go.

Wyjście ze schroniska - spokojne - sznupcio lekko przestraszony. Dalej z górki...
Łagodny, spokojny (?) - z sekundy, na sekundę zaczynała rozpierać go energia. Coraz bardziej radosny... Wącha... Przylepił się do mojego męża, radośnie skakał na niego (kremowa kurteczka do prania, ale jak ktoś tak ubrany idzie na spacer z psem :diabloti:). Umie chodzić na smyczy, zna słowo "siad", daje łapę. Jeździ samochodem - czeka na otworzenie drzwi, kładzie się na siedzeniu - chyba jeździł z przodu... Zabłocił pięknie siedzenia samochodu (autko nie nasze, bo nasze stuknął bardzo miły pan i mamy samochód zstępczy :evil_lol:).
W planach dzieci i koty - dogadamy z DT. GoniaP - będziemy chcieli wypożyczyć psa w tym celu...
Zaraz się skupię i napiszę więcej...
Zdjęcia później, bo mój mąż zabrał aparat,. żeby zrobić zdjęcia w DT...
Aaaa.... Mój mąż kupił rewelacyjny zestaw - obroża + smycz..., każde w innym kolorze... Usiłowałam wydobyć z niego skąd w nim taki zmysł estetyczny... Nie udało mi się...:evil_lol:

Edit:
Dopisuję dalej...
Sznupcio ma rozwolnienie. GoniaP mówi, że to normalka. Kupiliśmy Smectę...
Piesio dużo wącha, rozgląda się..., znalazł patyczek - poobgryzał sobie. Był coraz bardziej energiczny - po takim placyku z trawką leciałam za nim... dosłownie... On jakby coraz bardziej orientował się, o co chodzi..., że to chyba WOLNOŚC. Nie szczeka, nie rzuca się na inne psy... Po prostu wyciągał szyję i trochę ciągnął... Pięknie siada - "siad" i pies siedzi. napewno jeździł samochodem - mówiliśmy "hop" i wskakiwał na siedzenie, grzecznie się kładł...
Myślę, że to przyjacielski, energiczny sznaucerek. Będzie potrzebował miłości, ale i zdecydowania, bo wejdzie na głowę (wygląda, że jest żywiołowy - zupełnie nie ten zrezygnowany pies ze schroniska...)

Posted

Chandler napisał(a):

Przede wszystkim - dziękuję Ci GoniaP za przeorganizowanie nam dzisiejszego dnia :megagrin::megagrin::megagrin:.
W tym względzie zawsze jestem do usług :diabloti:
I jestem ogromnie szczęśliwa, że sznupcio opuścił więzienie :multi::multi::multi:

Pozwolę sobie zacytować słowa przyszłej Pani sznupcia...:loveu: "Na co dzień projektuję domy, myślę, że uda mi się też zaprojektować szczęśliwe życie dla sznupcia w naszej rodzinie..." :loveu::loveu::loveu: Dodam, że Pani Ania już kupiła sznupciowi legowisko :multi::multi::multi:

Posted

[quote name='GoniaP']
Pozwolę sobie zacytować słowa przyszłej Pani sznupcia...:loveu: "Na co dzień projektuję domy, myślę, że uda mi się też zaprojektować szczęśliwe życie dla sznupcia w naszej rodzinie..." :loveu::loveu::loveu: Dodam, że Pani Ania już kupiła sznupciowi legowisko :multi::multi::multi:

Jestem ogroooooomnie szczęśliwa.... Dzisiaj życie jest piękne...

Posted

Chandler napisał(a):
Normalnie nie wiem od czego zacząć...:multi:

Do rzeczy. Sznupcio R E W E L A C Y J N Y... Gdyby nie to, że moje psy się nie zgadzają :evil_lol:, wzięłabym go.

Wyjście ze schroniska - spokojne - sznupcio lekko przestraszony. Dalej z górki...
Łagodny, spokojny (?) - z sekundy, na sekundę zaczynała rozpierać go energia. Coraz bardziej radosny... Wącha... Przylepił się do mojego męża, radośnie skakał na niego (kremowa kurteczka do prania, ale jak ktoś tak ubrany idzie na spacer z psem :diabloti:). Umie chodzić na smyczy, zna słowo "siad", daje łapę. Jeździ samochodem - czeka na otworzenie drzwi, kładzie się na siedzeniu - chyba jeździł z przodu... Zabłocił pięknie siedzenia samochodu (autko nie nasze, bo nasze stuknął bardzo miły pan i mamy samochód zstępczy :evil_lol:).
W planach dzieci i koty - dogadamy z DT. GoniaP - będziemy chcieli wypożyczyć psa w tym celu...
Zaraz się skupię i napiszę więcej...
Zdjęcia później, bo mój mąż zabrał aparat,. żeby zrobić zdjęcia w DT...
Aaaa.... Mój mąż kupił rewelacyjny zestaw - obroża + smycz..., każde w innym kolorze... Usiłowałam wydobyć z niego skąd w nim taki zmysł estetyczny... Nie udało mi się...:evil_lol:

Edit:
Dopisuję dalej...
Sznupcio ma rozwolnienie. GoniaP mówi, że to normalka. Kupiliśmy Smectę...
Piesio dużo wącha, rozgląda się..., znalazł patyczek - poobgryzał sobie. Był coraz bardziej energiczny - po takim placyku z trawką leciałam za nim... dosłownie... On jakby coraz bardziej orientował się, o co chodzi..., że to chyba WOLNOŚC. Nie szczeka, nie rzuca się na inne psy... Po prostu wyciągał szyję i trochę ciągnął... Pięknie siada - "siad" i pies siedzi. napewno jeździł samochodem - mówiliśmy "hop" i wskakiwał na siedzenie, grzecznie się kładł...
Myślę, że to przyjacielski, energiczny sznaucerek. Będzie potrzebował miłości, ale i zdecydowania, bo wejdzie na głowę (wygląda, że jest żywiołowy - zupełnie nie ten zrezygnowany pies ze schroniska...)

Jesteście kochane i On tez!!!!:multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu:

Posted

Sznupcio już w DT. Teraz wiadomość od WERONIKI - piesek wstępnie wykąpany, był grzeczny (w piątek idzie do fachowego mycia, żeby był przed kastracją czyściutki). Dostał smectę i jedzonko. Jak dobrze wyschnie będzie spacer... Ma pchły... Weronika powiedziała, że to nic takiego :crazyeye:, powiedziała - trudno, najwyżej im zapchli mieszkanie...:cool3:

Mój mąż już obrabia zdjęcia...:cool3: Prosimy o cierpliwość...:cool3:

Aaaaa.... Wiadomość dla Pani Ani - sznupcio uwielbia piłeczki... Prosimy nabyć...:lol:

Posted

[quote name='Chandler']Jestem ogroooooomnie szczęśliwa.... Dzisiaj życie jest piękne...

dokładnie!!! :loveu::multi::multi::multi:

jak bardzo pies się zmienia za kratami - to jest niesamowite!!!

No właśnie - musimy znaleźć transport - wystarczy do Wrocławia, a tam P. Ania podjedzie - tylko kto jeździ z Poznania do Wrocławia? Mogłaby to być np niedziela - wtedy mały ruch i szybko można tą trasę przejechać.