Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

byliśmy wczoraj o 17 w Jakuszycach na psich zaprzęgach i powiem wam że jak co roku była to świetna impreza tym razem okazała się niewypałem, organizatorzy nie postarali się o otoczkę która była zawsze na tych zawodach, można było napić się gorących napoi, kupić pamiątki z psich zaprzęgów, było miejsce dla publiczności tym razem było ciemno, zimno tylko start i meta......... więc nie za fajnie...... choć i tak dech zapierają wyjące, piękne psy północne....niestety dla nas skończyło się krzykiem i moim płaczem bo po 1h imprezy Shillunia upadła mi i nie mogła się podnieść szybko wzięłam ją na ręce, mąż pobiegł do samochodu z Sethem i musieli po nas przyjechać a ona ........... była taka wystraszona, widziałam w jej oczach przerażenie, nie wiedziała co się dzieje...a ja wyłam jak bóbr i biegłam z nią w stronę auta...... ludzie z psich zaprzęgów chcieli mi pomóc bo ona waży około 40kg i uwierzcie nie wiem skąd miałam siłę by ją nieść to chyba nerwy..... dziś byłyśmy na spacerze i już po 15 minutach zaczęło się z nią znowu coś dziać..... w poniedziałek po powrocie dzwonię do wetki i umawiam się na spotkanie......... jestem załamana tym co się z nią dzieje, wiem że to wszystko dzięki jej "poprzedniej właścicielce" która zimą na całe dnie i noce trzymała ją pod blokiem nie wpuszczając jej do mieszkania.......... zdjęć nie mam z psich zaprzęgów neistety mam kilka fotek ze szklarskiej z psami, może jutro jeszcze porobię troszkę, niestety zostałam sama w szklarskiej bo mąż wrócił do wałbrzycha i nie mam samochodu, więc pozostają krótkie spacerki z Shillunią i Sethem.
Ale mam dla was świetną kwaterę jakby ktoś chciał na wypad z psami - Szklarska Poręba - Jeleni Róg cud miód i orzeszki możecie mi wierzyć wspaniali ludzie, miejsce, pokój 30m2 z osobnymi kanapami dla psów, widok z okna na całą miejscowość.......i tanio!!! 45zł za osobę/dobę polecam

Posted

Biedna Shila :( Mam nadzieję, że to nic poważnego i że się dziewczynka pozbiera jak należy.
Ale fajnie, że chociaż się wyrwałaś od codzienności i obejrzałaś piękne psy w ich żywiole.

Posted

Witam!
Jak badania nic nie wykażą, to trzeba by do behawiorysty chyba. To może być coś z psychiką, fobia albo coś podobnego.

• 2 months later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Ech...chyba Darunia już się nie odezwie :shake: tyle czasu minęło :-(
Nawet jakby coś było nie tak z logowaniem, to mogła założyć drugie konto, a tu jednak cisza...:-(

• 2 weeks later...
  • 1 year later...
Posted

W pierwszych słowach do Was wszystkich PRZEPRASZAM ...
Muszę się wam przyznać popadłam w silną depresję jestem od tego czasu cały czas na silnych lekach przeciwdepresyjnych, mam swojego psychoterapeutę, nawet dziś u niego byłam... nienawidzę tego, ale nie umiem poradzić sobie samodzielnie z własnym życiem... nie miałam siły na nic nawet na to by się ubrać i wyjść z domu, na to by zjeść posiłek....jestem po próbie samobójczej proszę wybaczcie mi za tą straszliwie długą ciszę... Jeśli macie ochotę proszę napiszcie mi co u was, tak bardzo tęsknię za Wami...

Posted

witaj Daria,
ciesze sie ze sie odnalazlas, masz ciezki czas za soba i jeszcze trudny przed Toba, bo depresja to straszna choroba ale widze juz postepy w tym ze mamy wiadomosci od Ciebie, ciesze sie ogromnie i pozdrawiam serdecznie, pisz jak najczesciej....