Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Evel cześć słońce u nas śniegu też napadało i co jakiś czas pruszy.... warunki na bocznych drogach tak na 3+ 4-
co do zwierzów tak dogadują się, ale mam mały problem z Carino, bo za cholerę nie chce się załatwiać na dworze jestem załamana...
Ma już 11tygodni i nic........

Posted

jestem pewna, że szczylek załapie szybko o co biega;-) nie wychodził na dwór, to nie czuje się tam komfortowo, a jak nie czuje sie komfortowo to sie nie chce załatwiać:-)
wychodzisz z nim i resztą psiakow? od innych psów szybciej sie psiak nauczy;-)

a ja własnie oficjalnie z dt zamieniłam się w ds. Też mielismy problem, ze sunia (4letnia) na dworze NIC a po porwocie do domu się załatwiała...tydzien kombinacji i juz jest wyrana poprawa, przy pilnowaniu i czestych spacerkach od 3 dni (tfu tfu tfu) nie było wpadki w domu;-) za to mamy pproblem z zostawaniem samemy, wiec zaczelismy nauke zostawania...no mam co robić , mam;-)

Posted

secredPIRANHA dzięki wielkie za wsparcie duchowe, dziś byłam u veta i..........hhhmm dowiedziałam się że Carino ( 11 tygodni) jest za mały? Waży oki 7kg, je bardzo dobrze, jest zdrowy, ale nie wiem dlaczego skoro jego rodzice i starsze rodzeństwo są sporzy on miałby być za mały....
może ktoś z was może mi pomóc ??? Jaki duży powinien być Amstaff w wieku 11 tygodni?

Posted

witam. maluch śliczny, myślę że weterynarz mało się zna na rasie i nie powinnaś się martwić. odpowiedziałam też u siebie ale napiszę i tu. mój lecter ważył w wieku 8 tygodni 5,5kg (wyrósł na dużego, 36kg amstaffa)więc różnica jest 1,5kg i 3 tygodnie więc wydaje się ok.

jeśli chodzi o sikanie na dworze, to nawet dorosłe psy nie mają często ochoty wychodzić w taką pogodę a co dopiero maluszek. to jeszcze bardzo wcześnie, niektóre psy szybko łapią o co chodzi z sikaniem na dworze a niektóre(tak jak moja lucynka) potrzebują na to kilku miesięcy.

Posted

Agaga21 bardzo Ci dziękuję za odpowiedź no to mnie uspokoiłaś. Mój mąż też mnie uspokaja, ale ja jak to przewrażliwiona osoba oczywiście zaczęłam się bać...
jak tylko zaczną się u nas zmiany odnośnie sikania na pewno dam znać.... jeszcze raz dziękuję

• 3 weeks later...
Posted

no my już mamy zamówiony pobyt 10-cio dniowy nad morzem u Andzi69 ma piękny pensjonat, a co najważniejsze przyjmie nas z całą trójką zwierzów jestem szczęśliwa już do 12 czerwca odliczam dni .... ;-)

Posted

jezu po tylu latach przypomniałam sobie hasło na swoim dawnym koncie ;-) jednak skleroza nie boli teraz tylko muszę pomyśleć jak powiadomić wszystkich u których pisałam że wróciłam pod nickiem darunia-puma ?

Posted

Daria83 napisał(a):
jezu po tylu latach przypomniałam sobie hasło na swoim dawnym koncie ;-) jednak skleroza nie boli teraz tylko muszę pomyśleć jak powiadomić wszystkich u których pisałam że wróciłam pod nickiem darunia-puma ?

zacznij od powiadomienia moderatora, zeby cie zaraz nie zbannowali za to ze masz dwa konta hihihihi