Marta i Wika Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 supergoga napisał(a):Maja około 7 tygodni. Więc to małe psiaki nie będą. Biedne szczeniorki. Ciekawe czy znajdą domki na zawsze. Oj, to młodziutkie... właściwie powinny być jeszcze z mamusią :placz: Może faktycznie lepiej jeśli jeszcze przez jakiś czas będą razem. Pomyślałam też, że jeśli są na dworze, to w czwórkę jest im na pewno cieplej. Na pewno znajdą domki - ale tyle się tego teraz wysypało... Powolutku wyadoptujemy wszystkie. Quote
supergoga Posted November 9, 2007 Author Posted November 9, 2007 Mam nadzieje, choć boję sie tego wszystkiego. One śpia takie wtulone w siebie. Jakby przyszły zimna i został 1 lub 2 byłoby im zimniej. Najgorsze te robale, to masakra ponoć. Quote
Marta i Wika Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 No właśnie, dlatego lepiej żeby na razie, kiedy są w budzie, były razem. Po następnym weekendzie mogę wziąć 1 lub 2 na dłużej - parę tygodni nawet. No a teraz tak jak pisałam. Więc niech lepiej razem siedzą... szczególnie że mają tam opiekę. To też chyba taki wiek, że maluchy potrzebują kontaktów z rodzeństwem. Urabiam kolejny tymczas, jakby co. Quote
swan Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 ja jestem i uruchomiłam znajomości sprzed 20 lat żeby poszukać domków tymczasowych :cool1: czekam na odpowiedzi Quote
kaLOlina Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 oj takie bidy...szczeniory nam 'wyrastaja niczym grzyby po deszczu'...:( podnosze was maluszki!!! Quote
Reno2001 Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Maluszki szukaja domków lub chociaż tymczasów!!! Quote
supergoga Posted November 10, 2007 Author Posted November 10, 2007 Psiaki maja ciepło, opiekę i dobre jedzenie. Paweł dba jak o własne - a może bardziej :cool3:. Kłęby robali sa wielkie, ale jakby mniejsze z każdym dniem. Dzisiaj na wystawie było jedno zapytanie o psa - może...A w sobotę za tydzień - bęzie ogłoszenie w gazecie. Moim kochanym malcom się udało, dzisiaj ogłoszenie, dzisiaj domki. Tylko Hemres został. To może nasze 4 x K - też będą miały taki liuksus. Choc pewnie trudniej, bo one takie całkiem małe nie będą. Quote
halbina Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 pewno ulubieńca nie chciałaś oddać... :evil_lol: Quote
supergoga Posted November 10, 2007 Author Posted November 10, 2007 Oj Halbina, ciiii - juz dzisiaj polały się pierwsze łzy u mojej Agi. Ale szukamy dla Hermeska najlepszego domku na świecie. To nie jest zwykły pies. Jest po prostu ...super. Quote
Reno2001 Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Małe pysie sie przypominają i czekają... Quote
supergoga Posted November 14, 2007 Author Posted November 14, 2007 Zimno bardzo, mokro, a one nadal czekają. Są zdrowe, zaszczepione już. Mają książeczki zdrowia. Będę niemałymi psiakami. Mają grube gęste futerka, a jeden - Kongo, wręcz jest kudłaty. Kochają ludzi, ale rzadko ich widują. Prosze pomóżcie mi - szukam im domów. Takich na zawsze, na dobre i złe. A to Kongo Taki smutny jest Kongo - to najbardziej niesmiały psiak o najgrubszej kości. Mają zasłonietą budę, więc zimno im nie jest A to jest Karo Reszta później Quote
supergoga Posted November 14, 2007 Author Posted November 14, 2007 Śliczna Klara One nie wyglądaja pięknie, jest mokro, zimno - niekorzystna aura. Ale w domu - będą cudne. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 śliczne są i nieźle wyglądają. Razem nie będzie im tak zimno.. Domki gdzie jesteście:( Quote
halbina Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Myślę, że Supergoga zrobiła im allegro, więc domki powinny już ustawiać się w kolejce... Quote
supergoga Posted November 14, 2007 Author Posted November 14, 2007 Mają nie tylko Allegro, ale domków nie mają. Quote
Marta i Wika Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Śliczne są. Szukam, rozsyłam... ludzie na razie bardziej przejmują się tymi suczkami z lasu, chociaż rozsyłam info o tych też. Może coś się ruszy niedługo... Quote
PaulinaT Posted November 15, 2007 Posted November 15, 2007 Usilnie pracuję nad jedną Panią. Pani chce pieska-towarzysza dla swojej 3letniej goldenki (będzie w najbliższym czasie sterylizowana). Chce psiaka podobnego rozmiarem - ale dopiero na wiosnę. Próbują ją przekonać, ze skoro pies ma byc to po co czekać?? ;-) Suczka jest oazą łagodności - zaakceptowała moje 2 panny u siebie na terenie :o Na pewno dobrze przyjmie szczeniaka. Quote
supergoga Posted November 16, 2007 Author Posted November 16, 2007 JUtro jadę z rosołkiem malcom pomaślic trochę. Bo zimno. I przywożę jedną panienke - Kirę, żeby się z nią po południu zapoznała miła Pani. Jeśli sie sobie spodobają, w niedzielę Kira pojedzie do domku w Poznaniu. Jeśli nie - wróci do rodzeństwa do Buku. Trzymajcie paluszki wszelkie mozliwe, żeby się spodobała. Jedna byłaby bezpieczna w ciepłym domu. Zostałyby 3. Quote
supergoga Posted November 16, 2007 Author Posted November 16, 2007 Hermes pojechał do nowego domu do Wrocławia, żegnany moimi łzami - do teraz płyną - ale zwolnił miejsce dla Kiry. Kira jutro przyjedzie do mnie. Nie zabiorę dwóch, bo im będzie zimniej, a Kira ma tą szansę na domek. Nie chcę jej pozbawiać szansy. Dobrze byłoby malce poumieszczać gdzieś, zanim zrobi sie jeszcze zimniej. Jeszcze jedna Pani pracuje nad adopcją psiaka - a raczej pracuje nad mężem, który ma mieszane uczucia w tym temacie. Ale gdyby - to zostaną dwa. To może się nam uda. Jutro postaram się dac radę porobić fotki, ale nie wiem ile, czasu mało a do odkarmienia i oprzątnięcia wszystkie schroniskowce. Postaram sie jednak. Trzeba walczyc o domki dla nich. Quote
halbina Posted November 16, 2007 Posted November 16, 2007 Gratulacje z okazji domku dla ulubieńca!... I zaciskamy znów kciuki ze wszystkich sił! Quote
Reno2001 Posted November 17, 2007 Posted November 17, 2007 Maluchy przypominają o sobie. Super, że choc jeden grzeje już doopke w swoim własnym domku. Quote
Recommended Posts