Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To kolejna czwórka szczeniaków które podrzucone zostały w kartonie do podpoznańskiego schroniska. Tam niestety nie ma warunków na szczeniaki. Jedzienie i picie raz dziennie, poza tym nikt nie ma czasu zaglądać.
Zabraliśmy je dzisiaj, całą czwórkę - z TZ-em - do Buku. Niestety to też pobyt w kojcu i budzie, ale z ludźmi co kochaja psy, opiekuja się, nakarmią specjalna karmą (już nabyta) odpchla odrobaczą, zaszczepią jak przyjdzie czas.

Maja pewnie około 2 - 2,5 miesiąca, będą raczej średnie. Maja grube futro, gęste z puchem, a jeden jest wręcz kudłaty.
Boja się ogromnie, ale sa doludne bardzo.
Wszystkie czarne z białymi znakami - 2 suczki i 2 pieski.

Na dziś przedstawiamy:

Karo - bardzo subtelny facecik

Kira - panna z białymi skarpetami i gorsetem

Klara - ciemna panna

Kongo - kudłaty facet

Zdjęcia średnie, ale lał deszcz, psy brudne i mokre a na dworze szarówka już była.

Prosze pomóżcie nam - nie mogłam zabrać ich do domu, nie miałam już gdzie. One zostały w budzie, jest zimno. Nie miały szczęścia. Ale tak płakały.
Chocby tymczas - proszę - może ktos się znajfdzie, choćby na jakiegoś malca.

Płakałam jak jechałam z Hermesem do domu, miałam w uszach ich lament.:-(

• Replies 181
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kiedy to sie skończy?:placz: Tyle bied w schronach niechcianych, a tu co rusz nowe maleńkie i biedne:( Żyć się odechciewa....
Nie wspomogę Dt, niestety choć bardzo bym chciała:placz:

Posted

One są cudownie cudownymi szczeniorkami!
Przylepne, wesołe, domagają sie pieszczot - cudne!!!!
Jest mokro zimno... one nie mogą tam być!!!!

Co tu zrobić do diaska....

Posted

Wieści o malcach. Małe zdrowe, z ogromnym apetytem. Dzisiaj dostały ciepłe jedzonko, sa po odrobaczanku i odpchlanku. Spały w ciepłej budzie. Załatwiają się na zewnątrz kojca. Super cuda.

Posted

Raczej kandydatką na Violettę Villas 2 :evil_lol:
Zaczynam skromnie, ale jak się rozpędzę... Wolę nie myśleć, co będzie, jak zrobię prawko (robię je głównie ze względu na psy...) i przeniosę się na jakieś swoje śmieci...

Posted

No i proszę, nikt do nich nie zagląda.

A sytuacja trudna - malce opieke maja dobra, ale takich tabunów robactwa nie widziano w okolicy. Wielkie twarde brzuszki, kłebosiwko makaronów. Trzeba będzie powtórzyc odrobaczanie za jakiś czas.

Apetyt mają, ale takie ilości robali sa ogromnie niebezpieczne.

Karo

Kira

Klara

Kongo

Tak przykro, że nikt im nie kibicuje tylko dlatego że na razie nie siedzą w domach. Ale mają ciepło, dobre jedzenie, opiekę weta. Tylko domów im brakuje.

Posted

KOngo, ten kudłaty malec ma najmocniejszy kościec - będzie spory. Jest też najbardziej nieśmiały.
Najśmielsza jest sunia, tylko nie powiem Wam która, Paweł nie umiał określić.

Maja około 7 tygodni. Więc to małe psiaki nie będą. Biedne szczeniorki. Ciekawe czy znajdą domki na zawsze.

Posted

Ciotka Reno od wczoraj kibicuje maluchom.
Niestety tym razem nie jestem wziąć do siebie ani jednego :shake:.
A bardzo żałuję...

:offtopic:
Nie wiem czy Ciocia Supergoga zaglądała na wątek mojej Maszy czyli Majki z Buku. Teraz Masza wyglada tak (to ta pod kanapą :evil_lol:):