Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Weronia']witam. jak to jest z tą krwią? ile osob ma oddać? nie znam się na tym..
juz ktoś oddał dla Włodka? jak nie, to ja polece oddać. napiszcie ciotki:)

[quote name='mariee']No wlasnie, ile krwi potrzeba?

[quote name='UeMka']Krew będzie potrzebna przez długi okres czau i to w dużych ilościach. Z tego co mówiła Pani Edyta zrozumiałam że około 2 jednostek dziennie, więc jedna czy dwie osoby oddające krew nie wystarczą :(

Im więcej osób odda, tym lepiej! Nawet jeśli Wasza krew nie będzie potrzebna dla Włodka to przyda się komuś innemu potrzebującemu (tak, jak Włodek teraz). W Polsce ciągle brakuje krwi... :(

Posted

tak mi przyszlo do głowy, że mozna by zrobic spis dogomaniakow z okresloną grupą krwi, bo jak widac - w potrzebie doskonale sie mobilizują:loveu: choc oczywiscie najlepiej by było, gdyby takich potrzeb nie było w przyszłości:shake:

Posted

Możemy poprosić adminów o dołączenie takiej opcji do danych osobowych, wyświetlało by sie to pod awatarem tak jak np miasto! Nie wiem kto jest adminem, nie znam osobiście :oops: bo jestem tutaj krótko ale wydaje i się że silnik vBulletin Version 3.6.8 jest w miarę przyjazny i nie byłoby z tym problemów! Ja będąc adminem swojego czasu na innym forum już przerabiałam podobna opcję z tym że wtedy nie chcodziło o grupę krwii.
Wątek z grupami krwi jak najbardziej wskazany!
Normalnie jak czytam ten wątek to tak minimalnie przywraca mi się wiara w człowieka która juz dawno temu zagubiłam...

Posted

Dostałam cynk - kolega z Zamościa się jutro wybiera oddać krew dla Włodka :) A dzień jeszcze wczesny, może ktoś jeszcze przeczyta i się zdecyduje...

EDIT: i taki pomysł mi wpadł... Może spiszmy, gdzie już dalismy ogłoszenia, żeby nie marnować czasu na powtarzanie ich na tych samych portalach....

Posted

:shake: Bylam w szkole, niedawno wrocilam a tu..kilka stron...bardzo sie balam przeczytac :placz: Bedzie dobrze :-( Co do krwi, to moglabym oddac i wymieniliby na arh- dla wlodka, ale niestety jestem niepelnoletnia :placz:

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
Czy ktoś z Was orientuje się, czy krew mogą oddać niepełnoletni? Choćby za zgodą rodziców?
Od 16 (czy 17, bo dokładnie nie pamiętam) roku życia mogą, za zgodą rodziców. Jak to wygląda dokładnie musiałabyś się dowiadywać w stacji krwiodastwa.

Posted

maciaszek napisał(a):
Od 16 (czy 17, bo dokładnie nie pamiętam) roku życia mogą, za zgodą rodziców. Jak to wygląda dokładnie musiałabyś się dowiadywać w stacji krwiodastwa.

Dziękuję za informację, mam skończone 17 lat i chętnie oddałabym krew. Będę pytać. Mam nadzieję, że się uda.

Guest Reyes
Posted

Reyes - krew jest poszukiwana dla właściciela Brajla.

:oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops:
Koleżanka mi wkleiła a ja nie miałam czasu wątku całego przeglądać. Lookłam tylko na 1 stronę.

Posted

Pan Włodek wybudzony, bardzo chcialo mu sie pic, rusza troche lewa reka i noga ale nie nie ma swiadomosci ze nia rusza.
krew nadal potrzebna.