Łodzianka Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Wieczorem moje dzieci przyniosły maciupkiego ślepego koteczka.:crazyeye: Jego rodzeństwo nie przeżyło spotkania z amstaffem na boisku szkolnym, a mama uciekła.:placz: Dzięki Katya i innym dobrym ludziom udało się znaleźć kotkę z maluszkami w podobnym wieku. :multi:Cała akcja trwała może godzinę. Quote
katya Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Dzięki Moriaaa, która zadzwoniła do fundacji Kocia Mama :) Quote
jola od jadzi Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Czy koteczka przyjęła maluszka? Karmi go? Quote
Łodzianka Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Z koteczkiem wszystko ok. Dziękujemy Dorotce za nowy domek.:buzi: Quote
Czarodziejka Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Po pierwsze foty za duże i szybko zmniejszyć :mad: ;) Po drugie - mam prośbę o 2 onki, w miarę zdrowe, do domu koło Ozorkowa. Płeć nie istotna, ale jeden chłopiec chociaż ;) Psy pan chciałby za około miesiąc, bo budy musi przygotować. Teren ogrodzony, staw, nie ma mowy o łańcuhcach, ale pieski raczej na dwór niż do domu. Oczywiście punktem wyjścia był Rex...:( Quote
Tuśka Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Witaj Czarodziejko! Może Diana mogła by do Ozorkowa pojechać? Ona jest w rękach totalnie nieodpowiedzialnych... Chciałabym ją z tamtą zabrać. Sunia i tak cały rok mieszka w budzie i to naprawdę kiepskiej. Oczywiście Dianę trzeba by wysterylizować. Czy ew była by możliwość zrobienia tego już w nowym domu? Jeśli nie to staniemy na głowię aby zdążyć. Diana nie jest czystym ON-kiem ale ma wiele wspólnego i na pewno gdzieś wśród przodków owczarki były :loveu: Nie wiem czy fundacja nie ma czegoś do zaproponowania... Tu jest wątek Diany: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9988328#post9988328 O to suńka (po weekendzie powinny być lepsze foty): Quote
bunia Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Wczoraj trafiła do mnie bląkająca się po jednym z łódzkich osiedli taka oto istotka: Właściwie już po kilku godzinach znalazła domek dzięki nieocenionej ,ptasiej mamie z FniZ :loveu::loveu::loveu: Cudna kurka mieszka wraz z kurka Mariolką i na pewno w formie obiadu na stole nie wyląduje A tutaj portrecik z wybawicielką katya wielkie dzięki :Rose::Rose::Rose: Quote
nata od jadzi Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 dzwonił do mnie pan z Łodzi, chciałby przygarnąć dużą sunię, która miałaby mieszkać na podwórku razem z bernardynem. na moją prośbę o wypełnienie ankiety pan powiedział, że nie ma co się rozpisywać, bo on ma takie warunki że każdy pies by takie chciał :cool3: pan dosyć konkretny, ma duży teren do wybiegu dla psów i dorosłą córkę, ma się odezwać po niedzieli. jeśli macie jakieś typy to podsyłajcie, pokażę mu jeśli się odezwie. nie zamieszczam wątku na "przygarnę psa", bo nie jestem pewna, czy się odezwie... Quote
modliszka84 Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 nata od jadzi napisał(a):dzwonił do mnie pan z Łodzi, chciałby przygarnąć dużą sunię, która miałaby mieszkać na podwórku razem z bernardynem. na moją prośbę o wypełnienie ankiety pan powiedział, że nie ma co się rozpisywać, bo on ma takie warunki że każdy pies by takie chciał :cool3: pan dosyć konkretny, ma duży teren do wybiegu dla psów i dorosłą córkę, ma się odezwać po niedzieli. jeśli macie jakieś typy to podsyłajcie, pokażę mu jeśli się odezwie. nie zamieszczam wątku na "przygarnę psa", bo nie jestem pewna, czy się odezwie... Saga może... ?? Quote
nata od jadzi Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 modliszko to wątek od razu podaj, bo ja ostatnio nie jestem na bieżąco jeśli chodzi o dogo... :oops: Quote
ciapuś Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Natalko ta Saga która jest pod opieką fundacji http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=81971 Quote
Madzik77 Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Saga t wspaniała sunia! Madra i oddana Bardzo przezywa schronisko - bo przeciez tak niedawno była rozpieszczana i kochana, nie rozumie dlaczego znalazła sie znów w schronisku.... Quote
nata od jadzi Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 aha, Saga... nie myślałam o niej, bo facet mówił o dużej suce wielkości kaukaza, ale i tak przecież pokażę mu wszystkie psy z naszych adopcji, tylko po niedzieli jak będzie miał dostęp do netu Quote
modliszka84 Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Ale Saga jest duża, jest większa od owczarka niemieckiego. Quote
jola od jadzi Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Wracając dzisiaj ze schroniska z Natą zobaczyłyśmy na Janosika błąkającą się sunię, bardzo chudą i ledwo chodzącą.Zatrzymałyśmy się, była bardzo głodna i bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem. Po kilku minutach podeszli do nas ludzie mieszkający na tej ulicy i co się okazało...Sunia ma właścicieli, mieszkali tuż obok(nie było ich w domu), wypuszczają ją na bardzo ruchliwą ulicę gdy wyjeżdżają do pracy i sunia drepcze czekając na powrót państwa.Może to jeszcze nie byłoby nic dziwnego ale to biedactwo ma 18 lat i jest w naprawdę kiepskim stanie.Sąsiedzi opowiadali, że nierzadko psiak chodzi tak w rzęsistą ulewę czy podczas mroźnej zimy i nie ma gdzie się schować. Mieszka pod schodami a wraz z nią przez cały rok na podwórku przebywa królik miniaturka. Domek jest dość okazały, ludzie mieszkający w nim raczej na biednych nie wyglądają ale na nakarmienie psa czasu ani pieniędzy nie mają...:shake: Mamy zamiar podjechać tam jeszcze i porozmawiac Quote
Ayia Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 co za *********** :angryy: biedny psiunia i krolik :placz: Quote
katya Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 No ja z autobusu widziałam właśnie chyba tą sunię ze szczeniakiem, koło sklepu chyba, Janosika 107 ( o ile dobrze widziałam)... Quote
nata od jadzi Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 na pewno nie ma szczeniaka. wszyscy sąsiedzi ją rozpoznają jako psa jednego z mieszkańców (tego co ma wymianę butli gazowych). janosika jest dość długa, to jeszcze nie ten odcinek prowadzący prosto na Brzezińską, tylko kilkanaście metrów przed zakrętem. Quote
katya Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Czyli jest jeszcze inna sunia ze szczeniakiem na Janosika, czarna, szczeniak też czarny, bojący sie ludzi... Quote
Ayia Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 to nie jest ta sunia ze szczeniakiem.. ta sunia blaka sie blizej kosciola i ona mieszka obok kosciola w tym domku :shake: juz nie raz ta sunia wyskakiwala bez problemu :shake: kiedys szlam z psem tamtedy i niestety zaatakowala mojego psa, naszczescie jakis facet wyskoczyl z kosciola i ja odgonil bo nie wiem jakby to sie skonczylo :shake: Quote
Moriaaa Posted May 24, 2008 Author Posted May 24, 2008 Się wypoczęło trzeba nadrabiać. Dziś z Jolą cały dzień w samochodzie. Najpierw żarełko dla karmiciela z Łodzi. Potem za Rąbień do zgłoszenia, którego owocem są: mama+6 dzieciaków. Potem pędem do Iwonki obfocić nowego podopiecznego Zefira, któremu na gwałt trzeba szukać nowego lokum. Potem CMVet..wizyta u Yupi i małego grzdylka od KarOli (ma niestety zapalenie płuc)...no..to tyle;) Rachuneczek w CMVecie 922,02 PLN Linki do naszych "nowości": Psiak rodzinka. http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111657 Onek: http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111190 A grzdylek od KarOli chyba nie ma wątku jeszcze. P.S. No no Mariolka ma koleżankę!!! A ciotka Bunia gdzież tego kuroka dorwała? I czego na maila nie odpisuje:mad: Zdjęcia nowego nabytku miała dosłać. Quote
katya Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Wątek Liska od KarOli: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111580 Quote
Recommended Posts