Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 565
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to fakt, że zasłużył. daje dużo radości nowym właścicielom-gdy dostaje napadów szłu biega jak opętany po mieszkaniu, czasem cos ukradnie ze stołu(dziś kostkę masła...), czasem wygania swoją Panią z łóżka(bo mu ciasno)..teraz umawiamy sie na kastrację, bo niestety czas goni.

co do sprawy z zagryzionym kundlem-to kundelek zmartwychwstał:crazyeye: i znów widziano go biegającego luzem po osiedlu. policja doradza nam, byśmy wystąpili na drogę sądową w związku z tym, że tamten pies był niedopilnowany. a pan dostanie mandat.
Aż się zdziwiłam-świadkowie zeznawali zgodnie z prawdą-na korzyść ramireza-pomimo naklejki "mordercy". społeczeństwo nie jest jednak takie złe.

Posted

arjuna napisał(a):
to fakt, że zasłużył. daje dużo radości nowym właścicielom-gdy dostaje napadów szłu biega jak opętany po mieszkaniu, czasem cos ukradnie ze stołu(dziś kostkę masła...), czasem wygania swoją Panią z łóżka(bo mu ciasno)..teraz umawiamy sie na kastrację, bo niestety czas goni.

co do sprawy z zagryzionym kundlem-to kundelek zmartwychwstał:crazyeye: i znów widziano go biegającego luzem po osiedlu. policja doradza nam, byśmy wystąpili na drogę sądową w związku z tym, że tamten pies był niedopilnowany. a pan dostanie mandat.
Aż się zdziwiłam-świadkowie zeznawali zgodnie z prawdą-na korzyść ramireza-pomimo naklejki "mordercy". społeczeństwo nie jest jednak takie złe.

nie widziałam nigdy zmartwychwstałego psa,:crazyeye: ale może to i dobrze bo dadzą na osiedlu spokój ramirezowia, jesli można złozyć skarge na pana którego psiak mimo "nauczki" ciągle lata luzem i jest niedopilnowany a masz świadków na poprzednie zdarzenie którzy są ci przychylni to ja bym sie nie zastanawiała

Posted

Jak to dobrze, że psiak żyje, tak mi go było żal i bałam się o Ramireza, że będą z tego kłopoty. Jednak ludzie czasem okazują się normalni, aż mi się wierzyć nie chce...

Posted

dzięki Solito-tak, wpłać na Fundację.

Dziś się dowiedziałam, że ramirez choruje podobno na uszko- zaczyna się zapalenie ucha wewnętrznego-pies ma problemy z koordynacja ruchową.

mąż był z nim u weta, jednak nie wiem czy nie trafił na jakiegoś znachora...np. wet stwierdził, że pies ma też świerzbowca...bo mu się w środku ucha skóra luszczy...nie pobrał jednak zeskrobiny, więc może jest jasnowidzem-ja nie wiem...

pies tez dostał też zastrzyk..mąż mi przed chwilą powiedział, ze weterynarz mówiła, że jest to "blokada"...a jesli to prawda, to pies dostał steryd, którego absolutnie nie powienien dostać...

dospiero przed chwilą się o tym dowiedziałam, mąż się nie nza i ufa lekarzom..
tak czy siak za zastrzyk weterynarz sobie zawołała 45 złotych..jutro też mają iść do niej z psem, bo będzie przygotowywać jakąś maść na ucho dla psa...

poprosiłam, by zadzwonili do mnie, gdy będą u tej pani z psem0-sama z nią pogaworze i dokładnie się dowiem, co aplikuje psu..

Posted

piesek ma się śwetnie, wkrótce odjajczanie..

postaram sie na dniach wklić nowe zdjęcia przystojniaka-pięknieje z dnia na dzień, a nowi opiekunowie są w nim zakochani po uszy(nie dziwię im się;))

co do leków, wkrotce Rami zacznie na nowo łykać arthroflex(skończył nam sie, od jakiegoś czasu do nie dostaje)
Fundacja AST zgodziła się zasponsorować nam i arthroflex i kastrację:loveu:

• 2 weeks later...
Posted

dziś Ramirez został odjajczony, usunięto mu martwego zęba, zadbano o uszy. Przy okazji okazało się, że ma jakieś schorzenie skóry, które tez należy wyleczyć.
Pies własnie się wybudza po zabiegu i próbuje się doczołgać do miski(nie jadł od wczoraj:lol:)

tak sobie myślę, że chyba warto już przenieść ten wątek do działu "już w domu"..
To już na pewno będzie jego stały dom i na pewno ostatni.

Posted

słow nie mam... tyle powiem .
chetnie bym go odwiedziła w tym wqrocku kiedys przejazdem "hrhrhrhhr"
Zarty to on jest - co jak co ale tego mu nie mozna odmowić .
Elegancko!

• 3 months later...
Posted

Badania wykazały u Ramireza gronkowca-musiał być już bardzo długo chory.
Ma krwawe rany na poduszkach łapek, poważne zapalenie uszu.
Wczoraj zafundowaliśmy mu gruntowne czyszczenie uszek w klinice.
jest na na antybiotykach i sterydach.
Zmieniono mu takze dietę-koniec ze smakołykami. Może jeść tylko karmę dla alergików...
Mam nadzieję, że ulży mu.