baffi2 Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Te "szczoteczki" widziałam w zoologu - są jak plastikowe:-o A Nelly ma małą paszczę i jest trochę wybredna, jak jej kupiłam małą kość prasowaną ze skóry wołowej, tylko polizała nawet nie próbując gryźć. Ogony - też wątpię czy pogryzie... A te z chlorofilem - kości lub patyczki, wypróbuję. :) Quote
WŁADCZYNI Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 to cielęcy - miększy:) a wiązane kosteczki? Kawałki skóry prasowane? Quote
Bzikowa Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 [quote name='baffi2']A te z chlorofilem - kości lub patyczki, wypróbuję. :)[/quote] Z chlorofilem są też szczoteczki i krokodylki , te zielone :loveu: Mój pies da sie pokroić za nie :lol: [SIZE=1]tylko potem się na zielono załatwia :splat: [/SIZE] Quote
bonsai_88 Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 [B]baffi[/B] te szczoteczki tylko tak wyglądają ;). Spróbuj może dorwać gdzieś taką małą szczoteczkę i kupić na spróbowanie [w końcu kosztują ok 0,5 - 1 zł, nie więcej]... [B]Bzikowa[/B] nie marudź... może i kupy zielone, ale jaki zapach z pyska piękny... a raczej jego brak :D Quote
WŁADCZYNI Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 a u nas brzydkiego zapachu niet bez względu na to co je:cool3: Quote
Luzia Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 [quote name='WŁADCZYNI']a u nas brzydkiego zapachu niet bez względu na to co je:cool3:[/quote] U mnie też nie ma :cool3: A mało tego mimo że Funia ma już z 13 lat to i kamienia nie ma :loveu: Quote
Manita Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 Małe szczoteczki do gryzienia Polkarm są fajowe. Moja sunia bardzo je lubi. A oprócz tego paski miętowe DentiDog - te zupełnie nie śmierdzą. :D Quote
Rahl Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Bardo po jakiś kościach czyszczących czy szczoteczkach czyszczących wymiotuje :-( Quote
Akadna Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [COLOR=royalblue][I]Pewnie za szybko je zjada.[/I][/COLOR] Quote
Manita Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Ojej, ciekawe dla czego wymiotuje. Może nie przyswaja jakiegoś składnika...? Szczoteczki są tak małe, że nie pogryzione mogą w sumie stanąć gdzieś w przewodzie pokarmowym. Moja Natka na szczęście je gryzie. Quote
Rahl Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Nie wiem czy za szybko zjada, ale wydaje mi się, że nie... Badziej prawdopodobna opcja że nie przyswaja jakiegoś składnika ;) Quote
Skibka Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Mój pies też lubi takie pałeczki do czyszczenia zębów. :lol: Quote
baffi2 Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Wracają do tematu o smaczkach na kamień... W 'moim' zoologu nie było kości itp. chlorofilowych, za to polecono mi Greenis'a. A czy inne produkty z chlorofilem np. ciasteczka lub warkocze, też usuwają kamień? Quote
WŁADCZYNI Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 żeby usuwać kamień/osad gryzak musi być twardy, ciastka są kruche a chlorofil w nich może odświerzyć trochę oddech ale raczej nic nie usunie. Quote
INU Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 [quote name='baffi2']Wracają do tematu o smaczkach na kamień... W 'moim' zoologu nie było kości itp. chlorofilowych, za to polecono mi Greenis'a. A czy inne produkty z chlorofilem np. ciasteczka lub warkocze, też usuwają kamień?[/quote] [URL]http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?t=4041[/URL] Stanowczo odradzam Greenies! Quote
Rahl Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 [quote name='INU'][URL]http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?t=4041[/URL] Stanowczo odradzam Greenies![/quote] Mój Boże :crazyeye::crazyeye: A ja to chciałam kupić :shake: Quote
Guest ursa81 Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Spokojnie, to jest mała propaganda. Zdrowy pies, bez problemów gastrycznych, który nie połyka łapczywie kawałów tego smakołyku tylko rozgryza i żuje kawałki - jest bezpieczny. Chlorofil dobrze wpływa na wybarwienie sierści psa, neutralizuje "zapachy". Konsystencja Greenies jest plastelinowata ale dzięki temu dobrze czyści osad nazębny. Greenies są ok. Greenies nie są dla psów chorych i łapczywych. Quote
Rahl Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 [quote name='ursa81']Spokojnie, to jest mała propaganda. Zdrowy pies, bez problemów gastrycznych, który nie połyka łapczywie kawałów tego smakołyku tylko rozgryza i żuje kawałki - jest bezpieczny. Chlorofil dobrze wpływa na wybarwienie sierści psa, neutralizuje "zapachy". Konsystencja Greenies jest plastelinowata ale dzięki temu dobrze czyści osad nazębny. Greenies są ok. Greenies nie są dla psów chorych i łapczywych.[/quote] Bardo nie jest łapczywy ale on nie potrafi młemłać godzinami jednej kostki :roll: Quote
Ismena Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 Ulubionym przysmakiem Dolly jest oczywiście żółty serek pokrojony w małe kosteczki ;) Ona go uwielbia więc traktujemy go jako nagrodę...:cool3: Quote
tybetan Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 [quote name='ursa81']Spokojnie, to jest mała propaganda. Zdrowy pies, bez problemów gastrycznych, który nie połyka łapczywie kawałów tego smakołyku tylko rozgryza i żuje kawałki - jest bezpieczny. Chlorofil dobrze wpływa na wybarwienie sierści psa, neutralizuje "zapachy". Konsystencja Greenies jest plastelinowata ale dzięki temu dobrze czyści osad nazębny. Greenies są ok. Greenies nie są dla psów chorych i łapczywych.[/quote] Niestety moje doświadczenia z Greenies są paskudne. Mało nie straciłam suki z tego powodu - skończyło się na kroplówkach i mega nerwach ( czekać,robić Rtg, USG , operować ...- na szczęście wystarczyło leczenie zachowawcze następnie bardzo delikatna dieta) Suka nie należy do łapczywych czy chorych zwierząt - w dobrej wierze dostała Greenis ( w odpowiednim rozmiarze) - taki prezent dostlismy na wystawie w Poznaniu - gryzła trochę memlała a potem mielismy dramat żołądkowo-jelitowy. Może to przypadek ale nigdy więcej nie kupię tego i podobnych specyfików. Są tabletki chlorofilowe a kamień pięknie czyścimy suchym chlebkiem lub szponderkiem . Tyle moich doświadczeń.;) Quote
Szarik Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Uu, dobrze wiedziec. Własnie szukam jakichs przysmaków do czyszczenia zębali. Dobrych, nie za drogich i żeby smakowały! Zdaje się, ze wypróbuję tego cała mase, zanim w końcu trafię :razz: Quote
Impresja&Simarilion Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 moja Nadia uwielbia owoce, jakwardziej brzoskwinie i jabłka. dziwny piesek... Quote
bonsai_88 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 E tam... mojego psa da się uczyć sztuczek na trawę [trzeba tylko wiedzieć który gatunek :D] Quote
pumcia02 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 moje psiska uwielbiaja uszy wedzone. Niestety zaczely miec po nich biegunki, więc wywalilam to z jadlospisu. A one nadal szukaja ich we wszystkich torbach jak przychodze... Teraz lubują się w pasztecikach truskawkowych Quote
Recommended Posts