Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sluchajcie, zlapali tego swira!!!!!!!!!!!!!!!!!!na goracym uczynku!!!
Na razie nic wiecej nie wiem, tyle, ze wczoraj probowal wejsc znowu i go wolontariusze zlapali!!Przyznal sie do wszytskiego
Nie macie pojecia, jaka jestem szczesliwa!!!!!!!

Tylko ciekawe jak szybko go wypuszcza.
na monitoring dalej zbieramy..

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aaaa jak cudownie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1KOCHANI WOLONTARIUSZE!Tak to niestety jest w naszym pieknym kraju, że dopóki człowiek nie weźie sprawy w swoje ręce to policja nie bardzo zadziała. No chyba że chodzi o przyznawanie mandatów, w tym oni są extra.Co za debil tak na marginesie. :(jak tylko cos więcej będzie wiadomo to dajcie znać.

Posted

A ja cały czas powtarzam we wszystkich azylach w Polsce się monitoringu nie da założyć!

Trzeba przeciwdziałać w inny sposób. Zrobić coś takiego, żeby się kolejny świr w innym miejscu bał takich działań.
Jeśli ten nie zostanie solidnie ukarany za moment w kolejnym miejscu, gdzie komuś nie spodoba się np. ujadanie psów, albo ktoś będzie miał chrapkę na teren, albo tysiąc innych powodów sytuacja się powtórzy.

Ok zbierzemy kasę na monitoring. Teraz . A co zrobimy jeśli za 2 tygodnie zaczną się napady np. w drugiej części Polski?
Znów zbierzemy kasę?

Posted

[quote name='Dorothy']tak, i po 24 godzinach wypuszcza go , mała szkodliwość społeczna czynu.
Zobaczycie.
A po rozprawie dostanie 100 godzin pracy spolecznej za kare.[/quote]

mam nadzieję, że tylko na tym się nie skończy :angryy:
wogóle dobrze by było wiedzieć gdzie on mieszka i jak policja nie pomoże to w jakiś inny sposób się nim zająć :angryy: aby znów nie próbował krzywdzić zwierząt jak go wypuszczą :shake:

Posted

no właśnie, jak minęła mi pierwsza radość, to też zdałam sobie sprawę że Dorothy ma rację. No ale plus to fakt, że przynajmniej wiadomo kto to. Trzeba jeszcze się dowiedzieć czy psy się go bały czy go znały. Tak sobie myślę, czy nie ma tam jakichś agresywnych piesków, np. rottweilerów, żeby nocami biegały po schronie i kasowały włamywaczy?Dodatkowo monitoring.Ja już zrobiłam bazarek, sporo rzeczy, potem jesdzcze dodam.

Posted

No tak, tylko CO zrobić by go postraszyć Neigh? To jest straceniec,on się nie boi nieczego. Chyba tylko jak by tam pójść i go pobić, a przecież żaden wolontariusz tego nie zrobi. Niestety, takich zakalców społecznych jest coraz więcej. Porządny człowiek nie ma na nich sposobu, z tej prostej przyczyny że oni się tylko na odstrzał nadają, nie oszukujmy się, CZŁOWIEK nie napada na zwierzęta czy innych ludzi zupełnie bez przyczyny, ot tak dla zabawy, jak ten głupol.

Posted

[quote name='Ana_Zbyska']Sluchajcie, zlapali tego swira!!!!!!!!!!!!!!!!!!na goracym uczynku!!!
Na razie nic wiecej nie wiem, tyle, ze wczoraj probowal wejsc znowu i go wolontariusze zlapali!!Przyznal sie do wszytskiego
Nie macie pojecia, jaka jestem szczesliwa!!!!!!!

Tylko ciekawe jak szybko go wypuszcza.
na monitoring dalej zbieramy..[/quote][COLOR=Red][FONT=Arial][B][I]o masz ....no to teraz tylko trzeba liczyć ...:cool1:...na sprawiedliwość....trzymam :kciuki: zeby sie tego ....:diabloti::diabloti::diabloti:...dało zapuszkować...
czekam pewnie tak jak inni na dalsze wieści
[/I][/B][/FONT][/COLOR]

Posted

Popieram pomysł z psami. Może to zabrzmi głupio, co powiem, ale jeśli nie ma w Azylu agresywnym psów, to może wziąć ze 2-3 z innego schroniska? Na noc wypuszczać i niech zeżrą potencjalnego włamywacza!!!!!! :angryy::angryy::angryy:
Oczywiście dodatkowo monitoring.

Niesamowicie się cieszę, że drania złapali. Jeśli go odpowiednio nie ukarają, sami wolontariusze powinni to zrobić. Niech się cieszy sk*******, że nie jestem tam wolontariuszką, bo bym go rozerwała na strzępy.:mad:

Posted

dobrze, ze go zlapali - przynajmniej wiadomo, kto to :angryy:
tak, Dorothy ma racje, pewnie go wypuszcza po 48 godz.
ale jesliby policjanci odpowiednio z nim porozmawiali :diabloti: czasem wystarczy dobrze nastraszyc :diabloti:
niezaleznie od tego faktu - [U]monitoring konieczny[/U].

Posted

[LEFT]Co do wypuszczania na noc agresywnych psów - nie możemy tego zrobić, bo czasem się zdarza,że ktoś podrzuca nam psa przerzucając go przez płot. Na noc zawsze biegają u nas jakieś psy,ale są to zawsze zwierzaki łagodne właśnie z tego powodu - żeby nie zrobiły krzywdy ewentualnym podrzuconym.

Bardzo, bardzo serdecznie dziękuję za wielką pomoc z Waszej strony :Rose: :loveu:

[/LEFT]

Posted

[quote name='diana79']mam nadzieję, że tylko na tym się nie skończy :angryy:
wogóle dobrze by było wiedzieć gdzie on mieszka i jak policja nie pomoże to w jakiś inny sposób się nim zająć :angryy: aby znów nie próbował krzywdzić zwierząt jak go wypuszczą :shake:[/quote]

No właśnie cały czas o tym piszę. My zapłacimy za monitoring, jego wypuszczą i przeniesie się franca jedna........do azylu dalej.
I co wtedy?
Nie wiem jak go ukarać. Ale powinna być to kara zniechęcająca i jego i jemu podobnych ( a zakładam, że są tacy).
Weźcie pod uwagę taką kwestię:
W większości schronisk czy azyli w nocy jest na miejscu co najwyżej jedna osoba na dyżurze, o ile w ogóle ktoś jest.......

Posted

Dorothy i pozostali nie kraczcie z tym ukaraniem bo znow wykraczecie,
poczekajmy moze tym razem osad bedzie surowszy, przeciez ciagle wszyscy na to czekamy zeby kary byly ddwkwatne do popelnionego czynyu. Zyjmy nadzieja ze kiedys sie doczekamy.

Posted

Mam nadzieję że dla tzw. naprzykładu skurwiela :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: wsadzą przynajmniej na chwilę, a potem będzie miał solidny wyrok :mad: :mad: :mad:
Szczerze mówiąc mam wątpliwości ale może :shake: :roll:
Zresztą może nawet sama przygoda z wymiarem sprawiedliwości wybije mu z debilnego łba takie rozrywki.

Posted

Kary pieniężne ..........to jest to co takich prymitów najbardziej boli. Moim zdaniem powinien zapłacić solidną kasę na rzecz schroniska. Hihihi może niech on będzie tym, kto ufunduje monitoring????:mad:

Posted

[quote name='Neigh']Kary pieniężne ..........to jest to co takich prymitów najbardziej boli. Moim zdaniem powinien zapłacić solidną kasę na rzecz schroniska. Hihihi może niech on będzie tym, kto ufunduje monitoring????:mad:[/quote]
Popieram!!!

Posted

[quote name='AgusiaTerierka']A może powinien fizycznie popracować przy naprawie, lub sprzątać klatki?[/quote]

Ale chyba tylko pod nadzorem.........jeśli to taki zwyrodnialec, to jeszcze coś jakiemuś psu zrobi........poda truciznę np. Bałabym się.

Posted

Tak, wchodzenie do kojcow to moze nie byc dobry pomysl ;)

Ale z tym monitoringiem... i moze bedzie pokrywal wszystkie koszty schroniska ? np. prad, woda... ;)