Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 300
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

szajbus napisał(a):
Ona nie powinna nazywac sie ani Perełka, ani Zuzia tylko Yuka.
Znów mi wywaliła yuke z doniczki. Co sie tak ona uparła na tego kwiatka???

hehe.

A tak z ciekawości: jak wygląda taki kwiatek? Tzn. yuka?

Posted

Mała specjalista od zadań specjalnych została wczoraj na trochę sama w domu. Niestety, ale musiałam iść i zaszczepić pannę Balbinkę. Byłam bardzo ciekawa co i czy coś zmaluje księżniczka Zuzka.
Na progu witała nas jakbyśmy wyjechali co najmniej na drugi koniec świata. Zrobiłam przegląd mieszkania i......
nieszczęsny kwiatek został podkopany, a ziemia z doniczki walała sie po podłodze. Buty z przedpokoju poroznoszone po mieszkaniu. Jeden nawet wniosła sobie do legowiska , a drugi do łóżka. Z ławy wszystko wylądowało na podłodze. Podarła rolkę papieru toaletowego, ale ogólnie była grzeczna.
Sąsiedzi nie narzekali na jej sopranik. Była zajęta więc nie szczekała i nie piszczała.

Posted

Właśnie wróciłyśmy od buni. Zuzia miała dzis pobraną krew do analizy.Wyniki powinny być jutro.
Dzis Zuzia miała punktowane pozostałe guzki na listwach mlecznych. Wyleciało z nich mleko i woda. Nie będzie operacji, co mnie bardzo ucieszyło. Zobaczymy po wynikach jaki jest stan ogólny suni. Na razie nadal zostaje na antybiotyku i leku hamującym laktację.
Kolejna kontrola za tydzień.
Przed nami usuwanie mleczaków na narkozę.

Posted

Dziś po powrocie z lecznicy w domu nastąpiła tzw "rodzinna narada wojenna" w sprawie Perełki vel Zuzki.
Zuzia miała u mnie zostać do momentu zdjęcia szwów po operacji.Tak uzgodniłam z moirra.
Szwy zostały zdjęte, ale pojawiły sie problemy z cysiami i niunia musi być jeszcze na lekach. Wyniki nam powiedzą w jakim jest stanie zdrowia.
Nie wiemy ile jeszcze potrwa leczenie małej, czeka nas jeszcze usuwanie na narkoze mleczaków, ale mimo to zaczęliśmy myśleć o przyszłości Zuzi.
Powiem szczerze, nie brałam nigdy pod uwgę bytności na stale drugiej psiny w domu. Coraz bardziej dojrzewałam do roli DT i dlatego zaoferowałam pomoc dla Zuzi.
Zaczęliśmy sobie zadawać pytania "czy nowy domek będzie tym właściwym? Czy nie spotka jej tam krzywda, czy jak będzie wymagała leczenia to je otrzyma itp. itd" Mała ma dość ciężki charakter i od razu zadaliśmy sobie pytania czy nie będzie przypadkiem bita. Pytania bez odpowiedzi.
Mąż stwierdził, że odpowiedź poznamy tylko wtedy gdy zostawimy ją u siebie.
Przykro mi, ale nie jesteśmy w stanie wydać komukolwiek tej małej. Jednym słowem chcemy ją u siebie zatrzymać.Jednak tym samym dogomania traci kolejny domek tymczasowy. Proszę o zrozumienie, ale nie jestem w stanie opiekować się nawet na czas przejściowy trzecim psiakiem przy sparaliżowanej mamie.

Posted

szajbus napisał(a):
w domu nastąpiła tzw "rodzinna narada wojenna" w sprawie Perełki vel Zuzki.
Przykro mi, ale nie jesteśmy w stanie wydać komukolwiek tej małej. Jednym słowem chcemy ją u siebie zatrzymać.

ZUZA MA DOM :)

szkoda dobrego tymczasu :(

Posted

Aniulka, nareszcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak ja czekałam aż to wypowiesz!!!!
Kocham was ;) :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
Zuza i Balbi proszę się wzajemnie wspierać, zeby mamunia jak najmniej kłopotu i zmartwień miała.
Ale się cieszę :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

Posted

Co prawda dwa, ale za to jakie żywiołowe hihihi.
Na razie nie ma mowy o jakimkolwiek tymczasie ze względu na moje inne obowiązki. Wziąć do siebie psiaka i nie poświęcać mu wystarczającej uwagi nie ma najmniejszego sensu.
Poprosiłam neti1 o zmianę tytułu lub przeniesienie wątku do działu psów, które znalazły dom. Będę was informować o Zuzi.