Usiata Posted August 26, 2016 Posted August 26, 2016 Brawo za ogłoszenia! są naprawdę super :) Gabi79, nie martw się zanadto, będziemy cierpliwie czekać na TEN, jedynie właściwy domek dla Zulci bo musi być najlepsiejszy, bez dwóch zdań. Nie możemy narażać Zulki na ewentualny powrót z adopcji; absolutnie. 1 Quote
Gabi79 Posted August 26, 2016 Author Posted August 26, 2016 12 minut temu, Usiata napisał: Brawo za ogłoszenia! są naprawdę super :) Gabi79, nie martw się za nadto, będziemy cierpliwie czekać na TEN, jedynie właściwy domek dla Zulci bo musi być najlepsiejszy, bez dwóch zdań. Nie możemy narażać Zulki na ewentualny powrót z adopcji; absolutnie. To prawda, Zula musi mieć dom najlepszy z najlepszych, czekamy zatem cierpliwie!!! Quote
Tola Posted August 26, 2016 Posted August 26, 2016 Zulka jest zjawiskowa, zachwyca, na pewno fajny domek to tylko kwestia czasu! Quote
Gabi79 Posted August 27, 2016 Author Posted August 27, 2016 Na konto Zuleczki wpłynęła wrześniowa deklaracja od teresy118 50,- bardzo serdecznie dziękuję!!! Quote
Gabi79 Posted August 29, 2016 Author Posted August 29, 2016 Miałam w sobotę kolejny telefon w sprawie Zulki. Zula miała by byćprzyjaciółką 8letniej dziewczynki, która marzy o zwierzątku.Rodzice stwierdzili, że nie chcą kota, czy chomika, tylko psa.Owa dziewczynka miała by się Zulką opiekować.Odradziłam Pani adopcję Zulki.Miałam też wątpliwą przyjemność wymiany smsowej z kimś mało ciekawym zadającym pytania:Czy oferta psa jest aktualna? Ile kosztuje ten pies? Quote
kiyoshi Posted August 29, 2016 Posted August 29, 2016 Godzinę temu, Gabi79 napisał: Miałam w sobotę kolejny telefon w sprawie Zulki. Zula miała by byćprzyjaciółką 8letniej dziewczynki, która marzy o zwierzątku.Rodzice stwierdzili, że nie chcą kota, czy chomika, tylko psa.Owa dziewczynka miała by się Zulką opiekować.Odradziłam Pani adopcję Zulki.Miałam też wątpliwą przyjemność wymiany smsowej z kimś mało ciekawym zadającym pytania:Czy oferta psa jest aktualna? Ile kosztuje ten pies? zgroza:( jakiś analfabetyzm się szerzy- LUDZIE NIE POTRAFIĄ CZYTAĆ;) Quote
Gabi79 Posted August 29, 2016 Author Posted August 29, 2016 7 minut temu, kiyoshi napisał: zgroza:( jakiś analfabetyzm się szerzy- LUDZIE NIE POTRAFIĄ CZYTAĆ;) Pani stwierdziła, że jej córka też jest nieśmiała i siedzi w kącie, więc by do siebie pasowały. Nawet nie chce mi się tego komentować. Na koncie Zuleczki sierpniowa deklaracja od Usiatej 50,- bardzo serdecznie dziękuję!!! Quote
Usiata Posted August 29, 2016 Posted August 29, 2016 Godzinę temu, Gabi79 napisał: Miałam w sobotę kolejny telefon w sprawie Zulki. Zula miała by byćprzyjaciółką 8letniej dziewczynki, która marzy o zwierzątku.Rodzice stwierdzili, że nie chcą kota, czy chomika, tylko psa.Owa dziewczynka miała by się Zulką opiekować.Odradziłam Pani adopcję Zulki.Miałam też wątpliwą przyjemność wymiany smsowej z kimś mało ciekawym zadającym pytania:Czy oferta psa jest aktualna? Ile kosztuje ten pies? Gabi kochana, nie będę tego komentować bo czasem ludzka świadomość potrzeb trudnych psiaków wynika z niewedzy ludzi, po prostu. Krótko - to nie jest dom dla Zulci :) Wymianę smsową pomijam zupełnie - do kosza, od razu. A my, na wątku, wciąż szukamy najlepszego, świadomego, propsiego domku dla Zuleńki :) 1 Quote
Radek Posted August 31, 2016 Posted August 31, 2016 O 29.08.2016 o 19:22, kiyoshi napisał: zgroza:( jakiś analfabetyzm się szerzy- LUDZIE NIE POTRAFIĄ CZYTAĆ;) Co gorsza, czasem mam wrażenie, że to zjawisko się poszerza:( Quote
Gusiaczek Posted September 1, 2016 Posted September 1, 2016 O 29.08.2016 o 19:27, Gabi79 napisał: Pani stwierdziła, że jej córka też jest nieśmiała i siedzi w kącie, więc by do siebie pasowały. Quote
Bogusik Posted September 1, 2016 Posted September 1, 2016 Zaglądam do Zuleczki z zapytaniem, czy są jakieś wieści z dt ? Czy są jakieś następne kroczki do przodu w jej zachowaniu? Quote
kiyoshi Posted September 2, 2016 Posted September 2, 2016 9 godzin temu, Bogusik napisał: Zaglądam do Zuleczki z zapytaniem, czy są jakieś wieści z dt ? Czy są jakieś następne kroczki do przodu w jej zachowaniu? Gabrysia ma od kilku dni problem z zalogowaniem sie na dogo Ale rozmawialam z nia wczoraj i chyba moge przekazac ze wszystko u Zulki w porzadku Wiecej Gabi napisze jak jej internet wroci Quote
Gabi79 Posted September 2, 2016 Author Posted September 2, 2016 9 godzin temu, kiyoshi napisał: Gabrysia ma od kilku dni problem z zalogowaniem sie na dogo Ale rozmawialam z nia wczoraj i chyba moge przekazac ze wszystko u Zulki w porzadku Wiecej Gabi napisze jak jej internet wroci Miałam awarię laptopa, a w pracy mam problem z zalogowaniem się.Teraz jednak już laptop działa i zaraz nadrobię zaległości Quote
Gabi79 Posted September 2, 2016 Author Posted September 2, 2016 Kilkanaście dni temu zapytałam Panią Weronikę, czy można zacząć Zulkę intensywnie ogłaszać i otrzymałam taką odpowiedź: Tak, uważam że to co dało się zrobić " na szybko" już zrobiła, teraz postępy będą znacznie wolniejsze i to już jest taka praca którą może wykonać normalny, mądry człowiek. Zula i tak będzie wymagała odpowiedniego człowieka, nie ważne na jakim etapie naszej pracy . Miałam w przeciągu kilku dni 3 telefony w sprawie Zulki, ale znowu wstępne. Jedna rodzina chciała poznać Zulkę w przyszłym tygodniu. Miałyśmy z anecik jutro zrobić wizytę przed adopcyjną, ale dzisiaj pan mi napisał smsa, że rezygnują. Doszłyśmy z p. Weroniką do wniosku, że skoro Zula już nadaje się do adopcji (oczywiście do odpowiednich osób), a domu na horyzoncie nie widać, dobrze gdyby znalazła DT z małą ilością psów. Jak niektórzy już wiedzą, anecik się zaoferowała wziąć Zulkę za 200/miesiąc. Pisząc niektórzy mam na myśli deklarowiczów, którzy wyrazili zgodę i w pełni poparli, by Zuleczka do czasu znalezienia DS zamieszkała u anecik. Kochani, bardzo serdecznie Wam dziękuję!!! Wpłaty dla Zuleczki: 01.09. Bogusik 10,- (wrzesień) 02.09. Yoana 15,- (wrzesień) dorcia2 20,- (wrzesień) Z całego serca dziękuję!!! Kolejny raz odświeżyłam Zuleczce olx Quote
Radek Posted September 2, 2016 Posted September 2, 2016 Jutro przeleję swoją wrześniową deklarację. Quote
Bogusik Posted September 2, 2016 Posted September 2, 2016 4 godziny temu, Gabi79 napisał: Kilkanaście dni temu zapytałam Panią Weronikę, czy można zacząć Zulkę intensywnie ogłaszać i otrzymałam taką odpowiedź: Tak, uważam że to co dało się zrobić " na szybko" już zrobiła, teraz postępy będą znacznie wolniejsze i to już jest taka praca którą może wykonać normalny, mądry człowiek. Zula i tak będzie wymagała odpowiedniego człowieka, nie ważne na jakim etapie naszej pracy . Miałam w przeciągu kilku dni 3 telefony w sprawie Zulki, ale znowu wstępne. Jedna rodzina chciała poznać Zulkę w przyszłym tygodniu. Miałyśmy z anecik jutro zrobić wizytę przed adopcyjną, ale dzisiaj pan mi napisał smsa, że rezygnują. Doszłyśmy z p. Weroniką do wniosku, że skoro Zula już nadaje się do adopcji (oczywiście do odpowiednich osób), a domu na horyzoncie nie widać, dobrze gdyby znalazła DT z małą ilością psów. Jak niektórzy już wiedzą, anecik się zaoferowała wziąć Zulkę za 200/miesiąc. Pisząc niektórzy mam na myśli deklarowiczów, którzy wyrazili zgodę i w pełni poparli, by Zuleczka do czasu znalezienia DS zamieszkała u anecik. Kochani, bardzo serdecznie Wam dziękuję!!! Wpłaty dla Zuleczki: 01.09. Bogusik 10,- (wrzesień) 02.09. Yoana 15,- (wrzesień) dorcia2 20,- (wrzesień) Z całego serca dziękuję!!! Kolejny raz odświeżyłam Zuleczce olx Gabrysiu,zapewne dobrze to przemyślałyście i przedyskutowałyście, skoro taka decyzja zapadła.Moja stała podtrzymana ile będzie trzeba.Czy Zulka już jest u anecik?Czy dopiero ma do niej jechać? Quote
kiyoshi Posted September 3, 2016 Posted September 3, 2016 Ciesze się, że Zulka jest juz na takim etapie, że może opuścić hotelik u behawiorystki:) Sądze, że to dobra decyzja, by przenieść ją do anecik- będzie miała świetną opiekę i co ważne, towarzystwo tylko 2 czy 3 (?) psiaków. Trzymam kciuki za sunie:) Quote
Anecik Posted September 3, 2016 Posted September 3, 2016 9 godzin temu, Bogusik napisał: Gabrysiu,zapewne dobrze to przemyślałyście i przedyskutowałyście, skoro taka decyzja zapadła.Moja stała podtrzymana ile będzie trzeba.Czy Zulka już jest u anecik?Czy dopiero ma do niej jechać? Długo dyskutowałyśmy na ten temat ii taką decyzję podjęłyśmy przy Waszej pomocy. Dziś miałyśmy jechać do Kasi z suńką z Zamościa i na PA dla Zulki ale Pan zrezygnował. Zulka będzie u mnie w przyszłym tygodniu - chciałabym dobrze poznać tą maliznę z interwencji i potem będzie czas na Zulkę. Godzinę temu, kiyoshi napisał: Ciesze się, że Zulka jest juz na takim etapie, że może opuścić hotelik u behawiorystki:) Sądze, że to dobra decyzja, by przenieść ją do anecik- będzie miała świetną opiekę i co ważne, towarzystwo tylko 2 czy 3 (?) psiaków. Trzymam kciuki za sunie:) Dziękuję za miłe słowa :) Miały być tylko moje Mimronki ale trafiła się ta malutka więc będą 3 psiaki +Zulka. Przy czym moja Mimisia w ogóle nie jest zainteresowana tymczasami - zupełnie nie zwraca na nie uwagi. Więc Zulce do towarzystwa pozostanie tylko Roniś. Quote
dorcia2 Posted September 3, 2016 Posted September 3, 2016 cieszę się , że Zulcia wychodzi na prostą drogę w stronę tego jedynego ukochanego domku brawo dziewczynki Quote
Gusiaczek Posted September 3, 2016 Posted September 3, 2016 Zulka u anecik? HURA! nie wiem, jak udało mi się przoczyć tę wiadomość? :( Quote
Radek Posted September 3, 2016 Posted September 3, 2016 Deklaracja za wrzesień dla prześlicznej już w drodze. Quote
Tyśka) Posted September 4, 2016 Posted September 4, 2016 Pojawiam się na wątku. Cieszę się, że teraz Zulka trafia do anecik. Sunia jest cudna, przepiękna. Quote
Gabi79 Posted September 6, 2016 Author Posted September 6, 2016 Wieści od Pani Weroniki: Dzień doby Jestem z Zulki bardzo dumna, idealnie jeszcze nie jest ale bez porównania z początkiem. Teraz na spacerach Zulka nosi ogon wysoko, swobodnie nim powiewając, łapie muchy i cały czas się " uśmiecha". W domu ma jeszcze chwile lęku ale też widać że pomimo początkowego strachu, dotyk zaczyna sprawiać jej przyjemność. Pozdrawiam 1 Quote
Gabi79 Posted September 6, 2016 Author Posted September 6, 2016 O 5.09.2016 o 00:14, Tyś napisał: Pojawiam się na wątku. Cieszę się, że teraz Zulka trafia do anecik. Sunia jest cudna, przepiękna. Witaj Tyś u prześlicznej Zuleczki!!! Na koncie Zuleczki deklaracja wrześniowa od Radka 20,- Radku, bardzo serdecznie dziękuję!!! Quote
Recommended Posts