Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dopiero teraz zaglądam do Karmelcia,a tu takie fajne wieści.

Faith35 (Paulina) jest wolontariuszką w Schronisku w Zielonej Górze i myślę,e pomoże.Posiadam do niej tel.gdyby co.

Posted

Bardzo nam miło z powodu tak licznych odwiedzin.

Czekam teraz na odpowiedź p.Dawida z OTOZu w Zielonej Górze. Jak nie zadziała, to poproszę Anulę o nr telefonu do Faith.

Posted

Być może czarowanie pomogło.

Miałam telefon od bardzo sensownych państwa.Mieszkają w Zielonej Górze, dom z ogrodem, są już sami.  2 tyg.temu pochowali 10,5 letnią bigielkę z powodu nowotworu śledziony,która była jędzowata i regularnie dziurkowała ich. Spała w łóżku.

Córka państwa jest DT dla kotów.

Chcą przyjechać do Karmelka w czwartek ,ale powiedziałam o wizycie PA i są gotowi poczekać.

Myślę ,że dom jest bardzo dobry.Kwestia tylko czy Karmel się spodoba do końca. Chociaż wygląda na to ,ze są zdecydowani.Zależy im na psie , który będzie tolerował ich wychodzącego kotka i wnuczę, które się urodzi we wrześniu,ale będzie mieszkać osobno.

Jak pani powiedziała, chcą psa do kochania.Pani będzie teraz na rocznym urlopie, więc będzie mogła poświęcić psu dużo czasu.

Pomóżcie znaleźć kogoś do wizyty PA w Łężycy., która jest na obrzeżach Zielonej Góry.

W eterze Rodzinka brzmi bardzo sensownie. Oby w realu też tak było.

Trzymam kciuki :)

Posted

A z jakiego portalu pani się dowiedziala o Karmelku?

Mąż znalazł, a pani nie wie na jakim portalu.

Właśnie skończyłam długą rozmowę z panią.Są zdecydowani na Karmelka na 100% i już nie szukają innej/go kandydata.Całej rodzinie się podoba.Imię zostawią. Martwią się tylko ,żeby ktoś im go nie podebrał, bo mówiłam ,że nie ma rezerwacji psa.

Pani spytała o jego historię ,więc opowiedziałam.

Podałam pani wymiar szyjki słodziaka i poprosiłam ,żeby przygotowali adresatkę.

Mam poczucie,że to TEN dom. Aha, pani jest nauczycielką nauczania początkowego i bardzo uwrażliwia dzieci na los zwierząt.

Jak zwykle cieszę się i smutno mi.

• Upvote 1
Posted

Mąż znalazł, a pani nie wie na jakim portalu.

Właśnie skończyłam długą rozmowę z panią.Są zdecydowani na Karmelka na 100% i już nie szukają innej/go kandydata.Całej rodzinie się podoba.Imię zostawią. Martwią się tylko ,żeby ktoś im go nie podebrał, bo mówiłam ,że nie ma rezerwacji psa.

Pani spytała o jego historię ,więc opowiedziałam.

Podałam pani wymiar szyjki słodziaka i poprosiłam ,żeby przygotowali adresatkę.

Mam poczucie,że to TEN dom. Aha, pani jest nauczycielką nauczania początkowego i bardzo uwrażliwia dzieci na los zwierząt.

Jak zwykle cieszę się i smutno mi.

Zapowiada się super dom, bardzo się cieszę!!! 

Posted

Zapowiada się wspaniale :)

Mam nadzieję, że Twoja intuicja i PA pozwolą na pójście Karmelita do swojego domku. 

Trzymam kciuki !!!

Posted

Jak dobrze być słodkim Cukiereczkiem...

Karmelku, jak Ty zniesiesz rozstanie z Kotą. Że o reszcie Stada nie wspomnę... :)

On jak on,ale my

Posted

Oj, Ty to sobie Pokerku poradzisz, ja się bardziej martwię o Twojego TZa ;)

A niby dlaczego?  to ja jestem  taki twardziel ?

A Ty pewnie Pokerku znajdziesz szybko kolejnego tymczasowicza :)

Nie wiem czy szybko. za tydzień jedziemy na 7.dniowy urlop. A potem zobaczymy co los przyniesie w życiu.

Dzwoniła potencjalna pańcia Karmelitano zmartwiona tym ,że nikt jeszcze nie dzwonił w sprawie wizyty PA .Boją się ,żeby ktoś im Karmelka nie sprzątnął sprzed nosa.

Posted

Właśnie może sprzątnąć, ponieważ dostałam maila od zainteresowanej Pani. Pokierowałam pod numer telefonu ... :)

Być może to pani, która przed chwilą dzwoniła z Trzebnicy. Ale niech się w łokieć pocałuje.Na pewno Karmelka nie dostanie.

Chce małego psa ni to do domu ni to do kojca pod balkonem.W zależności gdzie pies chciałby przebywać. Poprzedni pies niby tymczasowicz biegał luzem i chyba sąsiedzi zrobili mu krzywdę , bo mieli go dość.

Mam nadzieję ,że nie weźmie żadnego psa.

Posted

Nadal aktualna wizyta PA w Zielonej? Jestem z ZG, mam sporo znajomych psiarzy, parę osób działa w wolontariacie i TOZ-ie, mogę popytać czy ktoś chciałby taką wizytę przeprowadzić

Posted

Nadal aktualna wizyta PA w Zielonej? Jestem z ZG, mam sporo znajomych psiarzy, parę osób działa w wolontariacie i TOZ-ie, mogę popytać czy ktoś chciałby taką wizytę przeprowadzić

Ale niespodzianka. Bardzo dziękuję za ofertę pomocy.

Tak jak pisałam wcześniej czekam na wizytę w wykonaniu kogoś z zielonogórskiego OTOZu. Jeżeli do jutra  wieczór  nikt nie umówi się z państwem na wizytę, to poproszę o pomoc.

Rozmawiałam z p.Dawidem i z jakąś młodą głosem panią.

Posted

Tzn ja z OTOZ-em osobiście nie jestem związana, ale, jak mówię, sporo znajomych działa w tym kierunku i mogę popytać. W taki razie proszę się odezwać, jeżeli nic nie załatwicie :)

Posted

Pewnie, ze jestes twardziel, sama narzekalas, ze Ci sie TZ zrobil kochliwy ;)

Bardzo dobrze swiadczy o Panstwu z ZG ten niepokoj, czy ktos im pieska nie zabierze. Ja tez dzwonilam wielokrotnie do Nutusi pytajac, czy Hopka aby juz na pewno dla nas zaklepana. Ciesze sie, ze sie Karmelkowi szykuje dobry dom.

Posted

Hej, cukierasku, szykuj się na zmiany ;) A Pokerkowie niech jaką na zasłużony wypoczynek i wracają z nowymi siłami dla kolejnego bidusia :D

A pani, co nie wie, że piesek z porządnego DT będzie wolał być w domu, a nie pod balkonem, to nie w łokieć, ale w całkiem co innego niech się pocałuje!!!!!