szafirka Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Dzisiaj przyszły tabletki dla Maksia od Bogusik - arthrovet plus. Dziękujemy (Maksik i ja :) ) Quote
anica Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Anica,telefon zmieniłam na szafirkę,ponieważ szafirka ma Maksia u siebie i może o nim powiedzieć o wiele więcej niż my. ... jasne :) Szafirko, proszę napisz czy Maksiu chodzi w kółko? czy wokalizuje? czy może robi siooo? w domciu? jak u niego z zachowaniem czystości? Quote
szafirka Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Do mnie nikt nie dzwonił, ludzie robią tak dziwnie, że otwierają nr telefonu, ale z niego nie korzystają. Zauważyłam to po ogłoszeniach moich dotyczących różnych przedmiotów. Maksiu nie chodzi w kółko, nie chodzi już na smyczy tylko sam po ogrodzie i tam załatwia swoje potrzeby. Co prawda zdarza mu się wypróżnić na chodniku zamiast trawie, ale w domu nie. Ma dobry słuch, bo jak jest z tyłu domu, to słyszy jak go wołam będąc z przodu domu i przychodzi :)Czasami potrafi stanąć przodem do kąta i szczekać bez przerwy przez dłuższy czas, ale to jak jest sam w pokoju. Quote
Bogusik Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Dzisiaj przyszły tabletki dla Maksia od Bogusik - arthrovet plus. Dziękujemy (Maksik i ja :) ) Niech służą Maksiutkowi na jego starusie kosteczki :) Quote
Poker Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Stare i niewidome psy często szczekają nie wiadomo dlaczego patrząc w określony punkt. Quote
Anula Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Stare i niewidome psy często szczekają nie wiadomo dlaczego patrząc w określony punkt. Chyba tak,ponieważ moja znajoma z łąki,dlaczego z łąki,ponieważ często z psiakami spotykamy się na pobliskiej łące, ma niewidomą malutką 17 letnią sunię,i właśnie mi opowiadała,że sunia potrafi szczekać na doniczkę z kwiatkiem,czy na torbę z zakupami.Na łące sobie radzi świetnie,chodzi luzem i trafia bez problemowo do znajomej.Mój Miki widzi i też szczeka na torbę z zakupami albo na nowy jakiś przedmiot świeżo postawiony. Quote
anica Posted March 29, 2015 Posted March 29, 2015 Dziękuję :) ale to chyba lepiej( w sensie, że jednak demencja nie jest tak zaawansowana) jeśli nie chodzi w kółko? Quote
Beat2010 Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Dziękuję :) ale to chyba lepiej( w sensie, że jednak demencja nie jest tak zaawansowana) jeśli nie chodzi w kółko? Maksio dostaje karvisan na poprawę pracy mózgu, może dlatego się poprawił, :) Quote
Anula Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Maksio dostaje karvisan na poprawę pracy mózgu, może dlatego się poprawił, :) Oby ta poprawa była stała.Maksik ma dwoje nowych przyjaciół,jak zareagował na nich i odwrotnie? Czy jeszcze Maksik ma karmę i leki? Na ile leki starczą ? Ogólnie co u Maksika słychać,jak się czuje,czy przybiera na wadze? Quote
anica Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Maksio dostaje karvisan na poprawę pracy mózgu, może dlatego się poprawił, :) ... Beatko, nie zawsze Karsivan daje tak wspaniałe rezultaty! niestety nie! :( Oby ta poprawa była stała.Maksik ma dwoje nowych przyjaciół,jak zareagował na nich i odwrotnie? Czy jeszcze Maksik ma karmę i leki? Na ile leki starczą ? Ogólnie co u Maksika słychać,jak się czuje,czy przybiera na wadze? ... nie sposób ,nie doceniać Twojej opieki Aniu :) Quote
szafirka Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 Maksiowi obojętni są nowi towarzysze, i im on chyba też. Tolerują się świetnie, ale Maksiu za stary jest na zabawy, a one nie nalegają :) W sobotę Maksiu dostał w prezencie od Pani weterynarz vetmedin na 14 dni i swoich ma jeszcze na podobny czas, więc na miesiąc wystarczy. Karsivanu ma jeszcze prawie całą jedną blaszkę, więc też na m-c wystarczy i chyba też dostanie w przezencie kolejną dawkę. Jedzenia wytarczy jeszcze na ok. 2 tyg. Pani weterynarz proponowała inną karmę, która ma podobny skład, a jest tańsza. Jak będę, to zapytam jak się nazywa ta karma, bo wyleciało mi z głowy. Maksiula czuje się raczej dobrze, je sporo, ale wydaje mi się, że nic nie przytył. Po tych kąpielach sierść mu się poprawiła. Zobaczymy co wyjdzie z badania krwi. Pani weterynarz zaznaczyła też jeden czynnik nerkowy do zbadania przy okazji, więc będziemy wiedzieć więcej. Quote
szafirka Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 paragon za szampon i arthrovet z początku miesiąca. Uzgodniłam z Dorcią, że przy najbliższej okazji wezmę paragon. Wcześniej nie był wystawiony, gdyż nie wiedziałam, co mam brać - czy paragon, czy fakturę. Dostałam za to zwrot na konto. Quote
szafirka Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 A to faktura za proszek na zęby i badanie krwi na tarczycę. Zapłaciłam gotówką tą fakturę. Quote
dorcia2 Posted March 31, 2015 Author Posted March 31, 2015 Szafirko, przelałam dzisiaj rano pieniążki za domek dla Maksia za marzec , jak dotrą to potwierdź proszę na wątku. Przeleję Ci również pieniążki za fakturkę a później jak będzie zwrot z SOS Jamniki to rozliczę, dzisiaj napisałam w tej sprawie i dam Ci Haniu znać co dalej z fakturką (gdzie dokładnie ją przesłać) a Maksiulek jak zniósł pobieranie krwi ? Haniu zważ go proszę, miejmy nadzieję, że trochę przytył :) Niech służą Maksiutkowi na jego starusie kosteczki Bogusiu, dziękujemy za tabletki dla Maksiulka :) Quote
szafirka Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 Otrzymałam pieniążki za marzec i za fakturę. Dziękuję. Quote
anica Posted April 2, 2015 Posted April 2, 2015 No tak, staruszki żyją w swoim świecie! najważniejsze ,że nie ma konflików z innymi! Maksiulek, łyka tych pigułek ,sporo... tak jak moja Jasieńka.... smutna, oj smutna jest ta starość :( Quote
Martika&Aischa Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Wesołych ...Radosnych Świąt Dziewczynki a dla bezdomnych ogonków najlepszych DOMKÓW NA ŚWIECIE!!! :) Quote
Bogusik Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Kochani,zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych :) Quote
dziuniek Posted April 6, 2015 Posted April 6, 2015 Dziewczęta, wstawiłybyście co jakiś czas coś niecoś na wątek Maksia na fb?? Ja już powoli nie ogarniam wszystkich wątków, które stworzyłam. Maksio jest "zaopiekowany", więc muszę się skupić na psach schroniskowych. Chyba że ktoś napisze mi coś na priv ze zdjęciami i ja to tam skopiuję. A to wątek na fb, chyba nie będę go zamykać? https://www.facebook.com/events/1527313844194382/ "Pożyczyłam" sobie banerek na wydarzenie Maksia, chyba nikt nie jest przeciw? Quote
Anula Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Dziewczęta, wstawiłybyście co jakiś czas coś niecoś na wątek Maksia na fb?? Ja już powoli nie ogarniam wszystkich wątków, które stworzyłam. Maksio jest "zaopiekowany", więc muszę się skupić na psach schroniskowych. Chyba że ktoś napisze mi coś na priv ze zdjęciami i ja to tam skopiuję. A to wątek na fb, chyba nie będę go zamykać? https://www.facebook.com/events/1527313844194382/ "Pożyczyłam" sobie banerek na wydarzenie Maksia, chyba nikt nie jest przeciw? Wandziu Kochana,bardzo,bardzo dziękuję za FB Maksiutka.Ja nie ogarniam FB. Maksik ma ogłoszenia ale z nich nic nie wynika.Kontakt jest podany na szafiekę-Hanię-Hotelik.Mail jest na mnie.Nie miałam ani jednego zapytania o Maksika.Śledzę prawie codziennie pocztę z nadzieją,że ktoś się odezwie do mnie w sprawie adopcji maluszka.To co robię dla Maksika to jest szczyt moich możliwości,więcej nie dam rady. Hania teraz ma problem z tymczasowiczką-sunią,chorą jej łapką,przypuszczam,że Maksik trochę odszedł na drugi plan.Gdyby coś niepokojącego się działo z Maksiem,Hania by natychmiast dała znać.Wiem,że z Hanią kontaktuje się telefonicznie dorcia2.Hania obiecała porządne fotki zrobić Maksikowi. Quote
kolejna kobietka Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Kochany dziadziuś :) Ale kręgosłupek ma odstający :( wiem, że już w hoteliku tak schudł, ale taki biedulek, mam nadzieję, że uda mu się jeszcze nabrać ciałka. Quote
Recommended Posts