Korenia Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Rzeczywiście mało za tego fryzjera ;) Ja znam salon, gdzie ostrzyżą ci go za 30 zł ;) Bo biorą 50 % mniej za psiaka ze schro ;) Przynajmniej tak pisalo na ich stronie i za Punie chcieli 50 % mniej :) Quote
BIANKA1 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Pani od strzyżenia jest córką mojej sąsiadki . Ja prosiłam sąsiadkę , żeby zpytała , za ile najmniej może ostrzyc Kobiego . Powiedziała , że najmniej 50 zł. i jutro przyjedzie . Ta pani strzyże psy do wystaw . Jest zarejestrowana w związku . Ostatnio widziałam , jak była u matki z takim brzydkim , łysym psem z czubem i grzywą :evil_lol:Ma też inne psy i tylko z tego się utrzymuje . Ze strzyżenia też . Nie wiem ile bierze normalnie , bo odrazu uprzedziłam , że najlepiej gratis :diabloti: Oktawio , zaglądam na Twój bazarek , ale coś kiepsko idzie :shake: Byłam z Kobim na końcu osiedla po grzebień w hurtowni zoologicznej . Potem poszliśmy do sklepu . Kobi do hurtowni wszedł na pewniaka , a do sklepu nie chciał . Stanął jak wryty w progu i ani kroku dalej . A ja się bałam , żeby nie uciekł bo nie miałam go jak uwiązać Kobuś grzecznie poczekał , a jak już wracaliśmy przez park i moją boczną drogą , to szedł przy nodze bez smyczy . Jest bardzo dzielny bo w sumie przeszedł jakis kilometr . Ale jest zmęczony . Napił się wody i śpi pod moimi nogami . Kobi w dalszym ciągu jest moim cieniem , i dalej warczy :roll: Trochę to dziwne . Quote
oktawia6 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Zamówisz mu adresówskę-jak chodzi bez szmyczy? aukcje idą dobrze-to dopiero początek-u mnie na przykład praktycznie 1v dzień przed końcem się rozgrzało-na wszystkie moje prawie 40 aukcji tylko jedna rzecz nie została sprzedana-więc spokojnie Bianka;) Quote
BIANKA1 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Kobi ma czipa , ale mu wszyje telefon w szelki . Quote
oktawia6 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 o.k.;) i AgnieszkaVisenna może niech tytuł wątku zmieni? Quote
Alpina Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 U nas "biorą" za profesjonalne strzyżenie(tzn u kogoś kto przygotowuje psy do wystaw i zna się na rzeczy a nie tylko tnie jak owcę) 70-80 i więcej PLN...I żadnych ulg dla schroniskowców nie widziałam - chyba że fryzjerka sama się ulituje... Bianeczko nie zapinaj mu szelek...Kup obróżkę tylko bez żadnych filców w środku ma być gładka skórka lub ostatecznie śliska taśma... Niektórzy sprzedawcy wciskają ludziom głupoty i namawiają na szelki dla shih-tzu.:roll:które kołtunią i wycierają sierść. Szelki dla shih- tzu się nie nadają... Tylko obróżka (bez podbicia filcem) od środka tam gdzie dotyka szyjki ma być gładka.Koniec. Kropka. Quote
BIANKA1 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Już mi mówiła wczoraj ta Pani , żebym szelek nie zakładała . Ale nie mam obroży , a taka ładna ze skórki kosztowała 20 zł . Byłam dzisiaj i oglądałam . Narazie kupiłam grzebień , no i zapłacę fryzjera . To musi Kobuś poczekać . Martwię się też , bo zrobiło sie zimno . Jak go obetnie , to Kobi zmarznie .:shake: Quote
BIANKA1 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Czy to normalne , że Kobi ociera sie o nogi jak kot ? One tak mają , czy Kobiś jest taki dziwak . Jak nie widzę , to nie wiem czy to kotek czy piesek :evil_lol: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted July 31, 2007 Author Posted July 31, 2007 Czytam ile to pracy trzeba wkładać w utrzymanie Shih i nadziwić się nie mogę.Oczywiście nie twierdziłam, że nadać włosowi odpowiedni wygląd jest łatwo, ale aż takich trudności i dziwactw się nie spodziewałam naprawdę.To nie dla mnie.Ło matko, nigdy piesków ozdobnych.. :lol: Quote
aniac50 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 BIANKA1 napisał(a):Już mi mówiła wczoraj ta Pani , żebym szelek nie zakładała . Ale nie mam obroży , a taka ładna ze skórki kosztowała 20 zł . Byłam dzisiaj i oglądałam . Narazie kupiłam grzebień , no i zapłacę fryzjera . To musi Kobuś poczekać . Martwię się też , bo zrobiło sie zimno . Jak go obetnie , to Kobi zmarznie .:shake: Ja Bianko "zafunduję " na dobry początek ;) tą skórkową obróżkę Kobiemu .Podaj mi tylko na pw.namiary .Jesteś kobietą o sercu anioła :oops: :oops: Quote
Neigh Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 O tu jest nowy piesek cioci Bianki:-). Wyśledziłam:diabloti: No i wcale się nie dziwię..................cudnej on urody:-) Quote
Korenia Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 [quote name='Alpina']U nas "biorą" za profesjonalne strzyżenie(tzn u kogoś kto przygotowuje psy do wystaw i zna się na rzeczy a nie tylko tnie jak owcę) 70-80 i więcej PLN...I żadnych ulg dla schroniskowców nie widziałam - chyba że fryzjerka sama się ulituje... </p> Właścicielka zakładu ma zaadoptowanego pieska od nas ze schroniska i dlatego jakby 'nagradza' branie psiaków ze schro. Quote
BIANKA1 Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Witamy . Wczoraj była u nas ciocia Poker :loveu: Maluszek pokazał wszystkie sztuczki i zmęczony poszedł spać . Aniac dziękujemy za chęć pomocy . ale dostałam pw z infprmacją , że obróżka też nie może być , tylko specjalne szeleczki wkładane przez nóżki . Jak się cioteczki zdecydują w czym najbezpieczniej prowadzić Kobusia to go zabiorę do sklepu i kupię na wymiar :p Quote
BIANKA1 Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Sprzątałam świnkowe klatki , a Kobi stał jak zwykle obok . W pewnym momencie potrąciłam go lekko łokciem , na co Kobi błyskawicznie zareagował ostrym warczeniem , odkoczył na bezpieczną odległość i patrzył na mnie złym wzrokiem . Zostawiłam go z tymi złymi myślami , i Kobi za chwilę podszedł i zaczą sie przymilać . Doprawdy nie wiem , jak zachować się w takich sytuacjach . Gdyby tak postapił mój dobek , to by został ostro skarcony . Kobiego za nic nie karcę i udaję , że pewnych zachowań nie widzę . Ale czy to jest metoda na Kobiego ? Hej ..........mądrale ..............oczekuję rad :loveu: Shot with DC2300 at 2007-08-01 Quote
Poker Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 ale z niego cudak,chyba przymierza sobie suknię ślubną(pomylił płeć?)na ślub córki Bianki :lol:,ja bym ignorowała jego pomruki,bo jak wczoraj zauważyłam,nie są grożne. Quote
BIANKA1 Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Ciocia Poker nic nie chwali , jaki Kobi madry :shake: Jak śliczine aportuje i podaje łapkę :lol: Ja go ignoruję , ale palec mam z dziurkami :roll: Quote
Neigh Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Ja bym jeszcze jednak dodała parę słow.......to znaczy bez ochrzanu, ale żeby wiedział, że takie zachowanie nie wywołuje aplauzu. Ja w takim przypadku odwracam się w stronę psa i pytam takim pełnym dezaprobaty glosem "pogieło cię", zwykle działa. Ja jestem gaduła, dużo do psów mówię - to łatwo w moim głosie psu dostrzec różnicę. W ogóle wierzę w zbawienny wpływ gadania do zwierząt. Quote
Isiak Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Ja mam w domu taką warczącą i gryzącą małpę :loveu: Quote
Alpina Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Bianeczko ja też się z tym zgadzam, że można mu za pomocą intonacji głosu dać do zrozumienia, że takie zachowanie Ci się nie podoba, można się do psa odwrócic tyłem.. - W tym wypadku Kobi został "szturchnięty" więc mógł poczuć się zagrożony w jakiś tam sposób...Dużo mów do niego i daj mu czas... Ja obstaję za gładką obróżką -i nie jest to tylko moje skromne zdanie ale także doświadczonych hodowczyń które hodują shih- tzu coś ponad trzydzieści pięć lat ... Quote
BIANKA1 Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Ja do nich wszystkich gadam , bo nikogo innego nie ma w domu , to z kim mam rozmawiać :evil_lol: Pytam Kobusia " coś ty zrobił " to on mi odwarkuje :lol: Pani mi kazała wsłuchiwać się w tony warknięć , bo ponoć shitaki mają 20 rodzajów warknięć :shake: No to czego się mówić nie nauczą :cool3: Ponoć obróżka przydusza , choć Kobi nie ciągnie . Jak gdzieś dalej idzie , to jak się zmęczy to staje jak osiołek i koniec spaceru .Muszę go brać na ręce i nieść . Ale jak sie wkurzyłam , bo miałam zakupy i go odpiełam i poszłam sobie , to dostał takiego przyspieszenia , że aż mu uszy powiewały :diabloti: Quote
aniac50 Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Bianko !!! SPECJALNE, MIAROWE SZELKI ....WKŁADANE OD DOŁU... [jak się TO robi do diaska !!!}TEŻ ZREFUNDUJEMY !!!! Quote
BIANKA1 Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 aniac50 napisał(a):Bianko !!! SPECJALNE, MIAROWE SZELKI ....WKŁADANE OD DOŁU... [jak się TO robi do diaska !!!}TEŻ ZREFUNDUJEMY !!!! Ni mam pojęcia . Narazie muszę go ostrzyc , a pani wypadł pogrzeb . Cały dzień czekałam , a przyjechali jak było ciemno .Pewnie w sobote to załatwimy , bo ja też mam trochę latania . W przyszłym tygodniu zabiorę go do sklepu i coś bedę myślała . Zobaczę też za jakimś ubrankiem , jakby marzł taki goły :oops: Narazie Kobuś nadal nie odstępuje mnie na krok . Bardzo boi się kotów , nawet kocięcia :razz: On wszystkim schodzi z drogi , a tak bardzo chce być kochany i akceptowany . Popisuje się jak małpeczka swoimi umiejętnościami przed sąsiadami na ulicy . Idzie na spacerek niosąć swoje kółeczko w mordce :evil_lol: Istna komedia . I taki jest dumny , jak go chwalą :lol: Albo Kobuś przestał lać , albo synuś stracił czucie w nogach :diabloti: Quote
oktawia6 Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Czuwam przy bazarku dla Kobiego wstawię też ciekawostkę o rasie: "SHIH TZU PSY RASY SHIH TZU Stan skóry i sierści odzwierciedla kondycję zdrowotną psa. Pogorszenie zdrowia wpływa na funkcjonowanie skóry: przesuszenie, nadmierna utrata włosa, włos¸ łamliwy i matowy, podrażnienia, świąd. Małe psy najczęściej przebywają w pomieszczeniach mieszkalnych, gdzie zapach psa i stan jego sierści może mieć szczególne znaczenie dla właścicieli. Zdrowa skóra i lśniąca sierść Odżywienie włosa i zdrowa skóra Aminokwasy siarkowe, witamina A, kwasy tłuszczowe Omega 6, olej z ogórecznika, EPA-DHA, cynk, biotyna. Redukcja objętości i zapachu kału Mniejsza objętość odchodów, słabszy zapach Wysoko strawne białka (L.I.P.*), ryż, FOS, MOS, pulpa buraczana, nierozpuszczalne sole mineralne. Higiena jamy ustnej Ograniczenie powstawania kamienia nazębnego Dodatek polifosforanu sodu, który wiąże wapń obecny w ślinie i spowalnia odkładanie kamienia nazębnego. INFORMACJE DODATKOWE: Specjalnie opracowany krokiet, o teksturze, kształcie i wielkości dostosowanej do brachycefalicznej budowy czaszki psów rasy Shih tzu. SKŁADNIKI: Ryż, suszone mięso drobiowe, tłuszcze zwierzęce, izolowane białka roślinne L.I.P.*, włókno roślinne, pulpa buraczana, oleje roślinne (soja, ogórecznik), tran, sole mineralne, fruktooligosacharydy, DL-metionina, polifosforan sodu, L-tyrozyna, tauryna, wyciąg z zielonej herbaty i winogron (bogaty w polifenole), L-lizyna, hydrolizowane skorupiaki (bogate w glukozaminę), wyciąg z aksamitki wzniesionej (bogaty w luteinę), L-karnityna, hydrolizowana chrząstka (źródło chondroityny). *Białka wyselekcjonowane pod kątem bardzo wysokiej przyswajalności" karma tylko dla Shih-Tsu: producentROYAL CANIN z tej strony: http://www.pikus-i-przyjaciele.sklep.pl/advanced_search_result.php?categories_id=2&page=1&search_in_description=1&sort=2d szukam w necie tej specjalnej miski dla Shih i nie mogę znaleźc Może Alpina da namiary na tę specjalną miseczkę Quote
malagos Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Specjalna miseczka?! to ja tez mam shih tsu...:) Quote
BIANKA1 Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 malagos napisał(a):Specjalna miseczka?! to ja tez mam shih tsu...:) Ale może być mała saleterka . Ma być taka , żeby jak psia je , to uszy zostawały za miską . Quote
Recommended Posts