Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agnieszko , prosze Cię , przyjedz w wolnej chwili .

Przyszła do mnie córka z wnukiem podczas mojej nieobecności . Kobi był zamknięty na odzielnym pietrze z Rokim , żeby nie było wojny . Kiedy córka go wypuściła , Kobi rzucił się na nią , jak brytan . :shake:
Gdy wróciłam , to podczas całej wizyty Kobi rzucał się na nas , a kiedy go objechałam , to schował się pod ławę i nie wychodził .
Gdy córka wyszła , zachowanie Kobiego wróciło do normy , tz. chodzi za mną , pozwala się głaskać i liże mnie po nogach :roll:
Ten pies ma zupełnie zwichrowaną psychikę , a czym jest pewniejszy w domu , tym jest agresywniejszy - może to zazdrość .
Proszę Agnieszko oceń sama . Co z tego że są chętni , jak po miesiącu pies wróci .
Nie wiem czy zostanie u mnie , ale chcę żebyś poznała jego zachowanie w warunkach domowych .

Posted

hmm z tego co opisujesz pies rzeczywiscie ma cięzki charakter ( musial sporo w swoim zyciu przezyc :( ) przyszli wlasciciele muszą byc w pelni swiadomi powagi sytuacji, najlepiej gdyby mieli doswiadczenie z pracą z psiakami ze złymi nawykami, lub mieli staly kontakt z taką osobą...ja jestem za daleko niestety:(

Posted

pięknie na tych 2 fotkach wygląda:p

ja miałam cięzki przypadek jeszcze cięższy niż Kobi:roll:-to małe piwko Kobi- a w domu nie mam dzieci-goście sporadycznie przychodzą-wszystko wokół psów-i tak jest świetnie-Dandi dzieciaków nie lubi.

Bianka poproszę 3-ci raz o Twoje namiary:roll::roll::roll:......tak ja wczoraj prosiłam-tak jak trwału te aukcje-teraz chce zamknąc-dlaczego mi ich nie przesyłasz?:roll:

Posted

Oktawio , jakie namiary ? Ja chyba niedoczytałam :shake:
Latam cały dzień , bo mam jeszcze psy teściów córki do wyprowadzanie na drugim końcu osiedla .A nie mogę iść ze wszystkimi , bo tam jest dobermanka , która nie lubi obcych .

Posted

BIANKA1 napisał(a):

Oktawio , jakie namiary ? Ja chyba niedoczytałam :shake:

numer swego konta, imię i nazwisko potrzebne dane do przelewu-chce zamknąc aukcje teraz dla Kobisia-zarazem podając Twoje dane osobom, które wylicytwały najwyższe ceny-by przelały Ci pieniążki a ja im wyślę przedmioty-potem Ty mi prześlesz za wysyłki-też podam swoje namiary-na sam koniec-jak już będą na Twoim koncie-wszystkie koszty przesyłek pokrywają nabywcy-więc wyjdziesz do przodu.

Posted

Bianko, jeśli masz czas w sobotę, to wpadniemy z Ulv.Tylko szczerze mówiąc moje doświadczenie z psami pokroju Kobiego jest znikome :-( Nie sądzę, żebym mogła pomóc.Co najwyżej zobaczę na własne oczy,ocenię, usiądziemy i przedyskutujemy razem, jakie rozwiązanie sprawy byłoby najlepsze dla psa.I dla Ciebie.

Posted

czekam na priv

-i nie poddawaj się-ja swoją Viktorię na początku nie całowałam w mordkę-mogła mnie ugryźc bez ostrzeżenia-była zdziczała-dużo było sytuacji że chciała mnie ugryźc i mojego TZ, fryzjerkę siknęła do krwii, weta chiała też ugryźc ale uciekł z ręką-ja nie poddawałam się-a to większy pies jak Kobi Sznaucerka Średnia-stara, niewidoma po cięzkich przeżyciach-i udało mi się-swoją cierpliwością ale i uporem, że zrobię z niej przytulankę, bez pomocy - teraz jestem dumna z niej i z siebie co by tutaj nie byc skromną Ziutą:evil_lol:.

Posted

Oktawio , zaraz wyślę dane .
Kobiś jest taki pluszowy , ze aż chce się go wycałować , ale on zaraz warczy :shake: Nawet na kolana nie chce wejść .
Agnieszko , ja chcę tylko , żebyście zobaczyły jego zachowanie . Wstępnie może być sobota , chyba że coś z teściem ...............:-(

Posted

O.K. wszystkie auckje pozamykałam-jest tego ze 200 zł-do tego każdy dolicza z licytujących prześle zawyżoną kwotę o koszt przesyłki-czyli dodatkowo jakieś 50 zł.

Ja Ci powiem co on ma agresję lękową-on jak na początku jest napisane-że był rozpieszczany to bzdura-bo nie był rozpieszczany to zaniedbany pies-co między innymi świadczy fakt, że nie ma kilku zębów, kamień zazębny, ma narośl na głowie czy "coś na nosku"-do tego niewykastrowany-do tego dredy-w 14 dni w schronisku owszem poczochrał się-ale nie był nawet ostrzyżony ładnie na lato-w 14 dni takiej długości się nie wychoduje-i te włosy do oczy wpadające-to nie jest pies o którego dbano:shake:

Do tego tak jak piszę może byc chory co dodatkowo wzmaga jego nadpobudliwość i wzmożoną nerwowość-dlatego te wszystkie aukcje dla niego byś miała pieniądze na niezbędną diagnostykę-przed kastracją wykonanie badania serca.

Posted

pamietam przypadek malej ratlerki ktora sie nagle taka nerwowa zrobila, kąsala straszliwe po rekach kazdego, na rece wogole nie dala sie brac, okazalo sie ze miala jakiegos guza w przewodzie pokarmowym, ponoc bardzo bolesne to bylo...

Posted

Myślę Oktawio , że chyba udało Ci się najwłaściwej określić jego zachowanie .
" Agresja lękowa " to chyba jest właśnie to , co go dręczy .
Jak sytuacja w domu wróciła do normy , tz. wyszli goście . to Kobi jest znowu średnio miłym pieskiem . On chyba jeszcze nie jest pewny swojego bytu i na wszystko reaguje z taką przesadną agresją . Kropka płaszczy się i leje pod siebie nawet wtedy jak mi garnek trzaśnie , a Kobiś reaguje agresywnie .
Jak tylko przyjdą pieniądze , to po kolei będę robiła badania .
Oktawio , podaj numer konta , to odeślę Ci te opłaty za przesyłki .

Posted

Przyszło 50 zł za bazarek od NANUL , dziękujemy :loveu:
Pojedziemy jutro na badanie krwi lub po południu na USG serca .........nie wiem co wpierw zrobić :roll: może jakieś sugestie ?

Pańcio bardzo się rozczulił maluszkiem , a ten skubany rozbroił go dawaniem łapki i głosu :evil_lol:. Oczywiście mnie , nie pańciowi :lol: bo pańcia omija jeszcze .
TZ powiedział , że zasraniec może zostać jak długo trzeba :cool3: