Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 852
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ojej mam prawie identycznego Murzynka, mój ma 16 lat...śmierdzi troszku od ząbków (ale wet odradził operacje), trochu niedowidzi, niedosłyszy, kiepsko mu pracuje brzuszek...ale...moj tata NIGDY by go nie oddał do schronu...

Posted

Lemoniado uda się..musi nie widzę innej opcji..Murzynek znajdzie swojego właściciela, tak bardzo w to wierze...zagladając na jego wątek zawsze mam taką cichą nadzieje, że przeczytam, że już grzeje się w nowym domu ...

a fakt sobie chyba żarty robi :mad::mad:
może by tam zadzwonić? :angryy:

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Mniej emocji wójku Gallegro ;)
To nie nadgorliwe moderatorki zbanowały ARKĘ, tylko zmasowany atak punktów karnych od innych użytkowników uaktywnił bana automatycznie.
Niestety - tak też można :cool1:

Sorry, ale zdania nie zmienię. Moja wypowiedz odnośnie praktyk niektórych moderatorów, dotyczy całokształtu ich poczynań. Ze zrozumiałych względów nie będę tego precyzował :razz:.
Osobiście rolę moderatorów pojmuję jako pracę "w tle", bez wzbudzania dodatkowych emocji. Niestety, niektóre wpisy typu "grożenie paluszkiem" temu nie służą...
Jeśli chodzi o bana ARKI, sprawa jest jasna i na ten temat nie dyskutuję.

Przepraszam za off'a.

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Anulowałam wczorajsze punkty karne. Ban powinien wygasnąć, ale nie musi.

dopiero teraz to doczytałam... to znaczy że ARKA została zbanowana przez automat? :mdleje::grin: przepraszam, ale się ubawiłam.. Mam nadzieję że system się opanuje i przywróci Arkę.

sorry za off-a:lol:

edit: wygląda na to że się opanował...

Posted

Alfa i Zuzia napisał(a):
dopiero teraz to doczytałam... to znaczy że ARKA została zbanowana przez automat? :mdleje::grin: przepraszam, ale się ubawiłam.. Mam nadzieję że system się opanuje i przywróci Arkę.

sorry za off-a:lol:

edit: wygląda na to że się opanował...

:evil_lol: owszem przez automat ale za tym automatem stoja ludzie, czyli dogomaniacy. Nauczyli sie korzystac i ja tez!;) z czerwonych i zółtych karteczek i juz, ban gotowy;) jak sie zbierze grupa 5 osob i kazda da punkty to szybko ban mozna dostac ale przeciez to dzieciaki robią, takie gierki;) Juz dzis, jako zbanowana jeszcze, dostalam trzy zgloszenia nowe.
Mafia dziala preznie, tfu, milosnicy zwierzat;)

No po tym banie oczywiscie wyciagnełam wnioski:

-nie nalezy nikomu mowic,ze jest handlarzem psami wprost-trzeba mowic ze jest wieeelkim miłosnikiem zwierząt;)

-nie nalezy mowic ze ludzi naciaga sie na kasę tylko mowic ze zbieramy pieniążki na potrzebujące pieski;)

-nigdy nie nalezy mowic ze ma sie pieniadze tylko mowic, ze sie poprostu ich nie ma a psy w potrzebie;)

-nalezy ciagle mowic jak to sie poswieca dla psow( a te psy oddalone o setki kilometrow);)

-dobry maniak psow to taki maniak co psy wydaje z samochodu, na ulicy, jak ziemniaki-tzw. hurtowa adopcja;)

-dobry maniak psow to taki co sam nie mysli a idzie za resztą i lubi byc manipulowany;)

Zastanawiam sie nad tym aby powaznie sie zmienic i sprostać tym wymaganiom;)

A wracajac do temtu. Nie wiem dlaczego Fakt wycofal sie z publikacji:shake:

Jesli program w tv nic nie przyniesie to napisze do SE, GW. Tylko nie wiem czy Murzyn zmiesci sie wsrod politykow:-(

Posted

[quote name='gallegro']Sorry, ale zdania nie zmienię. Moja wypowiedz odnośnie praktyk niektórych moderatorów, dotyczy całokształtu ich poczynań. Ze zrozumiałych względów nie będę tego precyzował :razz:.
Osobiście rolę moderatorów pojmuję jako pracę "w tle", bez wzbudzania dodatkowych emocji. Niestety, niektóre wpisy typu "grożenie paluszkiem" temu nie służą...
Jeśli chodzi o bana ARKI, sprawa jest jasna i na ten temat nie dyskutuję.

Przepraszam za off'a.

Oczywiście, że nie - nie masz nawet logicznego argumentu do jakiejkolwiek dyskusji w tym temacie.
Ban ARKI to sprawa wasza - użytkowników, sami jej daliście taką ilość pukntów, że została automatycznie zbanowana na miesiąc (nie wnikając personalnie kto). Podobnie było z Pajunią i niczemu niewinną młodą stażem użytkowniczką, która odezwała się w nieodpowiedniej chwili przy nieodpowiednich osobach na wątku. Prawda jest taka, że powinny one odsiedzieć swoją karę, bo tak chcą inni, ale okoliczności, w których doszło do tych 3 banów pozostawiają wiele do zastanowienia dla tych, którzy bawią się w punktowanie.
Sami ukaraliście tych użytkowników i tylko dobrą wolą moderatorów zostały te 3 bany zdjęte.
A jesli chodzi o rolę moderatora na forum w ogóle, to chyba niczego nie trzeba precyzować. Twoje osobiste pojęcie nie ma tu żadnego znaczenia.
Zanim jednak ponownie wytoczysz przeciwko nam słowną krucjatę zapoznaj się proszę dokładniej z tematem i nie wysuwaj podejrzeń, oskarżeń, insynuacji itp w niewłaściwym kierunku.

Posted

Witaj Arko ponownie!:evil_lol:
Arka-Twoje wnioski są niestety prawdziwe, też to zauważyłam. Kiedyś mnie to wkurzało, teraz już trochę bawi. Tylko szkoda mi tych zwierząt i ludzi dobrej woli. Potem ciężko odróżnić ziarno od plew;), na szczęście mam dobrą intuicję. Zresztą to teraz bez znaczenia bo nie mogę wspomagać finansowo ani domkowo, tylko stukam w klawiaturkę - jak mi to kiedyś wytknięto.

a może powinniście zmienić Murzynowi imię na bardziej medialne i khmm - poprawne politycznie?:roll: serio, bo ktoś się może poczuć urażony...Ludzie dziwni są, i tak mnóstwo ma pretensje że pomagamy zwierzętom a tyyyyyyyyyyyyyyle dzieci głodnych chodzi:diabloti:

Posted

[quote name='Czarodziejka']...Twoje osobiste pojęcie nie ma tu żadnego znaczenia.
Zanim jednak ponownie wytoczysz przeciwko nam słowną krucjatę zapoznaj się proszę dokładniej z tematem i nie wysuwaj podejrzeń, oskarżeń, insynuacji itp w niewłaściwym kierunku.

Nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz...
Mam prawo do wyrażenia swojej opinii i ma to dla mnie pierwszorzędne znaczenie.
Jeśli moja opinia nie jest dla Ciebie ważna, poprostu nie odnoś się do niej w przyszłości.
Z tematem moderowania jestem na bieżąco i z całą mocą podkreślam, że jego poziom, jaki niektórzy prezentują, w moim przekonaniu pozostawia wiele do życzenia...
Jeśli chodzi o insynuacje... hmm, jeśli masz ochotę, przedstawię Ci kilka konkretów, z którymi spotkałem się na tym forum, a które są dowodem na słuszność mojej tezy. Nie chodzi mi o sam fakt moderowania, bo to jest całkiem normalne, ale sposób.
Ponieważ nie chcę zaśmiecać wątku Murzynka, dalszą dyskusję możemy przenieść do innego np pt: "co każdy moderator wiedzieć/robić powinien".
Założysz go sama, czy ja mam to zrobić...?
I gdzieś mam Waszego bana...
Nie zapominajcie, że to Wy jesteście dla nas a nie my dla Was.
Zwróć uwagę na zwrot jakiego użyłaś, opisując bana ARKI - (wasza)... Co to znaczy? Wasza dogomaniaków, a nie nasza moderatorów?
Mam dla Ciebie ogromny szacunek za to co robisz dla PWP (nie jako mod), ale widzę, że już zaczynasz się okopywać po przeciwnej stronie barykady.
Nie dbam o to co zrobisz... trochę już przeżyłem na tym świecie i wiem co to "aparat ucisku". Możliwe, że na tego rodzaju "instytucje" nam uczulenie, ale wolno mi je mieć...

Posted

Czarodziejka i Gallegro spokojnie ;)
większości z nas zależy na tym samym, aby to psom było dobrze, przyświeca nam ten sam cel, znaleźć psiakom DOBRY dom, także myśle że nie warto tracić zbędnego czasu na dyskusję przy czym każdy ma swoje rację ( czy słuszne czy nie to raczej nie mi osądzać) a i Murzynek chyba by nie chciał takich sporów tutaj mieć ;)

Arko a próbowałaś się kontaktować z redakcją faktu?

Posted

ewelinka_m napisał(a):

Arko a próbowałaś się kontaktować z redakcją faktu?

Widzisz, dziennikarka do mnie dzwonila ale nr.tel miala zastrzezony:shake:
Prosilam aby mi podala, nie chciala:shake:

Ja wysylalam e-mil o Murzynku na adres ogolnodostepny kontatu z Faktem.

Posted

ARKA napisał(a):
Widzisz, dziennikarka do mnie dzwonila ale nr.tel miala zastrzezony:shake:
Prosilam aby mi podala, nie chciala:shake:

Ja wysylalam e-mil o Murzynku na adres ogolnodostepny kontatu z Faktem.

:shake: nie ładnie robią ..:mad:

ale może po programie kundel bury ktoś się odezwie :roll:

Posted

[quote name='Alfa i Zuzia']Witaj Arko ponownie!:evil_lol:
Arka-Twoje wnioski są niestety prawdziwe, też to zauważyłam. Kiedyś mnie to wkurzało, teraz już trochę bawi. Tylko szkoda mi tych zwierząt i ludzi dobrej woli. Potem ciężko odróżnić ziarno od plew;), na szczęście mam dobrą intuicję. Zresztą to teraz bez znaczenia bo nie mogę wspomagać finansowo ani domkowo, tylko stukam w klawiaturkę - jak mi to kiedyś wytknięto.

:evil_lol:stukaj, stukaj, abys tylko punktow sobie nie nastukała,wtedy i klawiatura na nic:diabloti: Jedni stukają w klawiaturę a inni do kieszeni;)

Posted

ewelinka_m napisał(a):
Czarodziejka i Gallegro spokojnie ;)

O.K. Obiecuję, że na tym wątku będę pisał już tylko o Murzynku ;).
Ktoś wspomniał o nowym imieniu dla naszego pupila. Moim zdaniem to dobry pomysł.

Posted

gallegro napisał(a):
O.K. Obiecuję, że na tym wątku będę pisał już tylko o Murzynku ;).
Ktoś wspomniał o nowym imieniu dla naszego pupila. Moim zdaniem to dobry pomysł.

W schronisku tez ma imie Murzynek-mozemy zmienic dla nas-np. Boluś:roll:

Ja własciwie nie wiem dlaczego Lomoniada dala mu imie Murzynek jak on wcale czarny nie jest:niewiem:

Posted

ARKA napisał(a):
W schronisku tez ma imie Murzynek-mozemy zmienic dla nas-np. Boluś:roll:

Ja własciwie nie wiem dlaczego Lomoniada dala mu imie Murzynek jak on wcale czarny nie jest:niewiem:

ARKO, a czy on reaguje na to imię? Bo jak to jego własne, od 18 lat...to co nam do niego - Murzyn jest i już...:eviltong:

Posted

ee,spokojnie się przestawi na inne imię. Jeśli imię zostanie poparte przysmakiem to zaakceptuje bez problemu:p. Moje suczydło przez 3 lata był Sarą, teraz jest Zuzią i reaguje idelanie. To przybłęda ale spotkałam jej byłych właścicieli-stąd znam poprzednie imię.