ARKA Posted September 8, 2007 Author Posted September 8, 2007 desdemona napisał(a):byc moze to wlasnie corunia chciala sie pozbyc pieska a narodziny dziecka byly ku temu pretekstem, wiec jest niewiele wiecej warta od swojego wlasnego ojca:( Jak urodzi sie drugie dziecko to na tatusia/tescia przyjdzie kolej-nie bedzie miejsca w domu, tylko dom starców pozostanie....czy tak czy siak. Quote
Lemoniada Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Kochani, pomoy! Zdjęcia i informacje o Murzynie ukażą się w "Kundlu burym" ale potzebny jest też krótki wzruszający tekst. Będzie czytany przez prowadzącą, więc nie moze byc zbyt poetycki, za to musi mieć sporo informacji, no i jak pisałam nie może być zbyt długi ze względu na ograniczony czas transmisji. Ktoś mógłby pomóc napisać? Właśnie próbuję sklecić parę zdań, ale idzie mi kamieniem. Quote
LiNa Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Biedactwo :placz: ech...jak tak można, szkoda słów :shake: . Jakbym miała warunki i mój psiak nie był by tak żywiołowy to bym wzięła Murzynka taki śliczny i te oczka...3mam kciuki za nowy domek. Quote
Lemoniada Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Cośtam napisalam i wysłałam do tamb. Nie wiem czy zdązyłam, czy już nie poszła, bo potem nie będzie mieć internetu przez tydzień. Tak więc Murzynek będzie miał prezentację w "Kundlu..." albo wkróce albo za tydzień właśnie. Już jeden skierniewicki psiak znalazł cudowny dom dzięki temu programowi - wierzę, że i teraz tak będzie! Quote
red Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Trzymam kciuki. Tamb ma dobre fluidy... na pewno podziałają. Quote
ARKA Posted September 8, 2007 Author Posted September 8, 2007 [quote name='ewelinka_m']:oops: naprawdę cieszę, się, ze podoba się w razie czego jeśli jeszcze będzie potrzebna taka forma ogłoszeń w każdej chwili mogę pomóc To ja na gorąco, poki co, łapię za slowo;) :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: Prosze o filmik dla Fałdki:placz: tez ze skierniewickiego schroniska: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6719371#post6719371 I nastepny-taką prezentacje-skierniewickiego schroniska, prosba o dary itp, tu jest:placz: : http://www.arka.strefa.pl/Skierniewice/Skierniewickie-schronisko.html A jakies piosenki,Julka, tez jeszcze mam;) Quote
ARKA Posted September 8, 2007 Author Posted September 8, 2007 red napisał(a):Trzymam kciuki. Tamb ma dobre fluidy... na pewno podziałają. No to ja tez!:happy1: :happy1: :happy1: Quote
ewelinka_m Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 [quote name='ARKA']To ja na gorąco, poki co, łapię za slowo;) :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: Prosze o filmik dla Fałdki:placz: tez ze skierniewickiego schroniska: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6719371#post6719371 I nastepny-taką prezentacje-skierniewickiego schroniska, prosba o dary itp, tu jest:placz: : http://www.arka.strefa.pl/Skierniewice/Skierniewickie-schronisko.html A jakies piosenki,Julka, tez jeszcze mam;) trzymam kciuki za występ staruszka, w ostatnim odcinku był Bazyl pies z jędrzejowa wiem, że telefonów bylo dużo także i jemu musi się uddac, wierze w to bardzo Arko co do filmików, wczytam się dziś w ich historię i coś wykombinuję ;) Quote
Czarodziejka Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Staruszku, na pewno ktoś się w tobie zakocha! Quote
desdemona Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 ARKA napisał(a):Jak urodzi sie drugie dziecko to na tatusia/tescia przyjdzie kolej-nie bedzie miejsca w domu, tylko dom starców pozostanie....czy tak czy siak.tak tez moze byc, niestety. ale takich ludzi sie nie zaluje. Quote
ewelinka_m Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Murzynku gdzie ten domek :placz: Quote
Lemoniada Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Nie wiem z jaką częstotliwością emitowany jest "Kundel bury..." ale w następnym powinno już być o Murzynku:) Quote
Fiona.22 Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Kundelek jest emitowany co czwartek...wspaniale, że Murzynek zostanie pokazany. Nie ma innej możliwości i na 100% ktoś zadzwoni... Quote
ARKA Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 [quote name='Czarodziejka']Gdzie link do Youtube? Na pierwszej stronie jest;) ale proszę: http://www.youtube.com/watch?v=sgHkFPGZRjM Quote
Czarodziejka Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Bardzo wzruszające teksty :( Boże, już bym brała, gdyby nie to, że zapsiona jestem dokumentnie. Mam słabość do starych, brzydkich, chorych... I porównuję go z moim Misiem. On jest taki bezbronny w tej starości, tak bardzo mi ufa, że nawet, gdy wypluje tabletkę i ja go biorę do siebie, żeby mu ją "zaaplikować", to trzęsie się jak galareta, ale słucha jak może...tymi głuchymi uszętami i stara się ją posłusznie połknąć :( A że ząbków mało, to się nauczył jęzorem manipulować i z boleściwą miną niechcący wypluwa te tabletki ;) Staruszkowi na prawdę niewiele potrzeba do szczęścia - akceptacji, przytulenia, miseczki i własnego kątka. Za wszytko będzie wdzięczny. Murzynek MUSI znaleźć swój kątek! Quote
oktawia6 Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 [quote name='Czarodziejka'] bardzo mi ufa, że nawet, gdy wypluje tabletkę i ja go biorę do siebie, żeby mu ją "zaaplikować", to trzęsie się jak galareta, ale słucha jak może...tymi głuchymi uszętami i stara się ją posłusznie połknąć :( A że ząbków mało, to się nauczył jęzorem manipulować i z boleściwą miną niechcący wypluwa te tabletki ;) staruszki nie tylko ciepłdego kąta potrzebują lecz często i gęsto diagnostyki i celowanego leczenia, oczywiście jedno w połączeniu z drugim:p co do tabletek, to proszę Cię........rozdrabnia się na proszek i owija w coś smakowitego:roll::roll::roll: Quote
Herspri Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Nie zawsze owijanie w coś smacznego przynosi rezultaty, mam sunie na tymczasie i za nic niczego w czym tabletka była nie tkneła, trzeba podstępu :diabloti: No ale może na tego psiaka podziała, warto sprobować :roll: Quote
ARKA Posted September 11, 2007 Author Posted September 11, 2007 [quote name='Herspri']Nie zawsze owijanie w coś smacznego przynosi rezultaty, mam sunie na tymczasie i za nic niczego w czym tabletka była nie tkneła, trzeba podstępu :diabloti: No ale może na tego psiaka podziała, warto sprobować :roll: Moje tez. Jesli wezmą a poczuja, to wypluwanko odchodzi;) Ja mam dwa sposoby, ktore sie sprawdzaja. Jeden to 'co tygrysy lubią' najbardziej" a drugi skuteczny:evil_lol: Trzy kawalki miesa, jeden z nich taki cieniutko, dlugi ukrojony. W niego zawijam tabletke i na dloni ukladam wszystkie trzy. Z tym,ze nieduze kawalki aby pies nie musial gryzc tylko połknąl. Pierwszy ten z lekarstwem-pies lapie- i nawet jakby chcial wypluc to chec zjedzenia nastepnych, natychmiast, zaraz, nie pozwalala mu wypluc pierwszego tylko przełknąc szybko i zlapac nastepne;) No a drugi tradycyjny sposob, wlozenie gleboko w gardlo, ze pies nawet nie wie,ze cos tam jest niedobrego i automatycznie musi przełkąc. Z tym,ze trzeba sie poprzygladac czy tez poprosic aby wet pokazal dokladnie jak to sie wklada itd. Ale psy to 'mały pikuś' z kotami to jest 'jazda';) Quote
Lemoniada Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 ARKA napisał(a): Ale psy to 'mały pikuś' z kotami to jest 'jazda';) Z bólem, ale muszę się zgodzić:diabloti: Quote
ewelinka_m Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Murzynku gdzie ten domek? :placz: oby w programie kundel bury się poszczęściło i ktoś wypatrzył.. p.s Arko ten filmik dla waszego stowarzyszenia zrobię w weekend teraz mam mało czasu :shake: Quote
Recommended Posts