Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

desdemona napisał(a):
byc moze to wlasnie corunia chciala sie pozbyc pieska a narodziny dziecka byly ku temu pretekstem, wiec jest niewiele wiecej warta od swojego wlasnego ojca:(

Jak urodzi sie drugie dziecko to na tatusia/tescia przyjdzie kolej-nie bedzie miejsca w domu, tylko dom starców pozostanie....czy tak czy siak.

• Replies 852
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochani, pomoy! Zdjęcia i informacje o Murzynie ukażą się w "Kundlu burym" ale potzebny jest też krótki wzruszający tekst. Będzie czytany przez prowadzącą, więc nie moze byc zbyt poetycki, za to musi mieć sporo informacji, no i jak pisałam nie może być zbyt długi ze względu na ograniczony czas transmisji. Ktoś mógłby pomóc napisać? Właśnie próbuję sklecić parę zdań, ale idzie mi kamieniem.

Posted

Biedactwo :placz: ech...jak tak można, szkoda słów :shake: . Jakbym miała warunki i mój psiak nie był by tak żywiołowy to bym wzięła Murzynka taki śliczny i te oczka...3mam kciuki za nowy domek.

Posted

Cośtam napisalam i wysłałam do tamb. Nie wiem czy zdązyłam, czy już nie poszła, bo potem nie będzie mieć internetu przez tydzień. Tak więc Murzynek będzie miał prezentację w "Kundlu..." albo wkróce albo za tydzień właśnie. Już jeden skierniewicki psiak znalazł cudowny dom dzięki temu programowi - wierzę, że i teraz tak będzie!

Posted

[quote name='ewelinka_m']:oops: naprawdę cieszę, się, ze podoba się w razie czego jeśli jeszcze będzie potrzebna taka forma ogłoszeń w każdej chwili mogę pomóc

To ja na gorąco, poki co, łapię za slowo;)

:Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose:

Prosze o filmik dla Fałdki:placz: tez ze skierniewickiego schroniska:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6719371#post6719371

I nastepny-taką prezentacje-skierniewickiego schroniska, prosba o dary itp, tu jest:placz: :
http://www.arka.strefa.pl/Skierniewice/Skierniewickie-schronisko.html

A jakies piosenki,Julka, tez jeszcze mam;)

Posted

[quote name='ARKA']To ja na gorąco, poki co, łapię za slowo;)

:Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose:

Prosze o filmik dla Fałdki:placz: tez ze skierniewickiego schroniska:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6719371#post6719371

I nastepny-taką prezentacje-skierniewickiego schroniska, prosba o dary itp, tu jest:placz: :
http://www.arka.strefa.pl/Skierniewice/Skierniewickie-schronisko.html

A jakies piosenki,Julka, tez jeszcze mam;)
trzymam kciuki za występ staruszka, w ostatnim odcinku był Bazyl pies z jędrzejowa wiem, że telefonów bylo dużo
także i jemu musi się uddac, wierze w to bardzo

Arko co do filmików, wczytam się dziś w ich historię i coś wykombinuję ;)

Posted

ARKA napisał(a):
Jak urodzi sie drugie dziecko to na tatusia/tescia przyjdzie kolej-nie bedzie miejsca w domu, tylko dom starców pozostanie....czy tak czy siak.
tak tez moze byc, niestety. ale takich ludzi sie nie zaluje.

Posted

Bardzo wzruszające teksty :(
Boże, już bym brała, gdyby nie to, że zapsiona jestem dokumentnie.
Mam słabość do starych, brzydkich, chorych...
I porównuję go z moim Misiem. On jest taki bezbronny w tej starości, tak bardzo mi ufa, że nawet, gdy wypluje tabletkę i ja go biorę do siebie, żeby mu ją "zaaplikować", to trzęsie się jak galareta, ale słucha jak może...tymi głuchymi uszętami i stara się ją posłusznie połknąć :( A że ząbków mało, to się nauczył jęzorem manipulować i z boleściwą miną niechcący wypluwa te tabletki ;)
Staruszkowi na prawdę niewiele potrzeba do szczęścia - akceptacji, przytulenia, miseczki i własnego kątka. Za wszytko będzie wdzięczny.
Murzynek MUSI znaleźć swój kątek!

Posted

[quote name='Czarodziejka']
bardzo mi ufa, że nawet, gdy wypluje tabletkę i ja go biorę do siebie, żeby mu ją "zaaplikować", to trzęsie się jak galareta, ale słucha jak może...tymi głuchymi uszętami i stara się ją posłusznie połknąć :( A że ząbków mało, to się nauczył jęzorem manipulować i z boleściwą miną niechcący wypluwa te tabletki ;)

staruszki nie tylko ciepłdego kąta potrzebują lecz często i gęsto diagnostyki i celowanego leczenia, oczywiście jedno w połączeniu z drugim:p

co do tabletek, to proszę Cię........rozdrabnia się na proszek i owija w coś smakowitego:roll::roll::roll:

Posted

Nie zawsze owijanie w coś smacznego przynosi rezultaty, mam sunie na tymczasie i za nic niczego w czym tabletka była nie tkneła, trzeba podstępu :diabloti: No ale może na tego psiaka podziała, warto sprobować :roll:

Posted

[quote name='Herspri']Nie zawsze owijanie w coś smacznego przynosi rezultaty, mam sunie na tymczasie i za nic niczego w czym tabletka była nie tkneła, trzeba podstępu :diabloti: No ale może na tego psiaka podziała, warto sprobować :roll:
Moje tez. Jesli wezmą a poczuja, to wypluwanko odchodzi;)
Ja mam dwa sposoby, ktore sie sprawdzaja. Jeden to 'co tygrysy lubią' najbardziej" a drugi skuteczny:evil_lol:

Trzy kawalki miesa, jeden z nich taki cieniutko, dlugi ukrojony. W niego zawijam tabletke i na dloni ukladam wszystkie trzy. Z tym,ze nieduze kawalki aby pies nie musial gryzc tylko połknąl. Pierwszy ten z lekarstwem-pies lapie- i nawet jakby chcial wypluc to chec zjedzenia nastepnych, natychmiast, zaraz, nie pozwalala mu wypluc pierwszego tylko przełknąc szybko i zlapac nastepne;)
No a drugi tradycyjny sposob, wlozenie gleboko w gardlo, ze pies nawet nie wie,ze cos tam jest niedobrego i automatycznie musi przełkąc.
Z tym,ze trzeba sie poprzygladac czy tez poprosic aby wet pokazal dokladnie jak to sie wklada itd.
Ale psy to 'mały pikuś' z kotami to jest 'jazda';)