ARKA Posted September 26, 2007 Author Posted September 26, 2007 :shake: nie, jutro do nich znow zadzwonie:shake: Quote
natija Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Murzynku wciaz o Tobie pamietamy,hopsaj do gory... Quote
Lemoniada Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 W kulki sobie chyba lecą:placz: Przynajmniej w "Kundlu" powinien się dziś ukazać, to jego nadzieja... Quote
natija Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 jejku on juz taki staruszek dla niego kazda chwila jest wazna,a oni zamiast jak najszybciej dzialac to maja czas:(szkoda....:( Quote
ewelinka_m Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Lemoniada napisał(a):W kulki sobie chyba lecą:placz: Przynajmniej w "Kundlu" powinien się dziś ukazać, to jego nadzieja... Lemoniado kundel ukazuje się w czwartki :cool1: Quote
natija Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 no to trzymam kciuki,zeby jutro sie ukazal:) Quote
Lemoniada Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 ewelinka_m napisał(a):Lemoniado kundel ukazuje się w czwartki :cool1: Prawda!:ices_bla: Wim o tym, ale nie wiem czemu zdawało mi się przez moment, że dziś jest czwartek? Mniejsza z tym. Jeszcze do jutra świat nie będzie wiedział o Murzynku...:( Quote
natija Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 i jak ukazal sie Murzynek w kundlu?? mam nadzieje ze tak :) Quote
ARKA Posted September 27, 2007 Author Posted September 27, 2007 :shake: dziennikarka, ktora przygotowal tekst o Murzynku jest na zwolnieniu lekarskim. Powiedzieli mi, ze Murzynek napewno bedzie w Fakcie. No ale musimy czekac az wroci do zdrowia. Czekamy!:p Quote
Czarodziejka Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Czasem przeglądam Fakt i tam czasem są fotki bezdomnych psiakówe proszących o dom. Ciekawe, czy ze skutkiem...? Quote
ARKA Posted September 27, 2007 Author Posted September 27, 2007 Czarodziejka napisał(a):Czasem przeglądam Fakt i tam czasem są fotki bezdomnych psiakówe proszących o dom. Ciekawe, czy ze skutkiem...? Twierdzą,ze duzym. Quote
Czarodziejka Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 No to i nasz Murzyn musi znaleźć amatora! Quote
desdemona Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 w koncu Fakt czytaja ludzie w calej Polsce. dlatego tez jest wiecej osob wrazliwych na los tych biednych psiakow. Quote
LittleMy Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 z taka historia to mu sie musi udac ! Quote
marola Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Miałam problemy osobiste, śledziłam wątek Murzynka sporadycznie. Ale ciagle o nim pamietam. Teraz wracam na dogo, a biedaczek ciągle w schronie. Serce mi się kraja.Miałam zbrać Moruska od iwop, ale komplikacje losowe mi nie pozwoliły. Potem cioteczki nie chciały mi go oddać. Teraz Moruś znalazł cudowny domek i już się o niego nie martwię. Ale Murzynek "leży" mi bardzo na sercu. Niestety moja autualna sytuacja jeszcze nie pozwala mi na wzięcie następnego pieska (mam już 3 + czwarty na coś w rodzaju pobytu dziennego).Mogę tylko kibicować i wspierać podnosząc. Quote
ARKA Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 desdemona napisał(a):w koncu Fakt czytaja ludzie w calej Polsce. dlatego tez jest wiecej osob wrazliwych na los tych biednych psiakow. :roll: zastanawiam sie czy nie uda mi sie namowic FAKT na stała wspołprace z skierniewickim schroniskiem. Tam sa tragiczne warunki bytowe dla zwierzat:placz: Coprawda juz troche bud jest nowych, juz psy prawie nie spią pod 'chmurka" ale nawet stare budy, w stanie dobrym, nie sa ocieplane:placz: Boksy betonowe, ciemne, male, po 4 psy w nich a boksy sa na dwa psy:shake::shake: :shake: Schronisko bylo na 30 psow a jest ich prawie 100:placz::placz::placz: Gdyby Fakt ruszyl z adopcjami psiakow ze Skierniewic, to przed zimą pozostalym byloby znacznie lepiej:placz: Remont i powiekszenie terenu juz prawie sfinalizowany jest ale..kiedy zaczna to robic?:placz::placz: I tak najpierw zaczna od remontu budynkow:placz:kuchnia, pomieszczenia kwarantanny itd a boksy dlugo beda jeszcze te same i na nowym terenie nie wiem kiedy rusza z nowymi boksami:placz: OGOLNA tragedia:placz: zaraz Wam tu wstawie pare zdjec... Quote
ARKA Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 W takim boksie sa po 4 psy a widac ze budy sa na dwa psiaki i wlasciwie nie da wstawic sie 4 bud-i tak psy maja tam malo miejsca, cztery. Teraz pan zaczal dla nas robic poczworne budy, poprostu bedą glebszę a waskie-nie da sie inaczej:placz: i tak jest problem z wstawieniem takiej budy do boksu-musi byc montowana, w całosc, juz w boksie. Quote
ARKA Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 Tak to wyglada. W takim boksie sa po 4 psiaki. Jest jeszcze czesc druga(dla chorych psow) ale tam jest troszke lepiej i trzecia czesc z malymi psami gdzie budy sa porozstawiane poprostu na tej czesci wydzielonej i to chyba w tej chwili najelepsza czesc dla psow-wszystkie juz prawie maja budy swoje a polowa nie miala,z 24-26 psiakow. Jeszcze sa psy 'poupychane" w budynku-niby to 'kwarantanna", zrujnowany budynek no i kuchnia gdzie jest teraz Murzynek;) Quote
desdemona Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 moze rzeczywiscie Fakt by tu pomogl. Quote
natija Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 az serce sciska jak sie widzi warunki,mam nadzije,ze sie uda i bedzie lepiej :) Quote
ARKA Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 natija napisał(a):az serce sciska jak sie widzi warunki,mam nadzije,ze sie uda i bedzie lepiej :) bez naszej pomocy, teraz, juz lepiej nie będzie:shake::shake::shake: Jesli ktos chcialby wspomoc zakup bud-to priorytet teraz przed zima to moze sie kontaktowac z p.Jadwigą, ktora "zarządza" zamawianiem i zakupem bud. Budy robi miejscowy pan i niestety rachunku nie wystawia, i w tym jest caly problem, dla tych co musza miec fakture:shake::shake::shake: Poniewaz cena bud jest 'konkurencyjna' wiec grono znajomych sie zrzuca i zamawiamy budy, placimy po wykonaniu. Coprawda pan 'zwęszył interes' i cos nam ceny zacząl podnosic ale i tak ciagle jest najtanszy. O ile pamietam ostatnio bral za podwojna bude 350zl, ale potwierdze to. Gdyby ktos chcial dorzuci sie do zakupu bud podwojnych i poczwornych czy tez pojedynczych to podam kontak do p.Jadwigi. Postaram sie o zdjecia tych bud. Quote
Czarodziejka Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Faktycznie ciasno :( A w przypadku dużych psów? Tez po 4 na podwójną budę? Quote
Recommended Posts