Gabi79 Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Tacy ludzie, którzy przywołują argument, że tyle dzieci potrzebuje pomocy, a Ty pomagasz psom, na milion procent nigdy nikomu nie pomogli. Całe życie słucham tego w wykonaniu mojego ojca. Ja zawsze odpowiadam - proszę bardzo, wykaż się, pomóż dzieciom, a ode mnie się od..... (wstaw co uważasz za odpowiednie). Przykro mi, że Rudzik wrócił kolejny raz. Oby do trzech razy sztuka. To prawda, tacy ludzie nigdy nikomu nie pomogli. Przypomina mi się to, co zawsze takim mądralom ("Dzieciom trzeba pomagać, a nie psom, które tylko srają i szczekają") mówi Mysza2, pyta ilu dzieciom ta osoba pomogła? Najczęściej odpowiedzi brak. Marysiu, pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za super dom dla Rudzika!!! Quote
Marysia R. Posted December 22, 2015 Author Posted December 22, 2015 W tym przypadku sytuacja była jeszcze bardziej "śmieszna" bo ta osoba nie zarzucała mi nawet, że pomagam psom zamiast dzieciom tylko podała fakt, że na świecie dzieci głodują, jako argument za tym, że moje wymagania adopcyjne są zbyt duże. Nie wiem co ma piernik do wiatraka ale widocznie coś ma ;) Tak czy inaczej nie ma co się nad tym sms-em zatrzymywać na dłużej, lepiej skupić się na szukaniu domu docelowego dla Rudaska :) Choć jak na razie idzie to jak po grudzie. Ale Rudek nie wygląda na specjalnie przejętego tym faktem ;) Quote
Nutusia Posted December 23, 2015 Posted December 23, 2015 Rudzielcu, bądź grzeczny pod nieobecność Marysi, pilnuj babińca, a może w nagrodę fajny domek się niebawem po Cię zgłosi ;) :) Quote
Marysia R. Posted December 23, 2015 Author Posted December 23, 2015 Otóż to, Nutusia dobrze prawi! ;) :) Quote
Nutusia Posted December 23, 2015 Posted December 23, 2015 Szczęśliwej podróży, Maryś i czekamy na Cię 29go! :) 1 Quote
Marysia R. Posted December 23, 2015 Author Posted December 23, 2015 Szczęśliwej podróży, Maryś i czekamy na Cię 29go! :) sie dokładam do tego co wyżej ! :) Dziękuję :) Quote
Marysia R. Posted December 24, 2015 Author Posted December 24, 2015 W wyjątkowym czasie Świąt Bożego Narodzenia chciałabym Wam wszystkim życzyć wiele radości, spokoju i miłości. Niech te Święta będą okazją do odpoczynku, refleksji i spędzenia czasu z najbliższymi w atmosferze radości z narodzenia Pana :) https://www.youtube....h?v=t23hYMFslVs Quote
Mattilu Posted December 25, 2015 Posted December 25, 2015 Wszystkiego najlepszego Marysiu! Niech Rudzik, Fasolka i przyszle tymczasy znajduja najlepsze domki na swiecie! Sciskamy serdecznie i liczymy na spotkanie :) Quote
malagos Posted December 30, 2015 Posted December 30, 2015 I co tam, Marynia już po podróżach? :) Quote
Marysia R. Posted December 31, 2015 Author Posted December 31, 2015 Tak, tak, już od 28. jestem w domu :) Psy bardzo się cieszyły, że wróciłam :) Quote
konfirm31 Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 I ja się cieszę razem z psami i Życzę Ci wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, a Rudzikowi i Fasolce - tych najlepszych domków, które cały czas, gdzieś tam na nie czekają :) Quote
Marysia R. Posted December 31, 2015 Author Posted December 31, 2015 Bardzo dziękujemy :) Ja również życzę wszystkim zaglądającym do Rudaska dużo zdrowia i optymizmu oraz wszystkiego najlepszego w nadchodzącym Nowym Roku :) Quote
Poker Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 wszystkim pieseczkom ,cioteczkom i wujkom z tego wątku oraz ich piesekom życzy Giga z opiekunami i resztą ferajny. Quote
Marysia R. Posted January 1, 2016 Author Posted January 1, 2016 Witajcie w Nowym Roku! :) Moje towarzystwo zniosło sylwestrowe strzały całkiem nieźle (choć było dość głośno bo strzelał w tym roku jeden z najbliższych sąsiadów). Pestka, która zawsze najbardziej bała się huku ma już zdecydowanie trochę przytępiony słuch i przestała się przejmować ;) Reszta moich też podchodzi do fajerwerków bez większej ekscytacji. Rudzik był zaniepokojony, strzygł uszami, starał się trzymać blisko mnie albo chował pod stół. Fasolka też była trochę przestraszona (ona chyba najbardziej ze wszystkich), trochę dyszała i nie odstępowała moich nóg. Ale kiedy wszystkie strzały ucichły wszyscy bez problemu i oporów wyszli się do ogrodu się przewietrzyć. Ogólnie rzecz biorąc, było ok :) Quote
Marysia R. Posted January 4, 2016 Author Posted January 4, 2016 Ale bajzel... Zniknęły wszystkie banerki i emotikony. Czasem mam wrażeni, że Administratora dogo bawi patrzenie, jak po każdej zmianie miotamy się jak nieprzytomne, próbując ogarnąć nową rzeczywistość :D Quote
Poker Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 16 minut temu, Marysia O. napisał: Ale bajzel... Zniknęły wszystkie banerki i emotikony. Czasem mam wrażeni, że Administratora dogo bawi patrzenie, jak po każdej zmianie miotamy się, jak Żyd po pustym sklepie próbując ogarnąć nową rzeczywistość :D Też mam takie wrażenie tylko wypowiedź na temat Żyda nie podoba mi się. Quote
Marysia R. Posted January 4, 2016 Author Posted January 4, 2016 To takie żartobliwe powiedzonko mojej babci, bez negatywnych podtekstów ale jeśli Cię razi to przepraszam, usunę. Quote
Poker Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 1 minutę temu, Marysia O. napisał: To takie żartobliwe powiedzonko mojej babci ale jeśli Cię razi to przepraszam, usunę. No właśnie, to są takie nieuświadamiane ksenofobiczne wypowiedzi na zasadzie żartu. Nie chodzi u urażenie mnie, chciałabym bardzo ,żebyś zrozumiała o co w tym chodzi. Tak samo jak się mówi ,że Cygan to czy tamto ,o innych narodowościach również. Quote
Mattilu Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! A przede wszystkim dobrych domkow dla Rudzika i Fasolki! Zajrzalam po tygodniu na dogo i niczego nie moge znalezc :( Quote
malagos Posted January 5, 2016 Posted January 5, 2016 To już prawie rok od założenia wątku Rudzikowi... Quote
DoPi Posted January 5, 2016 Posted January 5, 2016 no i mamy kolejny rok za sobą, oby w tym (i w następnych też oczywiście) wszystkie nasze zwierzaki tymczasowe znalazły swoje domy. Na czele z Rudzikiem i Fasolką :) Quote
Nutusia Posted January 5, 2016 Posted January 5, 2016 A ja się tym razem cieszę z rewolucji, bo wreszcie mogą się nowi forumowicze zalogować! :) Rudas - z nowym rokiem nowego domciu Ci życzę - tym razem TEGO! :D Quote
Recommended Posts