Jump to content
Dogomania

Rudzik (teraz Kuba) - młodzik spod balkonu MA DOM! Zamieszkał nad morzem :)

Recommended Posts

Posted

Tak bardzo mi przykro, Marysiu :(...

Może wydarzenie na fb - takie jak miała Czetka - by się przydało?

Ja nie mam konta, ale chętnie "wybazarkuję" jako zamiennik ogłoszenia jeśliby Kejciu lub Ziutka się zgodziły (oczywiście za "godną" cenę) ;)?

(Hmmm, to chyba nie było na fb tylko na jakimś innym portalu).

Posted

Dziękuję, że jesteście :) Mattilu pakiety na pewno się przydadzą, dziękuję :) Jolu chodzi Ci pewnie o album na profilu psygarnij? Wyślę do nich maila z prośbą o umieszczenie ogłoszenia Rudka, to można zrobić mailem. Dzięki temu profilowi na fb dom znalazła Pokrzywa więc może i Rudzikowi przyniesie szczęście. Aktywowałam na razie część starych ogłoszeń na OLX (nie wiem dlaczego nie skasowałam ich przez dwa miesiące, chyba miałam jakieś przeczucie), stopniowo aktywuję resztę.

Rudek ma się chyba dobrze, na szczęście nie widać po nim żeby bardzo tęsknił. Fasolka przestała go już uważać z wroga publicznego nr 1 więc może się rozluźnić ;) W nocy załadował się do łóżka i ledwo starczyło dla mnie miejsca ;)

Posted

Marychna, jak tak dalej pójdzie, będziesz się musiała przenieść do łóżka rodziców, bo to Twoje przywąskie jest ;) Z Ciebie dziewczę szczuplutkie, ale Fasolka i Rudek to egzemplarze... dobrze zbudowane ;)

Posted

Nie, nie gdybym pozwoliła wszystkim spać w łóżku to sama skończyłabym w którymś z psich posłań :D Normalnie śpię sama ;), moje psy nie są nauczone spania w łóżku. Ale ponieważ Fasolka nie ma zamiaru spać nigdzie indziej tylko w łóżku to nie bardzo ma inne wyjście. Rudek na szczęście po kilku nocach doszedł chyba do wniosku, że w jednym łóżku ze mną i Fasolą jest mu za ciasno i przeniósł się na posłanie na którym sypiał wcześniej, zanim trafił do p. Leszka. Więc zrobiło się trochę luźniej bo Fasolka na szczęście malutka i nie zajmuje dużo miejsca :)

Rudek na olx:

http://olx.pl/oferta/wymarzony-przyjaciel-szuka-domu-CID103-IDbdTxD.html

http://olx.pl/oferta/rudzik-miodzio-pies-CID103-IDaaJ9b.html

http://olx.pl/oferta/rudzik-miodzio-pies-CID103-IDaaJ9b.html

http://olx.pl/oferta/cudny-rudy-mieszaniec-jamnika-szuka-domu-bez-dzieci-CID103-IDbqvCX.html

http://olx.pl/oferta/radosny-przyjaciel-czlowieka-i-czujny-stroz-o-pieknym-rudym-futerku-CID103-ID9kN79.html

Posted

Ufff, to nie jest tak źle z Twoim miejscem do spania, Marysiu :).

Zastanawiam się, żę może jedno z ogłoszeń, powinno zawierać "lokowanie produktu" ;). Myślę, że warto zaznaczyć, że Rudzik, to wymarzony pies dla singla/singielki, bo faktycznie taki jest. Wesoły, aktywny, niekłopotliwy.  Tak jak Pokrzywa, Pomi, czy mała pręgowana sunia od Poker

Posted

Maryś mam nadzieję, że Rudzik znajdzie swoją stałą przystań już niedługo. Fajne chłopaki teraz są w cenie :)

No i muszę użyć specyfiku z krwawnika od Mazowszanki, bo znowu mnie "pokręciło" i ledwo chodzę. Nie mogę się rozłożyć, żeby mi dziecko psiarni nie wydało. :P

Posted

U nas po staremu. Myślę, że najlepiej można to podsumować cytując znaną piosenkę: Dużo nas, dużo nas... ;)

Zwierzaki mają się chyba nieźle, Fasolka coraz bardziej się rozkręca, Rudzik wrócił do starego trybu funkcjonowania :)

Niestety w sprawie jego adopcji zupełna cisza...

Posted

Konfirmie też się czasem zastanawiam.

Za to przed chwilą dostałam następującego sms-a: "Witam. Jak widze to nadal Rudzik jest do oddania. Gdyby Pani nie mniala takich wymagan to pieseknjuz dawno by mniał domek a tak to lepiej wziasc od sasiada pieska niz dostosowywac sie do waszych wymagan. Dzieci gloduja na swiecie,nie maja co jesc a tu takie wymagania by pieska wziasc. Dramat."

(Pisownia oryginalna).

Nie wiem kto go napisał, ale naszła mnie taka smutna refleksja - czy dożyjemy czasów w których ludzie przestaną traktować zwierzę jak wyjątkowo mało wartościowy przedmiot? :( Chciałam odpisać tej osobie z pytaniem jaki wpływ mają moje wymagania adopcyjne na sytuację głodujących dzieci ale nie będę wchodzić w bezsensowną dyskusję...

Posted

Tak mi się wydaje(może błędnie), że to napisała Pani u której byłam z wizytą PA.

Niestety, dla prawa(pomimo Ustawy o Ochronie Zwierząt, która też jest w tej kwestii niekonsekwentna , zwierzę jest rzeczą. Przedmiotem, czasem przydatnym, często - nie, ale jako przedmiot - nie czuje, nie cierpi, nie kocha. A "głodujące dzieci", to już koronny argument. Dzieciom pomagać - super( szczególnie, jak na tą pomoc "zasługują"  - są z naszej, katolickiej rodziny i są grzeczne), ale z przeproszeniem - psu, kotu? Wątpię, czy doczekam, że to się zmieni :(

• Upvote 1
Posted

Pewnie macie rację, też o niej pomyślałam.

Mattilu Rudzik i Fasolka mają się finansowo całkiem nieźle :) Fasolka ma sponsorów spoza dogo, którzy bardzo dbają, żeby była na plusie natomiast Rudzik ma na koncie 128zł które dostał po Pokrzywie i które jest na razie nie naruszone. W jego przypadku wydatki na ten moment to tylko karma, no i pod koniec grudnia kończy mu się szczepienie na wściekliznę. Jeszcze ew. wyróżnienia ogłoszeń. Ale na razie spokojnie dajemy radę :)

• Upvote 1
Posted

Tacy ludzie, którzy przywołują argument, że tyle dzieci potrzebuje pomocy, a Ty pomagasz psom, na milion procent nigdy nikomu nie pomogli.
Całe życie słucham tego w wykonaniu mojego ojca.
Ja zawsze odpowiadam - proszę bardzo, wykaż się, pomóż dzieciom, a ode mnie się od..... (wstaw co uważasz za odpowiednie).

Przykro mi, że Rudzik wrócił kolejny raz. Oby do trzech razy sztuka.

Posted

No, takiej pańci należy zadać pytanie. Kogo zabrał na Arkę Noe na polecenie Pana Boga? zwierzęta, bo nie maja w sobie nienawiści, bo polują kiedy są głodne, bo dbają o swoje dzieci, a nie wyrzucają w reklamówce na wysypisko itd. 

Masz jednak rację Marysiu, szkoda wdawać się w dyskusję.

• Upvote 1
  • 2 weeks later...