Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wieści powiadasz? No szczerze mówiąc żadnych specjalnie nowych wieści nie ma. Rudzik żyje sobie spokojnie z dnia na dzień, bez wzlotów i upadków ;) Ma apetyt, jest wesoły i kocha kotki :) Teraz kiedy zrobiło się tak ciepło i drzwi tarasowe są przeważnie otwarte 90% czasu spędza w ogrodzie - patroluje przez płot kury sąsiada, owczarka środkowoazjatyckiego sąsiadki, trochę sobie poszczeka z psami trzecich sąsiadów przez płot, wyleguje się na słońcu albo na tarasie. Ot, beztroskie, spokojne życie małego pieska ;)

Konfirm, dziękujemy za kciuki :)

Posted

Moje peonie jeszcze w mocno zaciśniętych pączkach. Oby tylko zdążyły zakwitnąć. Bo jeden krzaczek został wczoraj mocno podkopany :( A irysy ostały się słownie TRZY, z czego dwa złamane trafiły do wazonu. Właściwie w naszym ogrodzie powinny być tylko ciernie, mirabelki i pokrzywy!

Posted

Ciernie? pokrzywy? nie bądź okrutna dla piesków. Poranią się i poparzą biedactwa ;).  Ze spacerku nad Narwią, wracałam "na skróty" - okazało się, że przez dorodne pokrzywy. Najbardziej, Lerki mi było żal (Bliss ma gęste, długie futro) - chociaż sama byłam w krótkich spodniach. Sobie wmówiłam, że to....terapia antyreumatyczna :D

Posted

Może Marysia ma duży ogród, to łatwiej uchować roślinki.

Moje skrzynie się sprawdzają, mam kilka rodzajów ziół, 5 krzaków pomidorów i 5 ogórków z bazarku Norel, jakieś ciekawskie mają być :)

Posted

ehh a ja nie mam nawet balkonu co tu mówić o ogrodzie :D ale jak już panowie położą płytki - balkon osiatkujemy - wsadzimy coś żeby rosło to też się pochwalę a co! :-)

Posted

To fakt, mam wiklinowe płotki ograniczające grządki a poza tym moje psy nie są z gatunku tych bardzo niszczycielskich jeśli chodzi o ogród ;) Jagoda troch kopie ale głównie na trawniku tak bardziej z tyłu domu no i ma strasznie głęboki system tuneli pod tarasem. Ale tam może sobie kopać do woli :)

Co prawda ostatnio Borówka przegryzła łodygę fioletowego Clamatisa bo myślała, że to patyczek (!), myślałam, że ją zamorduję ;) Ale tak poza tym to raczej oszczędzają roślinki.

Wieści tymczasowe Rudzikowe jakieś takie... głośne som! ;)

A mi szło o informacyjkę ew.-domkową... ;)

Informacja domkowa będzie raczej dopiero po sobocie bo na razie niewiele więcej wiem :)

Posted

To fakt, mam wiklinowe płotki ograniczające grządki a poza tym moje psy nie są z gatunku tych bardzo niszczycielskich jeśli chodzi o ogród ;) Jagoda troch kopie ale głównie na trawniku tak bardziej z tyłu domu no i ma strasznie głęboki system tuneli pod tarasem. Ale tam może sobie kopać do woli :)

Co prawda ostatnio Borówka przegryzła łodygę fioletowego Clamatisa bo myślała, że to patyczek (!), myślałam, że ją zamorduję ;) Ale tak poza tym to raczej oszczędzają roślinki.

Informacja domkowa będzie raczej dopiero po sobocie bo na razie niewiele więcej wiem :)

Ojej, to tak będziem tylko czekać i czekać, i czekać, i już...? ;)

Posted

Dziewczyny przepraszam ale nie miałam chwili, żeby zrobić jakieś zdjęcia a do tego wszystkiego wczoraj cały dzień nie mogłam wejść na dogo (ale chyba nie tylko ja). Ale jakoś dotrwałyście bo wizyta już dzisiaj ;) Pani już potwierdziła, jedziemy z Rudasem między 16 a 17 :) Kciuki mile widziane :)

Posted

(Nie) dziękuję :)

Pani coś wypadło i przesunęła wizytę na godzinę 20.

Bym powiedziała, że może wypadł jej... upał. ;)

A wieczorkiem chłodniej będzie.

Kciukam ogromnie! :)