ewkar Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Kiedyś była sprawa, bardzo głośna, kiedy chłopak zmusił swojego młodszego brata do dręczenia kotki i wrzucił film na YouTube.Kotka była w DT, ale sąd nakazał jej zwrot do domu tych oprawców.Cóż, kiedy kotka uciekła z DT.Czytajcie między wierszami. Quote
Murka Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 A ja mam dla Was niespodziankę... :) http://youtu.be/wiBbvAF2jQ8 Filmik krótki, bo nie nastawiałam się dzisiaj na fotki (sypie śniegiem co chwilę), ale miałam aparat przy boksach i nie mogłam się powstrzymać :) Jeszcze parę fotek zaraz będzie. 3 Quote
Bogusik Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Wspaniały,radosny Ergo :) I nawet już wie do czego służy piłeczka :) Quote
Murka Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 A tu są smaczki w pudełeczku :) A tu się akurat zamieć zrobiła Quote
EVA2406 Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Cudny, uśmiechnięty pycholek:). Niesamowite, że ten pies tak szybko odzyskał radość życia i tak bardzo ufa człowiekowi. Zapraszam na bazarek z kalendarzami na bardzo pilne trzy operacje psów - ofiar sylwestrowej zabawy :( http://www.dogomania.com/forum/topic/144835-kalendarze-z-psami-i-kotami-na-znajdki-do-1501-godz2200/ Quote
terra Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Oj, coś mi się oczy mokre zrobiły po filmiku. Erguś się śmieje! :) 1 Quote
Murka Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Mówiłam o tym AgaG przez telefon, ale napiszę jeszcze tutaj: zdjęłam Ergo szelki, aby mu nie przeszkadzały i żeby się nie zniszczyły (psy często po czasie lubią nad nimi "pracować). Będę mogła je przekazać ew. DSowi. Podobnie z obróżką. Ergo ma teraz na sobie naszą obróżkę półzaciskową, która jest luźna, nie uwiera go, a w razie czego można zapiąć smycz i się z niej nie wysmyknie. 1 Quote
ewkar Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Poryczałam się.Taki fajny pies, tyle w nim radości życia, a taki wiódł marny żywot.Jak sobie pomyślę, że dzisiaj już mogłoby go nie być, to aż mi słabo.Jejku, nie wiem jak już mam dziękować wszystkim, którzy przyczynili się do uratowania takiego super psa.On tak się pięknie otwiera, taki jest wesoły, bryka na tych swoich długich nóżkach, no szczeniak po prostu, a nie pies po przejściach. Quote
mar.gajko Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 On ma młode zęby strasznie, nie jak 8 lat i złe żarcie. Piękny, wesoły. Cudo. Quote
Grażyna49 Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 I te oczy.Oczy wpatrzone w człowieka. To jest cudne. Quote
agat21 Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 A ja mam dla Was niespodziankę... :) http://youtu.be/wiBbvAF2jQ8 Filmik krótki, bo nie nastawiałam się dzisiaj na fotki (sypie śniegiem co chwilę), ale miałam aparat przy boksach i nie mogłam się powstrzymać :) Jeszcze parę fotek zaraz będzie. Ale radosna mordeczka! :) tak się cieszę, że już może się bawić, cieszyć życiem przy boku dobrego człowieka :) Quote
AgaG Posted January 4, 2015 Author Posted January 4, 2015 Teraz kiedy widać wokół znieczulicę taka postawa ludzi budzi największy podziw i uznanie. Ile lepszy byłby świat, gdyby takich ludzi było więcej. Aga, wielki szacun i oby udało się przykładnie ukarać tych oprawców, a piesek szybko zapomniał okropne przeżycia i znalazł dobry domek. Rozumiem, że do sprawy nie będzie mógł być wyadoptowany, bo będzie dowodem w sprawie? Nie chciałabym tu jakoś za wielu innych tematów na wątku poruszać. Ale tak, masz rację, ten mały pobity kundelek nie będzie mógł pójść teraz od razu do adopcji. Chyba że jeszcze na etapie przedwstępnym właściciele zmienią zdanie i podpiszą zrzeczenie, w innej sytuacji dopiero po sprawie sadowej i wyroku. Quote
AgaG Posted January 4, 2015 Author Posted January 4, 2015 A ja mam dla Was niespodziankę... :) http://youtu.be/wiBbvAF2jQ8 Filmik krótki, bo nie nastawiałam się dzisiaj na fotki (sypie śniegiem co chwilę), ale miałam aparat przy boksach i nie mogłam się powstrzymać :) Jeszcze parę fotek zaraz będzie. Jak ja kocham takie niespodzianki!! dopiero teraz obejrzałam i filmik i zdjęcia. Bardzo się cieszę Murko i z całego serca dziękuję, :)buziak wielki i miziaj go ode mnie też. Quote
AgaG Posted January 4, 2015 Author Posted January 4, 2015 A tu prosi o smaczki zapewne? Mądry chlopak :) Uroczy Quote
agat21 Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 No i też płaczę ze szczęścia. Nie śmiałam marzyć, że Ergo tak szybko przejdzie metamorfozę. A tu taki cud :) Nie ten sam pies.. Murko, Wasze miejsce na ziemi to raj prawdziwy :) Quote
Selenga Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Zapraszam na facebooka na bazarek - nieoceniona cancer43 udostępniła swój:https://www.facebook.com/events/592371210815144/?fref=ts Quote
ewkar Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Aga.G, nieustające, mocne kciuki za kundelka, aby to był dla niego już koniec koszmaru. Co do wieku Ergo, faktycznie ząbki ma ładne.Mnie się też wydaje, że cztery lata temu, kiedy go widziałam, nie był taki duży, to znaczy taki wysoki.Ciekawa jestem, co powie wet na temat jego wieku. 1 Quote
agat21 Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Aga, daj znać, jak sprawa z kundelkiem. Pojechał ktoś z Tobą? Quote
terra Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Tak sobie myślę, że jak on taka tabula rasa, to żeby nie wpadł na pomysł samoobsługi ;) Mureczko trzymaj rękę na pulsie, lepiej uczyć niż oduczać. Quote
wellington Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Napisze moze w tym miejscu w nadzieji ze moze ktos z uzytkownikow bedzie mogl sluzyc dobra rada albo ze admin albo mod zauwazy (napisalam juz do moda 28.grudnia) . AgaG ma gigantyczne problemy z wejsciem na dogo - zabiera jej to zupelnie niepotrzebnie duzo cennego czasu , ktorego ona naprawde nie ma . Przy kazdej probie wpisu wyswietla kilkadziesiąt razy ze że strona niedostępna ! Wklejam relacje AgiG : co sekundę mam taki napis gdy korzystam z dogo: Połączenie zostało zresetowane Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony. Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut. Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe. Jeśli ten komputer jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem. Korzytsam z moziili jako z przegladarki, nigdy ie miałam problemów. Teraz tracę 100 razy wie,cej czasu na napsianie czegokolwiek czy edycję, Nawet czytac nie moge bez roz lacznia. Kiedy to się skończy??? czy tylko ja mam tak gigantyczne problemy??? Quote
ewkar Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Coś faktycznie musi być nie tak, bo ja nie mam problemów, wchodzę szybciutko, mogę edytować, ale ani pisać, ani czytać pw już nie.Też korzystam z Mozilli. Quote
Recommended Posts