Jump to content
Dogomania

Gwiazda śliczna dziewczynka już wesoła w swoim wymarzonym domku!!! Warto pomagać!!! dziękujemy wszystkim za pomoc!!!

Recommended Posts

Posted

Po wpuszczeniu do pomieszczenia Gwiazdka zamiast miękkiego posłanka wybrała betonową podłogę w kotłowni, chyba było jej gorąco po podróży ;)

zdj%25C4%2599cie%25204-12.JPG

zdj%25C4%2599cie%25201-17.JPG

Mam jeszcze dwie fotki z samochodu ale to Nutusia i kejciu muszą wyrazić zgodę na publikację ich wizerunków ;)

Posted

Tyle emocji za całą czwórką, że ho ho , a odpocząć można wszędzie  :)

Gwiazdka jest chyba wielkości Krabika? No, można powiedzieć, że ma chłopak gust.

Fajna sunia. 

Posted

Cudna relacja.

Jesteście kochane,że po takim męczącym dniu dałyście radę wstawić zdjęcia i opis.

Myślałam,że Gwiazdeczka jest wyższa.

Śliczną ma mordeczkę.Nie wydaje mi się ,żeby była bardzo "zatłuszczona".

Na tym zdjęciu co jest pochylona do picia wody wyraźnie widać "kosteczki" a nie wałki tłuszczu.

Krabik zakochany....też fajna wiadomość,tylko chyba trzeba uważać bo oboje jeszcze są płodni.

Najważniejsze,że cała czwórka jest pozytywnie nastawiona i przynajmniej na zdjęciach nie widać agresji .

Posted

Gwiazdenko

sciskuniam

ale cudne  ale cudne pisaczki

radośnie wolne

ida klrocza i biedgaja

ku lepszemu zyciu

dziekuje janiolom

dziekujemyyyy serce6.gif

sciskamy kciuki  całunki czas

Posted

Gwiazdeczkę trzeba wysterylizować ale wszystko w odpowiednim czasie będzie.Jest ślicznym psem,gdyby zadbać o sierść to cudo.Fajnie,że wszystkie psiaki jakoś się dogadały i nie było spięć.Jeżeli idą ogłoszenia to koniecznie trzeba zmienić kontakt na papryka.

Posted

Oczywiście,masz rację Anulko.

Wszystko w swoim czasie,niech się oswoi z wolnością,niech ją lekarz obejrzy,niech troszkę futerka straci.

Ja miałam już 3 nowofundlandy , więc wiem jakie siaty kudełków się wyczesuje z takiego psiaka.

Posted

Ale super wiadomość,utrzymuje czystość bardzo istotna wiadomość i kocha dzieci.Gwiazdeczka powinna nie trafić do budy,to nie jest pies,który potrafi żyć w samotności raczej.Sądzę,że będzie najwierniejszym psiakiem.Jeżeli ktoś zaadoptuje Gwiazdkę,będzie wielkim szczęściarzem.

Papryka,mam pytanie,jak mam się z Tobą rozliczyć za karmę,ile będzie kosztowało mniej więcej wyżywienie Gwiazdeczki? Kiedy ma nastąpić przelew,czy z dołu,czy z góry za dany miesiąc.Bardzo proszę,jeżeli będą wydatki związane z wetem o umieszczanie faktur na wątku tak aby dla wszystkich była sprawa finansowa jasna.Proszę o namiary do przelewu.

Z filmiku wynika,że Gwiazdka chętnie by popędziła do domu,takie odniosłam wrażenie.No a Torunia,fakt jest bardzo podobna do Gwiazdeczki,zresztą oba psiaki są prześliczne.

Posted

Doniesiono wczoraj z hoteliku, że Gwiazduchna utrzymuje pięknie czystość i jest super do... dzieci! :) Znakiem tego usynowiła Paprykowego Synka (1,5 roczku) :)

Super wiadomość.

Wszystkie moje niufki kochały dzieci.

Pierwsza w wieku 3 miesięcy do rzeki wskoczyła widząc pluszczące się dzieciaki.

Mąż w ubraniu za nią wskoczył bo obawiał się żeby dzieci nie przestraszyły się psa pływającego w koło.

Najbardziej dzieci kochała Tora.Ponieważ w mojej najbliższej rodzinie nie ma malutkich dzieci,święto było jak ktoś ze znajomych z maluchem przyjechał.

Wyczuła ,że w samochodzie jest dziecko nawet jak maluch spał bez ruchu.Nie odstępowała wtedy samochodu dokąd malucha się nie wyciągnęło

Wtedy już nic nie było ważne,ani smaczki ani głaski,wpatrzona w malucha siedziała jak zamurowana.

Obawa tylko była przy maluchu,że przechodząc może ogonem machnąć i dziecko na podłodze ląduje..

Jeśli pies/suka ma ten gen miłości do dzieci to są najlepszymi opiekunami, wspaniałymi  przyjaciółmi.

Super,bardzo się cieszę,że taka okazuje się Gwiazdeczka.

Posted

Anula - Papryka z pewnością szczegółowo odpowie na Twoje pytania, ale poprosimy o chwilę cierpliwości, bo nieoczekiwanie pojawiły się inne, osobiste priorytety teraz, a w dodatku Dziewczyna została na chwilę sama z piesami - w dodatku 4 nowymi...

Posted

Anula - Papryka z pewnością szczegółowo odpowie na Twoje pytania, ale poprosimy o chwilę cierpliwości, bo nieoczekiwanie pojawiły się inne, osobiste priorytety teraz, a w dodatku Dziewczyna została na chwilę sama z piesami - w dodatku 4 nowymi...

Oczywiście na spokojnie papryczka odpowie na moje pytania.Ja zadając je chciałam być w porządku bo Gwiazdeczka od wczoraj jest w Hoteliku a przecież musi coś jeść.

Posted

Anula worek karmy poprosimy na razie 15 kg, najlepiej zamówcie na nasz adres, moze być ta bosha - my będziemy wymiennie karmić Gwiazdkę gotowanym i karmą, mój TZ miał wczoraj kolizję drogowa i został w szpitalu na obserwacji więc nie dalam rady juz porobic fotek i wejsc na watek... Gwiazdka w kontakcie z nami i dziećmi suuuuuperowo, z naszymi psami - jeden moment był sprawdzający, musimy za dnia zobaczyc jak sie dogadują, wczoraj wrocilam ze szpitala bylo ciemno i nie chcialam ryzykowac i tak juz mialam fulll emocji... czystosc zachowuje, dzisiaj rano luzem byla puszczona na sikansko i kupe i dziewucha pilnuje sie:))) sama zawolan biegnie prosto do domku:) w nocy nie narobila w domu, wypuszczona elegancko zalatwila potzreby na dworku:) a jak sie rozbiega to jak szczeniak:) biega aż tylko te uszyska jej podskakuja:) dostala kosc podwedzana dzisiaj z rana - zobaczymy czy pochrup[ie bo chyba nie bardzo wiedziala co to jest:) a tuli sie strasznie:)

Posted

Papryczko,bardzo proszę,zamów karmę Ty a ja zaraz przeleję Tobie pieniążki.Zorientuj się mniej więcej ile kosztuje gotowane jedzonko i podaj koszt jego to też otrzymasz zwrot kasy,ponieważ tak się umówiliśmy,że Gwiazdka ma u Ciebie dach nad głową za karmę i weta.

Tak mi przykro,że masz osobiste kłopoty,oby się TZ nic poważnego nie stało i szybko wrócił do zdrowia,do domku.Trzymam kciuki za TZ.

Posted

Dziewczyny /Anula i Papryczka/można zamówić Boscha http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/my_friend/31885

i dodatkowo smaczki ciasteczka http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/bosch/207640

5 kg za 49,80 Nasze psy /moja CTR-ka i siostry podhalanka /uwielbiają te ciasteczka.

Prz zamówieniu na kwotę minimum 99 PLN dostawa jest gratis.

Ciasteczka też się przydadzą jako nagródki przy ćwiczeniach.

Jeśli chodzi o gotowane to dosyć trudno wyliczyć,ale może Papryczka zsumuje jeden dzień i podzieli przez ilość psów.

Właściwie sprawiedliwej by było przez wagę posiłku,bo przecież Gwiazdeczka zje co najmniej 2x tyle co Pianka.

Anula,może jak Papryczka ogarnie domowe sprawy związane z wypadkiem /szybkiego powrotu do zdrowia życzę p.Pawłowi/

To na spokojnie wszystko wyliczy.

Posted

Papryczko, trzymam kciuki za zdrowie męża i dobre fluidy przesyłam. Dzielna dziewczyna jesteś - cmok, cmok :) i żałuję, że nie miałam okazji Ciebie poznać :). Ale - może kiedyś :)