Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 573
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ulvhedinn']CZERWONY ALARM!!!!!!

Pani, która dała DT PAjąkowi nagle skomplikowała się sytuacja. Pająk ma czas max do poniedziałku- w tym terminie musimy go zabrać i gdzieś umieścić!!!!

Ja go nie mam gdzie zabrać-mam już zajęte miejsce (Rudzia, kot), nie wiem co robić, ratunku:placz:

Wcześniej DT deklarował się naczas nieokreślony, włącznie dożywociem, a tu nagle taka niespodzianka:shake:

[SIZE="3"]PILNIE POTRZEBNA POMOC!!! :eek2: :eek2: :eek2: :eek2:

[SIZE="3"]On czeka na ratunek - ma czas do poniedziałku :-( :-( :-(

Posted

No co. Nie wiem, jak zniosę 5 psów w małym mieszkaniu....

Teraz jeśli możecie- proszę o pomoc finansową na diagnostyke i ew. leczenie Pajączka!!!!!

I nadal rozpaczliwie szukamy dla niego domku!!!!!! :placz:

Edit:
Udało mi się dodzwonić. Biegunka jak na razie opanowana. Pajak jest energiczny chociaż nerwowy...
Czas udało się przedłużyć do środy, więc mamy o dwa dni więcej!!!!

Posted

Nie wiem, jak zniosę 5 psów w małym mieszkaniu....

ulv, a który to piaty? coś przeoczyłam (tempo, w jakim chodzi dogo doprowadza mnie do szału...)? Aksa, Pałek, Rudka i ...?

Posted

Chciałabym wyjaśnić, że Pani Ewa to wspaniała kobieta i jeżeli prosi o zabranie Pajączka, to musi mieć bardzo poważnie uzasadnione powody:shake:..nie chcę kłótni na dogo, ale to nie fair oceniać kogoś tak surowo, kto od 2 tygodni zajmuje się chorym psiakiem/bezpłatnie/, karmi, leczy, dogląda i mocno przejmuje się jego losem. Wiele psów przetrzymywałam u Pani Ewy i taka sytuacja/alarmowa/ jest po raz pierwszy ...widać Pani Ewa ma nóż na gardle:roll:.
A co do mojej wyłączonej komórki, to chcę wyjaśnić, że jest to komórka prywatna, a nie dogo, nie zawsze mogę, albo chcę odebrać.

Posted

i jeszcze jedno, bardzo mi zależy na dobrych stosunkach z Panią Ewą, bo na pewno będę jeszcze często korzystała z jej pomocy...i dlatego proszę o powstrzymać się od niepotrzebnych komentarzy dla dobra nas wszystkich, a szczególnie psów.

Posted

[quote name='Kam']ulv, a który to piaty? coś przeoczyłam (tempo, w jakim chodzi dogo doprowadza mnie do szału...)? Aksa, Pałek, Rudka i ...?

Od dzisiaj z Magdą mieszka Aga(Visenna) czyli doszedł Gut ;)

Posted

Beato, jak na razie komantarze są wyjątkowo jak na dogo delikatne;) Mnie dziwi trochę rozbierzność Twojej "paniki" i spokoju P. Ewy...

Ale mniejsza z tym. Pająka tak czy siak zabieram we środę, choć byłabym przeszczęśliwa, gdyby miał zapewnione coś wiecej niż kąt u mnie w kuchni (tyle mogę mu dać).

Piąty, a na razie czwarty jest Gucio, bo zamieszkała z nami Aga Visenna ze zwierzyńcem, co daje 2 osoby, 4 psy, kota,królika, szczura, "morświnkę" i 2 gołębie w nie za wielkim mieszkaniu...

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Beato, jak na razie komantarze są wyjątkowo jak na dogo delikatne;) Mnie dziwi trochę rozbierzność Twojej "paniki" i spokoju P. Ewy...

Ale mniejsza z tym. Pająka tak czy siak zabieram we środę, choć byłabym przeszczęśliwa, gdyby miał zapewnione coś wiecej niż kąt u mnie w kuchni (tyle mogę mu dać).

Piąty, a na razie czwarty jest Gucio, bo zamieszkała z nami Aga Visenna ze zwierzyńcem, co daje 2 osoby, 4 psy, kota,królika, szczura, "morświnkę" i 2 gołębie w nie za wielkim mieszkaniu...

rozbieżność mojej Paniki i spokoju Pani Ewy? mam smsy nadal w komórce od Pani Ewy, mogę Ci je pokazać, zobaczysz wtedy "rozbieżność"..dostałam niezłą lekcję :shake:za chęć pomocy, no cóż wyciągnę wnioski na przyszłość. Skoro tak, to a takim razie już się nie wtrącam, a jak dostanę kolejne smsy z prośbą o zabranie psa ...odeślę do Ciebie.

Posted

Może się przestań obrażać?;) Chyba rozumiesz że po wcześniejszych deklaracjach jestem rozżalona?
Zresztą w tej chwili powienien się liczyć tylko i wyłącznie pies i jego życie, a nie nasze (czy nie nasze) animozje:shake:

P.S. Jest strasznie śmieszna rzecz notabebe- kiedy komórka nie chce mi łączyć z jakąś osobą, muszę się zamknąć w łazience i wtedy działa.... :roll:

Posted

Beata podczas odbioru starutkiej jamniczki z naszego Schroniska zobaczyła Pająka.Ten chory, straszliwie nieszczęśliwy pies, sprawiający wrażenie wegetacji na pograniczu życia i śmierci wszczepił jej się głęboko w pamięć. Zadeklarowała pomoc w postaci Domu Tymczasowego u p.Ewy.Zadałam kilka pytań - min. jakie pies miałby warunki do życia i czy to przypadkiem nie jest prywatny Azyl.Beata obruszyła się i obraziła - co widać jest chyba nieodzowną częścią jej dumnej natury :roll: Poniękąd z chęci zemsty za moje 'wścibstwo' :lol: nie wyciągnęła jednak pomocnej dłoni.Ignorowała nagabywania moje i innych forumowiczek na wątku Megi.Ok, miała prawo. Pająk miał pokutować za moją troskę o jego dobro.

Dzień,czy dwa później pojechałam z Ulv do Schroniska porobić zdjęcia.Zobaczyłyśmy to biedne, starutkie ciałko rozciągnięte na zmiętolonym kocu.Spojrzałam w oczy Magdy i wiedziałam, że nie będzie w stanie wyjść bez niego.Mimo tego, że miała ciężką sytuację, dom od góry do dołu 'zawalony' psami, chciała uratować mu życie.Uznała jednak, że skoro Beata ma w zanadrzu dobry i sprawdzony tymczas, może jednak mogłaby zabrać tam Pająka,odciążyć ją.. Beata skoro pies był już wyciągnięty, a jej stosunki z Magdą były dobre(nie chciała ich psuć), zgodziła się jednak podpytać p.Ewę, czy weźmie Pająka (dzień później). - masło maślane:lol: - poinformowała, że wszystko załatwiła i pies może zostać w Oławie na czas nieokreślony, włącznie z dożywociem.To było jak wybawienie.Pająk pojechał, a poszukiwania domu trwały. Ogłoszenia znalazły się na niemal wszystkich psich portalach intenetowych, allegro, w gazecie.Nikt nie próżnował (co zarzuciła dziś M. w sposób bezczelny Beata).Później w boksie Magda wypatrzyła kolejną biedę - Rudzię.Małej nad głową wisiał wyrok.Ponieważ miejsce Pająka zwolniło się, dzięki wsparciu finansowym od Basi, ta bieda je zajęła.Nagle okazało się, że sytuacja p. Ewy uległa zmianie - psa trzeba zabrać praktycznie z dnia na dzień.Magda czuje się rozżalona i oszukana.Czy ktoś jej się dziwi? Ktoś na pewno.Beata.

Magda jest nad wyraz delikatna i dziwie jej się.Cóż, może ma więcej taktu..ja nie mam.Piszę co myślę.Co więcej, jeśli z chwili na chwilę z racji zemsty na mnie, Bea odmówiła tymczasu Pająkowi, to śmiem twierdzić, że wszystko co ona robi, robi na pokoaz.Tak czuję.Wiem, co usłyszę.To co w wątku Megi.Że jestem gówniarą i nic nie mogę wiedzieć, bo mogłabym mieć jej córką :diabloti: o tak, kluczowy argument obijający się o sedno sprawy :evil_lol: .

Licze się z tym, że za to co teraz napisałam mogę zostać zbanowana.Ale aż mnie mierziło.Czułam potrzębę napisania tego.Kropka.

Posted

Agnieszka(Visenna) napisał(a):
Beata podczas odbioru starutkiej jamniczki z naszego Schroniska zobaczyła Pająka.Ten chory, straszliwie nieszczęśliwy pies, sprawiający wrażenie wegetacji na pograniczu życia i śmierci wszczepił jej się głęboko w pamięć. Zadeklarowała pomoc w postaci Domu Tymczasowego u p.Ewy.Zadałam kilka pytań - min. jakie pies miałby warunki do życia i czy to przypadkiem nie jest prywatny Azyl.Beata obruszyła się i obraziła - co widać jest chyba nieodzowną częścią jej dumnej natury :roll: Poniękąd z chęci zemsty za moje 'wścibstwo' :lol: nie wyciągnęła jednak pomocnej dłoni.Ignorowała nagabywania moje i innych forumowiczek na wątku Megi.Ok, miała prawo. Pająk miał pokutować za moją troskę o jego dobro.

Dzień,czy dwa później pojechałam z Ulv do Schroniska porobić zdjęcia.Zobaczyłyśmy to biedne, starutkie ciałko rozciągnięte na zmiętolonym kocu.Spojrzałam w oczy Magdy i wiedziałam, że nie będzie w stanie wyjść bez niego.Mimo tego, że miała ciężką sytuację, dom od góry do dołu 'zawalony' psami, chciała uratować mu życie.Uznała jednak, że skoro Beata ma w zanadrzu dobry i sprawdzony tymczas, może jednak mogłaby zabrać tam Pająka,odciążyć ją.. Beata skoro pies był już wyciągnięty, a jej stosunki z Magdą były dobre(nie chciała ich psuć), zgodziła się jednak podpytać p.Ewę, czy weźmie Pająka (dzień później). - masło maślane:lol: - poinformowała, że wszystko załatwiła i pies może zostać w Oławie na czas nieokreślony, włącznie z dożywociem.To było jak wybawienie.Pająk pojechał, a poszukiwania domu trwały. Ogłoszenia znalazły się na niemal wszystkich psich portalach intenetowych, allegro, w gazecie.Nikt nie próżnował (co zarzuciła dziś M. w sposób bezczelny Beata).Później w boksie Magda wypatrzyła kolejną biedę - Rudzię.Małej nad głową wisiał wyrok.Ponieważ miejsce Pająka zwolniło się, dzięki wsparciu finansowym od Basi, ta bieda je zajęła.Nagle okazało się, że sytuacja p. Ewy uległa zmianie - psa trzeba zabrać praktycznie z dnia na dzień.Magda czuje się rozżalona i oszukana.Czy ktoś jej się dziwi? Ktoś na pewno.Beata.

Magda jest nad wyraz delikatna i dziwie jej się.Cóż, może ma więcej taktu..ja nie mam.Piszę co myślę.Co więcej, jeśli z chwili na chwilę z racji zemsty na mnie, Bea odmówiła tymczasu Pająkowi, to śmiem twierdzić, że wszystko co ona robi, robi na pokoaz.Tak czuję.Wiem, co usłyszę.To co w wątku Megi.Że jestem gówniarą i nic nie mogę wiedzieć, bo mogłabym mieć jej córką :diabloti: o tak, kluczowy argument obijający się o sedno sprawy :evil_lol: .

Licze się z tym, że za to co teraz napisałam mogę zostać zbanowana.Ale aż mnie mierziło.Czułam potrzębę napisania tego.Kropka.

brak słów...:shake:powiem tylko, że nie mogłam przewidzieć, że zmieni się sytuacja u Pani Ewy..owszem
obiecywała dożywocie Pajączkowi..nie mam wpływu jednak na wiele rzeczy, nie jestem Bogiem. Reszty nie skomentuję , bo zwyczajnie uważam to za stratę czasu i nie nie zamierzam się też bronić przed niesprawiedliwym atakiem.

Posted

Ogłoszenia znalazły się na niemal wszystkich psich portalach intenetowych, allegro, w gazecie.Nikt nie próżnował (co zarzuciła dziś M. w sposób bezczelny Beata).
kiedy zarzuciłam?:shake:przesadziłaś i to mocno.